Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: User galleries missing  (Read 6241 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
User galleries missing
« on: August 24, 2006, 05:58:16 am »

Users reported missing user galleries. Nibbler posted a fix and committed it to the stable and devel branches, so the fix will be in cpg1.4.9

For those who want to apply the fix manually:
Edit bridge/udb_base.inc.php

find

Code: [Select]
$sql .= "WHERE ((isnull(approved) or approved='YES') AND category > " . FIRST_USER_CAT . ") $forbidden_with_icon GROUP BY category ";
change to

Code: [Select]
$sql .= "WHERE ((isnull(approved) or approved='YES') AND category > " . FIRST_USER_CAT . ") $forbidden_with_icon GROUP BY user_id ";
twice.
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: User galleries missing
« Reply #1 on: August 24, 2006, 06:51:01 pm »

Anyone know what caused this? The code has not changed in the last few releases. I suspect an update to MySQL that has slightly changed the behaviour of the query. Perhaps the original query was in some way ambiguous.
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: User galleries missing
« Reply #2 on: August 24, 2006, 07:11:31 pm »

I have no idea why this happened - I wondered about the same thing though: this query has been working for ages, and in the past 2 weeks, several users turned up, reporting this error.
Logged

nissehud

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 1
Re: User galleries missing
« Reply #3 on: August 27, 2006, 02:51:22 pm »

Applied this tweak by Nibbler to a fresh Coppermine install.
But, the problem persists.

Under User Galleries in the main index, 10 albums are listed
containing 26 images.  On entering Home > User galleries,
just 3 are visible.  They do however appear under Random
files and Latest additions.

A further look under the bonnet/hood required maybe?

Regards,



N.
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: User galleries missing
« Reply #4 on: August 27, 2006, 11:45:11 pm »

1) This is not a support thread
2) A link to your gallery might help
Logged

SherryG

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 10
Re: User galleries missing
« Reply #5 on: August 29, 2006, 03:39:28 pm »

This fix worked perfectly for me.

Thanks :)
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.019 seconds with 19 queries.