Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: strange behaviour email  (Read 10653 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Yabba

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 30
strange behaviour email
« on: October 08, 2006, 05:54:33 am »

Hi all

This is very strange:
I am self hosting with w2k, coppermine 149, mysql5
Yesterday the mail function worked fined but now its only handles the e-card request.

I have tried to send e-card to my dummy hotmail address and its arraive
I created a free email account @home.se and it deliver the e-card to this address also
BUT when im sending e-card to my self my private email (that is in use by coppermine settings for email) i do not recevice any e-cards.

I do not recevie the new user registration either, but this has worked last night. Sending normal email and receving from my private account works fine.
I have erased the email settings in coppermine and restarted the IIS. Reboot of sql service. Reboot of server
Between these steps i have ofcourse configured the email settings again.

The main thing is that im not receving the registration emails and my coppermine is build on only private users so.....
NOTE: tried the @home.se smtp server and account details but it did not do the work. No emails sent to that address regarding registration

Is it possible that i have by misstake fucked up the registration process in coppermine. I dont think i have changed something in that file.
Any ide´s

Im going tro post one more isuue that might be related (respect for one question at the time) its kind of related to the create new user so plz check that also if you have time.
http://forum.coppermine-gallery.net/index.php?topic=37085.0

I dont know if this help but im turned on the debug for SMTP and this is the output:
 
 
Code: [Select]
SMTP -> get_lines(): $data was "" SMTP -> get_lines(): $str is "220 ironport.bredband.com ESMTP " SMTP -> get_lines(): $data is "220 ironport.bredband.com ESMTP " SMTP -> FROM SERVER: 220 ironport.bredband.com ESMTP SMTP -> get_lines(): $data was "" SMTP -> get_lines(): $str is "250-ironport.bredband.com " SMTP -> get_lines(): $data is "250-ironport.bredband.com " SMTP -> get_lines(): $data was "250-ironport.bredband.com " SMTP -> get_lines(): $str is "250-8BITMIME " SMTP -> get_lines(): $data is "250-ironport.bredband.com 250-8BITMIME " SMTP -> get_lines(): $data was "250-ironport.bredband.com 250-8BITMIME " SMTP -> get_lines(): $str is "250-SIZE 10485760 " SMTP -> get_lines(): $data is "250-ironport.bredband.com 250-8BITMIME 250-SIZE 10485760 " SMTP -> get_lines(): $data was "250-ironport.bredband.com 250-8BITMIME 250-SIZE 10485760 " SMTP -> get_lines(): $str is "250-STARTTLS " SMTP -> get_lines(): $data is "250-ironport.bredband.com 250-8BITMIME 250-SIZE 10485760 250-STARTTLS " SMTP -> get_lines(): $data was "250-ironport.bredband.com 250-8BITMIME 250-SIZE 10485760 250-STARTTLS " SMTP -> get_lines(): $str is "250-AUTH PLAIN LOGIN " SMTP -> get_lines(): $data is "250-ironport.bredband.com 250-8BITMIME 250-SIZE 10485760 250-STARTTLS 250-AUTH PLAIN LOGIN " SMTP -> get_lines(): $data was "250-ironport.bredband.com 250-8BITMIME 250-SIZE 10485760 250-STARTTLS 250-AUTH PLAIN LOGIN " SMTP -> get_lines(): $str is "250 AUTH=PLAIN LOGIN " SMTP -> get_lines(): $data is "250-ironport.bredband.com 250-8BITMIME 250-SIZE 10485760 250-STARTTLS 250-AUTH PLAIN LOGIN 250 AUTH=PLAIN LOGIN " SMTP -> FROM SERVER: 250-ironport.bredband.com 250-8BITMIME 250-SIZE 10485760 250-STARTTLS 250-AUTH PLAIN LOGIN 250 AUTH=PLAIN LOGIN SMTP -> get_lines(): $data was "" SMTP -> get_lines(): $str is "334 VXNlcm5hbWU6 " SMTP -> get_lines(): $data is "334 VXNlcm5hbWU6 " SMTP -> get_lines(): $data was "" SMTP -> get_lines(): $str is "334 UGFzc3dvcmQ6 " SMTP -> get_lines(): $data is "334 UGFzc3dvcmQ6 " SMTP -> get_lines(): $data was "" SMTP -> get_lines(): $str is "235 #2.0.0 OK Authenticated " SMTP -> get_lines(): $data is "235 #2.0.0 OK Authenticated " SMTP -> get_lines(): $data was "" SMTP -> get_lines(): $str is "250 sender ok " SMTP -> get_lines(): $data is "250 sender ok " SMTP -> FROM SERVER: 250 sender ok SMTP -> get_lines(): $data was "" SMTP -> get_lines(): $str is "250 recipient ok " SMTP -> get_lines(): $data is "250 recipient ok " SMTP -> FROM SERVER: 250 recipient ok SMTP -> get_lines(): $data was "" SMTP -> get_lines(): $str is "501 #5.1.3 Partial domain not allowed: '' " SMTP -> get_lines(): $data is "501 #5.1.3 Partial domain not allowed: '' " SMTP -> FROM SERVER: 501 #5.1.3 Partial domain not allowed: '' SMTP -> ERROR: RCPT not accepted from server: 501 #5.1.3 Partial domain not allowed: '' SMTP -> get_lines(): $data was "" SMTP -> get_lines(): $str is "250 reset " SMTP -> get_lines(): $data is "250 reset " SMTP -> FROM SERVER: 250 reset
« Last Edit: October 09, 2006, 06:18:30 am by Sami »
Logged
We all cannot be pro on coding. (If so all professional programmers schould be unemployed)
Fortunately the rest of us are pro's on other stuff at least this applies to me

Yabba

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 30
Re: strange behaviour email
« Reply #1 on: October 09, 2006, 02:55:08 am »

SOLVED IT:

After activation the logs in php and coppermine and then had this for night reading i saw that the registration emails is only send to the members coded as 1 in sql (Admin) I think we all knew that ...

BUT if you have several administators or as for me 2 and one of them did not have any email configured then you are expericence this issue.

So make sure all admins have an email registered. Then you will be excused from troubleshooting a whole night.
I have searched and search on the board but i cannot find nothing that mentions this.

Mayby this schould be sent to the suggested feature that an account in the admin group is not allowed without an email address?
Logged
We all cannot be pro on coding. (If so all professional programmers schould be unemployed)
Fortunately the rest of us are pro's on other stuff at least this applies to me

Sami

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 3686
  • BMossavari
    • My Project
Re: strange behaviour email
« Reply #2 on: October 09, 2006, 06:18:10 am »

Thank you for writing back and resolving your thread
Logged
‍I don't answer to PM with support question
Please post your issue to related board
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.021 seconds with 20 queries.