Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: moving servers, having difficulty  (Read 3369 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Geekilicious

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
moving servers, having difficulty
« on: June 20, 2006, 08:43:52 pm »

wasn't sure if this was the correct place to put this, if not, please move..

i'm moving my site and gallery to a new server.. as far as I know I've done everything correctly.  i had some problems downloading the gallery to my comp off of the old server but I'm pretty sure I got all the files.  I reuploaded, CHMODed everything, went to the old host, saved the database.. started a new database at the new host, uploaded the sql files.. changed config.inc.php to what i believe is right.. and i still get this

http://www.carmen-fans.com/carmengallery/

perhaps the problem is that that isn't the main domain of the server?  it's a domain i added on to the one i bought, mr-aiken.com.  would that mess it up somehow?  any help would be appreciated because i'd rather not reupload all these pictures :(  i have a few more days until my old hosting ends.. please help me.. thanks :)
Logged

Sami

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 3686
  • BMossavari
    • My Project
Re: moving servers, having difficulty
« Reply #1 on: June 20, 2006, 08:50:13 pm »

okey you are using "Cpanel" , the error said "Access denied for user 'mraikenc_Lauren'@'localhost' to database 'mcaikenc_carmenfans'"
- are you sure that you create this user?
- did you add this user to your database?
 go to your cpanel =>MySql Databases and check if you add this user with full privileges (all) to 'mraikenc_Lauren' database
Logged
‍I don't answer to PM with support question
Please post your issue to related board

Geekilicious

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Re: moving servers, having difficulty
« Reply #2 on: June 20, 2006, 08:54:43 pm »

^ yeah i did that.. just now i also tried creating a new user and pass and adding that to it and changing the config, and that didn't change anything..  ???
« Last Edit: June 20, 2006, 09:03:11 pm by Geekilicious »
Logged

Sami

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 3686
  • BMossavari
    • My Project
Re: moving servers, having difficulty
« Reply #3 on: June 20, 2006, 09:13:29 pm »

are you using addon domian to add carmen-fans.com ?
Logged
‍I don't answer to PM with support question
Please post your issue to related board

Geekilicious

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Re: moving servers, having difficulty
« Reply #4 on: June 20, 2006, 09:18:52 pm »

yup :)
Logged

Sami

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 3686
  • BMossavari
    • My Project
Re: moving servers, having difficulty
« Reply #5 on: June 20, 2006, 09:24:25 pm »

I'm sure that you didn't add user to db ::)
go to your cpanel=>MySql databases =>(find this)Add Users To Your Databases
and add mraikenc_carmenf to mcaikenc_carmenfans
Logged
‍I don't answer to PM with support question
Please post your issue to related board

Geekilicious

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Re: moving servers, having difficulty
« Reply #6 on: June 20, 2006, 09:48:46 pm »

i did...

(http://img391.imageshack.us/img391/4995/db4tb.jpg)

 ???
Logged

Sami

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 3686
  • BMossavari
    • My Project
Re: moving servers, having difficulty
« Reply #7 on: June 20, 2006, 10:22:10 pm »

:) you miss spell  the database name (change "c" to"r")
edit your config.inc.php and add this  "mraikenc_carmenfans"

sorry I should see that before
Logged
‍I don't answer to PM with support question
Please post your issue to related board

Geekilicious

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Re: moving servers, having difficulty
« Reply #8 on: June 20, 2006, 10:39:34 pm »

WOW.. i feel dumb now..  :-[  thank you.

ok now it's working but.. none of the albums and pictures or my custom layout are there... is there something i have to do for that?  do i just have to recreate the albums all over again?

it's not letting me log in either...

this is what it's supposed to look like:

http://www.wild-angel.net/carmengallery/
« Last Edit: June 20, 2006, 10:46:08 pm by Geekilicious »
Logged

Sami

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 3686
  • BMossavari
    • My Project
Re: moving servers, having difficulty
« Reply #9 on: June 20, 2006, 10:48:45 pm »

- did you reastore your db backup completely? didn't got eny errors!?
by the way you should upgrade to 1.4.8
Logged
‍I don't answer to PM with support question
Please post your issue to related board
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.021 seconds with 21 queries.