Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1] 2 3   Go Down

Author Topic: gallery problem (init.inc.php) after several bridge attempts  (Read 14582 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

fets

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 29
gallery problem (init.inc.php) after several bridge attempts
« on: November 19, 2006, 01:14:00 pm »

Hello,

i didn't post this topic into bridge/integration section, because i won't issue with bridging in my topic.

I just wanted to bridge e107 with cpg1.4.4. I didn't manage it and finally i got error to all gallery pages: BRIDGE ERROR: Can't find e107_config.php.

I backed up immediately gallery database and 'albums' folder.

Now i am overwriting some files of cpg1.4.4 so i can get it work.

Everyting works fine but i have a login problem. I click Login, database recognizes me, says: Welcome Webmaster but then nothing happens. i can't see the special admin buttons, is like i never logged in.

Url: http://www.stathrania.com/gallery

Q: If i delete the Coppermine and re-install it (cpg1.4.4) and then upload 'album' directory will photos remain in their current albums?

Anyhow please give me as many solutions as you can, because even if i restore the backed up database, it might be corrupted so i ll lost all photos  :(

Regards
Logged

Sami

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 3686
  • BMossavari
    • My Project
Re: gallery problem (init.inc.php) after several bridge attempts
« Reply #1 on: November 19, 2006, 01:37:52 pm »

- First you need to upgrade , recent version is 1.4.10
- Check your bridge table and see if you have any data on value culomn
Logged
‍I don't answer to PM with support question
Please post your issue to related board

fets

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 29
Re: gallery problem (init.inc.php) after several bridge attempts
« Reply #2 on: November 19, 2006, 01:44:49 pm »

- First you need to upgrade , recent version is 1.4.10
- Check your bridge table and see if you have any data on value culomn


I do have data...

Logged

Sami

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 3686
  • BMossavari
    • My Project
Re: gallery problem (init.inc.php) after several bridge attempts
« Reply #3 on: November 19, 2006, 02:12:55 pm »

check the xxx_config table and look for value of bridge_enable it should be 0
Logged
‍I don't answer to PM with support question
Please post your issue to related board

fets

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 29
Re: gallery problem (init.inc.php) after several bridge attempts
« Reply #4 on: November 19, 2006, 02:24:43 pm »

Its set on 1.

So, shall i change it, save the database, restore it and everything will work as before ?
Logged

Sami

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 3686
  • BMossavari
    • My Project
Re: gallery problem (init.inc.php) after several bridge attempts
« Reply #5 on: November 19, 2006, 02:31:54 pm »

just change it and see if it's working...
Logged
‍I don't answer to PM with support question
Please post your issue to related board

fets

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 29
Re: gallery problem (init.inc.php) after several bridge attempts
« Reply #6 on: November 19, 2006, 02:46:59 pm »

CREATE TABLE `cpg143_bridge` (
`name` varchar( 40 ) NOT NULL default '0',
`value` varchar( 255 ) NOT NULL default '',
UNIQUE KEY `name` ( `name` )
) ENGINE = MYISAM DEFAULT CHARSET = latin1;


#1050 - Table 'cpg143_bridge' already exists


What shall i do ? :-\
Logged

Sami

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 3686
  • BMossavari
    • My Project
Re: gallery problem (init.inc.php) after several bridge attempts
« Reply #7 on: November 19, 2006, 02:55:15 pm »

run this:
Code: [Select]
UPDATE `cpg143_config` SET `value` = 0 WHERE `name` = 'bridge_enable';
Logged
‍I don't answer to PM with support question
Please post your issue to related board

fets

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 29
Re: gallery problem (init.inc.php) after several bridge attempts
« Reply #8 on: November 19, 2006, 02:59:44 pm »

Επηρρεαζόμενες εγγραφές: 0 (Το επερώτημα χρειάστηκε 0.0581 δευτ/τα)

Translation: Affected values: 0 (Query execution time 0.0581 seconds)
Logged

Sami

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 3686
  • BMossavari
    • My Project
Re: gallery problem (init.inc.php) after several bridge attempts
« Reply #9 on: November 19, 2006, 03:20:32 pm »

- Check the xxx_config table , bridge_enable should be 0
- Clear your cookie
- Try login as an admin
Logged
‍I don't answer to PM with support question
Please post your issue to related board

fets

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 29
Re: gallery problem (init.inc.php) after several bridge attempts
« Reply #10 on: November 19, 2006, 03:35:15 pm »

Now the whole gallery is blank. None link is working :|
Logged

Sami

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 3686
  • BMossavari
    • My Project
Re: gallery problem (init.inc.php) after several bridge attempts
« Reply #11 on: November 19, 2006, 03:40:23 pm »

:o
What did you do !?
Logged
‍I don't answer to PM with support question
Please post your issue to related board

fets

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 29
Re: gallery problem (init.inc.php) after several bridge attempts
« Reply #12 on: November 19, 2006, 03:42:10 pm »

cleared cookies and hit refresh  :-[
Logged

fets

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 29
Re: gallery problem (init.inc.php) after several bridge attempts
« Reply #13 on: November 19, 2006, 03:43:53 pm »

Ahhh,

by mistake, i changed 'value' type into FULLTEXT  :'(

How can undo / change that?:|
Logged

Sami

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 3686
  • BMossavari
    • My Project
Re: gallery problem (init.inc.php) after several bridge attempts
« Reply #14 on: November 19, 2006, 03:45:22 pm »

:)
Use phpmyadmin and change it back to VARCHAR(255)
Logged
‍I don't answer to PM with support question
Please post your issue to related board

fets

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 29
Re: gallery problem (init.inc.php) after several bridge attempts
« Reply #15 on: November 19, 2006, 03:48:58 pm »

ALTER TABLE `cpg143_config` DROP INDEX `value` ,
ADD FULLTEXT `value` (
`value`
)

is that correct ? ???
Logged

Sami

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 3686
  • BMossavari
    • My Project
Re: gallery problem (init.inc.php) after several bridge attempts
« Reply #16 on: November 19, 2006, 03:57:19 pm »

Code: [Select]
ALTER TABLE `cpg143_config` MODIFY COLUMN `value` VARCHAR(255) NOT NULL DEFAULT '0';
Logged
‍I don't answer to PM with support question
Please post your issue to related board

fets

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 29
Re: gallery problem (init.inc.php) after several bridge attempts
« Reply #17 on: November 19, 2006, 03:59:04 pm »

done, succesfull but gallery still blank :|
Logged

fets

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 29
Re: gallery problem (init.inc.php) after several bridge attempts
« Reply #18 on: November 19, 2006, 04:03:54 pm »

Check out the attachment. Its a print screen of phpMyAdmin.
Logged

Sami

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 3686
  • BMossavari
    • My Project
Re: gallery problem (init.inc.php) after several bridge attempts
« Reply #19 on: November 19, 2006, 04:07:38 pm »

I see you've created fulltext index on your value , just delete it by click on X next to it ...
Do not change anything else please
Logged
‍I don't answer to PM with support question
Please post your issue to related board
Pages: [1] 2 3   Go Up
 

Page created in 0.027 seconds with 21 queries.