Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: User's Problem  (Read 4793 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Prowler9

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 29
User's Problem
« on: November 27, 2006, 10:55:29 pm »

Hello.  having problems with users not showing up in member list or admin user list.  The users can still log in but I can not set them to any group.


Notices
/include/functions.inc.php
Warning line 483: sprintf() [function.sprintf]: Too few arguments
/usermgr.php
Notice line 497: Undefined variable: user_data

« Last Edit: November 30, 2006, 07:34:37 am by GauGau »
Logged

Prowler9

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 29
Re: User's Problem
« Reply #1 on: November 27, 2006, 10:58:25 pm »

 Coppermine Photo Gallery 1.4.10 (stable)
Logged

Prowler9

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 29
Re: User's Problem
« Reply #2 on: November 27, 2006, 11:01:02 pm »

Hmmmm after looking at this a little bit more. I had the missing users asigned to a group called Family. That Group is no longer there either.
Logged

donnoman

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1615
  • From donovanbray.com
    • Donovan Bray
Re: User's Problem
« Reply #3 on: November 28, 2006, 02:53:17 am »

Are you in a bridged setup?

What bridge are you using?

Can you re-create the group?
Logged

Prowler9

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 29
Re: User's Problem
« Reply #4 on: November 28, 2006, 05:08:38 am »

Not in a bridge

and yes I can re-create the group
Logged

donnoman

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1615
  • From donovanbray.com
    • Donovan Bray
Re: User's Problem
« Reply #5 on: November 28, 2006, 07:37:04 am »

Something is definately fishy in the list_users function starting at line 133.


on line 139 in usermgr.php insert:

$user_data = &$USER_DATA;

If that solves the problem then it means that the capitalization of the variable is wrong in lines

493, and several occurances on line 497.
Logged

Prowler9

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 29
Re: User's Problem
« Reply #6 on: November 29, 2006, 02:36:24 am »

Hmmm I have added that line and still same problem
Logged

Prowler9

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 29
Re: User's Problem
« Reply #7 on: November 29, 2006, 02:40:24 am »

Was wondering if I can just replace that file with a brand new one (from a fresh download)
Logged

donnoman

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1615
  • From donovanbray.com
    • Donovan Bray
Re: User's Problem
« Reply #8 on: November 29, 2006, 02:54:04 am »

it won't hurt anything.
Logged

Prowler9

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 29
Re: User's Problem
« Reply #9 on: November 29, 2006, 04:28:28 am »

Nope same thing
Logged

Prowler9

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 29
Re: User's Problem
« Reply #10 on: November 29, 2006, 04:39:08 am »

Hmmmm just installed a brand new  gallery with no plugins and only 2 admins and his sites gets the same erros
Logged

donnoman

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1615
  • From donovanbray.com
    • Donovan Bray
Re: User's Problem
« Reply #11 on: November 29, 2006, 06:13:17 am »

turn on debug mode, and notices, do your test again.

Logged

Prowler9

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 29
Re: User's Problem
« Reply #12 on: November 30, 2006, 12:56:56 am »

Same error's
Logged

donnoman

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1615
  • From donovanbray.com
    • Donovan Bray
Re: User's Problem
« Reply #13 on: November 30, 2006, 01:04:15 am »

OK, time to PM me an admin account and the url of your gallery. I can't do much else than guess.
Logged

donnoman

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1615
  • From donovanbray.com
    • Donovan Bray
Re: User's Problem
« Reply #14 on: November 30, 2006, 06:51:17 am »

the notices didn't have anything to do with the problem, they were just standard notices as far as I could tell. 

The problem is one of the admins had created a new group, changed some users's primary group to this new group. Then deleted the group orphaning the users because group_id is used in the join.

We used phpmyadmin to reset all of the orphaned users to the registered user group, and it worked normally from there on out.
Logged

Prowler9

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 29
Re: User's Problem
« Reply #15 on: November 30, 2006, 07:53:57 am »

Thank you very very much
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.019 seconds with 20 queries.