Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Problem with Coppermine  (Read 5922 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

S k u l l

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 11
Problem with Coppermine
« on: January 05, 2007, 08:56:14 pm »

Hello,

I'm working at a new site but I have some problems with Coppermine.
I load up my pictures with FileZilla and I can find them under /upload.
But when I want to sort them in my albums it isn't possible to use some pictures.
Most got a thumbnail with "404 Can't read the file".
It are all .jpg - files so I don't see the problem.

They also mention that I should change the script of the map to 755 or 777.
But I got no idea where I have to change that ???

But the weird thing is that some pictures are possible to put into a map.
When I try that their comes under results: "Click for more data or to load again"
When I click on it this comes up on a white screen:
Quote
Error executing ImageMagick - Return value: 1

Does anybody can help me with this problem ?
I really would appreciate it :-*
« Last Edit: January 08, 2007, 09:18:37 pm by Nibbler »
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: Problem with Coppermine
« Reply #1 on: January 05, 2007, 09:09:22 pm »

If you are actually looking for a freelancer to solve then then do as suggested in http://forum.coppermine-gallery.net/index.php?topic=8170.0
If you are seeking community support then do as suggested in http://coppermine-gallery.net/demo/cpg14x/docs/index.htm#upload_trouble and your thread will be moved.
Logged

S k u l l

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 11
Re: Problem with Coppermine
« Reply #2 on: January 07, 2007, 06:15:50 pm »

I prefer to being helped without have to pay for it :-\.
I thought that forum's are their to help each other..
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: Problem with Coppermine
« Reply #3 on: January 07, 2007, 10:07:46 pm »

Then why did you post on the paid help board in the first place? I will move this thread to the regular support board, please do as I suggested.
Logged

S k u l l

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 11
Re: Problem with Coppermine
« Reply #4 on: January 07, 2007, 10:11:35 pm »

Nibbler, sorry for the wrong post now I see how this works here.
My fault :-[
please do as I suggested.
What do you want me to do  ???
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: Problem with Coppermine
« Reply #5 on: January 07, 2007, 10:11:53 pm »

If you are seeking community support then do as suggested in http://coppermine-gallery.net/demo/cpg14x/docs/index.htm#upload_trouble and your thread will be moved.
Logged

S k u l l

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 11
Re: Problem with Coppermine
« Reply #6 on: January 07, 2007, 10:15:28 pm »

I followed the manual as far as I could.
But I can choose all the pictures that I've uploaded in the "List of new files"

Thank you for changing the topic to the wright place ;)
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: Problem with Coppermine
« Reply #7 on: January 07, 2007, 10:16:45 pm »

Last chance...

Quote
4.11.4 Upload troubleshooting

If you are experiencing issues with coppermine's upload process, temporarily change your coppermine settings as suggested below to get more detailed error messages:

    * Go to your coppermine page and log in as admin
    * Go to the config screen
    * Scroll to the bottom of the page
    * Expand the "Maintenance settings" section by clicking on it
    * Enable debug mode for everyone
    * Leave display of notices switched off
    * Save the new settings by clicking on "Save new configuration"
    * Go to the "groups" panel
    * Set the upload form configuration for all groups to "Single file uploads only" (set File upload boxes to "1", URI upload boxes to "0" and No. of boxes to "fixed")
    * Save your new settings

Then try to upload (using http uploads, even if you experienced troubles using another upload method) - you should get a more detailed error message that tells you what exactly goes wrong with your uploads. If the error message doesn't mean anything to you, search the support board for the error message you get.
When asking for support on the coppermine forum, post a link to your site and a test user account (the test user mustn't be in the admin group!) with upload privileges, with the above mentioned settings in place - this way, supporters can see the error messages as well. Do not post debug_output unless requested.

When people have issues with uploading and decide to post their question on the Coppermine support board, they usually are told to read this upload troubleshooting section. Many of them fail to do so properly, which results in frustration both for users as well as supporters. To make this absolutely clear: the above mentioned steps are absolutely mandatory, no matter what skill level you have, no matter what upload method you have troubles with. Failing to do exactly as suggested will result in your request for help being ignored. Yes, this applies to you. We mean it!
Logged

S k u l l

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 11
Re: Problem with Coppermine
« Reply #8 on: January 08, 2007, 08:56:15 pm »

I did everything exept
Quote
Set the upload form configuration for all groups to "Single file uploads only" (set File upload boxes to "1", URI upload boxes to "0" and No. of boxes to "fixed")
Where can I find this ?
Under which main categorie of the config ?
Logged

S k u l l

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 11
Re: Problem with Coppermine
« Reply #9 on: January 08, 2007, 09:13:23 pm »

Thank you for your help!

I've solved the problem ;)
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.018 seconds with 19 queries.