Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Installed and Features activated but not showing in own theme  (Read 4381 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

OzButcher

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 44
Installed and Features activated but not showing in own theme
« on: February 15, 2007, 06:08:10 am »

Hi I just installed the latest modpack but the private messaging option is not showing up in my own theme as with the provided ones.

Are there instructions for editing theme files? I'm using Reynolds theme. cheers!
Logged

OzButcher

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 44
Re: Installed and Features activated but not showing in own theme
« Reply #1 on: February 15, 2007, 12:00:07 pm »

I copied the PM images from the Oranje theme into my Reynolds theme images folder. Now it will come up with the option to send them a "PM" or to "Become Friends" when I use the Reynolds theme.

This is displayed in the header of the oranje theme... but even after comaring the two theme.php files I cannot get it working in Reynolds:

Welcome back Dieter
Private Messages: 1 unread, total 2
Friends: 0 request(s), active 0


Any ideas people?
Logged

Stramm

  • Moderator
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt
Re: Installed and Features activated but not showing in own theme
« Reply #2 on: February 15, 2007, 12:14:29 pm »

a quick overview on what to do can be found here
http://forum.coppermine-gallery.net/index.php?topic=34905.0

OzButcher

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 44
Re: Installed and Features activated but not showing in own theme
« Reply #3 on: February 15, 2007, 03:07:04 pm »

Solved. Thanks.
Logged

OzButcher

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 44
Re: Installed and Features activated but not showing in own theme
« Reply #4 on: February 15, 2007, 03:12:09 pm »

Sorry I spoke to soon. Although the Info box is now showing up when I am logged in, when I log out of the forum I am now prompted with 2 login boxes. My original one plus the stats one which showed private messages etc.

see screenie:

(http://burnt-clan.com/images/register2.jpg)
Logged

Stramm

  • Moderator
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt
Re: Installed and Features activated but not showing in own theme
« Reply #5 on: February 15, 2007, 04:47:35 pm »

So soll das auch sein. Wenn der User nicht eingeloggt ist, dann erscheint an der Stelle {LOGIN_FORM} eine Login Box (Form). Wenn Du keine anon user zuläßt, werden alle nicht eingeloggten automatisch zur login.php weitergeleitet -> Login Form des modpacks + standard Login Form

Genau so funktioniert auch dieses Forum. Log Dich aus. Oben links ist die Login Form, nun clicke login im Menü ... zwei dieser Forms zu sehen.

Kannst natürlich auch coden um es zu ändern.

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Installed and Features activated but not showing in own theme
« Reply #6 on: February 16, 2007, 12:37:32 am »

erm ;) (*clearing throat*): please do only post in English on the general support board. German is only suppossed to be posted on the German sub-board.
Logged

OzButcher

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 44
Re: Installed and Features activated but not showing in own theme
« Reply #7 on: February 17, 2007, 12:23:35 am »

ah ok I get ya. would you know how to change the code so it doesnt show it twice on the same page? :)

I don't know if its possible to somehow put in a 'if already on login.php don't call second login function?'  ::)

I've disabled it for the moment as it doesn't look very pretty having two login boxes. thanks.

Logged

Stramm

  • Moderator
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt
Re: Installed and Features activated but not showing in own theme
« Reply #8 on: February 20, 2007, 08:00:26 pm »

ehm, sorry  ;D seems like I was on drugs or worse, hehehe

what I was trying to say is that this is exactly how that funtion works. Not only the modpack/ CPG one, but most you can find all over the web. Even that forum uses the same style. Logout, then click login in the menu... -> you'll see two login boxes.

Of course it's possible to disable the top login box when a user's surfing login.php. But that'll mean another if clause for every page that loads... (grabbing the URL, preg_match, if else).

If you want to do that copy the function loginForm from include/themes.inc.php to the theme.php your actually using (ege themes/reynolds/theme.php) and modify it to your needs.
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.018 seconds with 20 queries.