Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Can't Upload Pics by URl  (Read 3548 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Katy

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 18
Can't Upload Pics by URl
« on: September 27, 2006, 12:47:59 am »

Before, I uploaded pics by URL (cuz it's a lot faster), but now, when i try to upload this way, it says 0 uploads were successful, URL not found, Could not open URL and things like that.. What can I do? Thank You :)
« Last Edit: September 29, 2006, 12:43:48 am by Nibbler »
Logged

Stramm

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt
Re: Can't Upload Pics by URl
« Reply #1 on: September 27, 2006, 09:02:13 am »

Most likely your host has disables the use of fopen on URLs.

Check phpinfo (admin tools) and read the allow_url_fopen setting to confirm.

Katy

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 18
Re: Can't Upload Pics by URl
« Reply #2 on: September 28, 2006, 03:14:27 am »

On Local and Master Value it says that it is 'off'. what does that mean?, i can't upload pictures by url anymore?
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: Can't Upload Pics by URl
« Reply #3 on: September 28, 2006, 03:49:53 am »

Correct. You'll have to do it properly now :)
Logged

Katy

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 18
Re: Can't Upload Pics by URl
« Reply #4 on: September 29, 2006, 12:35:11 am »

Correct. You'll have to do it properly now :)

So what do I have to do now?:-\
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: Can't Upload Pics by URl
« Reply #5 on: September 29, 2006, 12:43:20 am »

Read the manual...
Logged

Katy

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 18
Re: Can't Upload Pics by URl
« Reply #6 on: September 29, 2006, 04:06:43 am »

I still can't upload a picture... i got this message: HTTP/1.1 200 OK    :-\ :(
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Can't Upload Pics by URl
« Reply #7 on: October 02, 2006, 03:14:13 pm »

You (as coppermine admin) should use FTP-uploads plus batch-add. It's the fastest and most reliable solution. Upload by URI field is silly imo, as you had to upload the files by FTP to your webspace in the first place, so there's no real benefit.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.017 seconds with 20 queries.