Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1] 2   Go Down

Author Topic: Screensaver using Coppermine images  (Read 30116 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

JCphotog

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 115
Screensaver using Coppermine images
« on: January 30, 2007, 06:21:22 pm »

Wouldn't something like this be a cool feature for the gallery? Slickr from www.cellardoorsw.com  It's a script that sends images from any flickr account to a screen saver. 
« Last Edit: February 01, 2007, 08:05:10 am by GauGau »
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47844
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Slickr
« Reply #1 on: January 31, 2007, 08:47:48 am »

Would be a nice feature. However, we focus on web application development (PHP/MySQL/HTML/CSS/JavaScript). The dev team members don't focus on client-sided application development (and that's what would be necessary to come up with such a screensaver). Bottom line: I doubt that this will go into future releases as a core feature. However, we'd love to see this done as a user-contribution.
Logged

JCphotog

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 115
Re: Slickr
« Reply #2 on: January 31, 2007, 02:43:14 pm »

I see what you're saying, and it makes sense.  Thanks for the reply!
Logged

SaWey

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1119
    • SaWey.be
Re: Slickr
« Reply #3 on: January 31, 2007, 09:43:58 pm »

Hi,

since i'm in my programming mood, i've began a simmilar app.
You might expect somet demo next week.

Grz
Logged

JCphotog

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 115
Re: Slickr
« Reply #4 on: January 31, 2007, 09:47:43 pm »

Now that's just cool.  I'm getting excited.  The open source community is wonderful!
Logged

SaWey

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1119
    • SaWey.be
Re: Slickr
« Reply #5 on: February 01, 2007, 01:15:18 am »

I've just built a little working program that gets one pic from your preferred website.
Now i've got to make some slideshow of it.

Grz
Logged

SaWey

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1119
    • SaWey.be
Re: Slickr
« Reply #6 on: February 01, 2007, 07:41:00 am »

After a bit of coding I can give a little peek.

Download the attached file and extract.

Put "random.php" in you coppermine folder and change the first lines to meet your settings.

Then put "CopperScreen.scr" in your "C:/WINDOWS" folder.

Now got to you display properties and choose the "CopperScreen" screensaver.
Click the settings button (or is it properties?)
There you have to put in the adres to the "random.php" file (http://www.yoursite.com/cpg/random.php)
The advanced settings don't work properly yet and there is no time adjustment yet.

I'll be working on improvements and hope to finish as soon as possible.
Have Fun

Edit: Removed Attachment was old version
« Last Edit: February 02, 2007, 05:18:53 pm by SaWey »
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47844
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Slickr
« Reply #7 on: February 01, 2007, 08:03:21 am »

Moving this thread from "feature requests" to the mods section. Thanks for your contribution - we're looking forward to future updates of your mod.
Changed subject of this thread from "Slickr" to "Screensaver using Coppermine images".
Logged

SaWey

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1119
    • SaWey.be
Re: Screensaver using Coppermine images
« Reply #8 on: February 02, 2007, 05:17:56 pm »

Today I bring you CopperScreen 1.0

Follow the instructions above and have fun with it

Please feel free to request features.
Grz
Logged

MarkP

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 39
Re: Screensaver using Coppermine images
« Reply #9 on: February 02, 2007, 09:46:45 pm »

Ok I must be a idiot...I get a illegal charcters in path error when trying to enter the URL to the random.php
Logged

SaWey

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1119
    • SaWey.be
Re: Screensaver using Coppermine images
« Reply #10 on: February 02, 2007, 11:17:05 pm »

Ok I must be a idiot...I get a illegal charcters in path error when trying to enter the URL to the random.php
What URL did you enter?
Logged

MarkP

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 39
Re: Screensaver using Coppermine images
« Reply #11 on: February 02, 2007, 11:36:57 pm »

Logged

SaWey

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1119
    • SaWey.be
Re: Screensaver using Coppermine images
« Reply #12 on: February 03, 2007, 04:10:22 pm »

Check your "random.php" file, you probably entered wrong sql-settings.
Check you username and password and other database settings.

you can see if the settings are correctly by going to http://www.opshots.net/gallery/random.php?meta=random
Logged

MarkP

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 39
Re: Screensaver using Coppermine images
« Reply #13 on: February 03, 2007, 06:25:14 pm »

Ok works good now...thanks! It was dummy me changing things around.
Logged

SaWey

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1119
    • SaWey.be
Re: Screensaver using Coppermine images
« Reply #14 on: March 06, 2007, 06:25:35 pm »

If anyone wants to play around with this screen saver,
you can find the sourcecode in attachment.

You will need VS2005

Have fun with it
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47844
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Screensaver using Coppermine images
« Reply #15 on: March 06, 2007, 08:24:54 pm »

random.php should not have settings of it's own, it should use the mySQL connection data from coppermine. Just adding
Code: [Select]
define('IN_COPPERMINE', true);
require('include/init.inc.php');
should be all it takes. Susequently, you could use the coppermine commands to run queries and not your own.

And a warning: random.php doesn't take permissions into account. As a consequence: if you have random.php on your webserver, your entire gallery will be public!
Logged

SaWey

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1119
    • SaWey.be
Re: Screensaver using Coppermine images
« Reply #16 on: March 06, 2007, 09:23:48 pm »

Thanks GauGau for notifying

I was going to make the changes before, but I forgot.

So now I updated the version.
You no need to configure 'random.php' anymore, just put it in your coppemine dir.
It also takes permissions in account now. Only publicly available images will be shown.

The queries are still my own, but maybe I'll change them later

Grz
Logged

MONSTER

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Re: Screensaver using Coppermine images
« Reply #17 on: July 23, 2007, 11:33:54 pm »

Thx for the nice screensaver! :)

is it possible to integrate different gallerys? (more than one random.php?)

and stretching the images to screen resolution would be nice.

greetz MONSTER
Logged

tamathumper

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 2
Re: Screensaver using Coppermine images
« Reply #18 on: October 12, 2007, 08:51:20 pm »

This would be really cool :)  I keep getting Invalid URI errors on both Vista and XP :(  The error messages are *really* long when I try to debug it in VS2005, so I'll have to set it aside for now.  Looking forward to coming back to it though :D
Logged

Gargoyle

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
Re: Screensaver using Coppermine images
« Reply #19 on: February 02, 2008, 07:19:01 pm »

I installed, Ignored the error so I could move past it, entered the URI, and it works AWESOME!!

Thanks so much for this!
Logged
Pages: [1] 2   Go Up
 

Page created in 0.021 seconds with 19 queries.