Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: 1 ... 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26   Go Down

Author Topic: Permanant watermark with undo possibility (GD2+IM working!) + better admin tools  (Read 384508 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Stramm

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt

zip your modded admin.php and attach it to your next post

MikeFL

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6
    • The Photos I Took

22 pages on this thread.  Amazing.  I hope I didn't miss the solutions to my problems (below).

This mod keeps the original image stored, before the watermark was added.  (?right?)

I would like to use a payment mod on my gallery.  Is there a payment mod which can be used with this watermark mod - to grab the pre-watermarked image?

I found a quirk after installing the mod when using the import_gallery2 mod (from Menalto Gallery).  If importing images while watermarking is turned on in config, there is a database error after a couple minutes (database went to sleep?).  Turning watermarking OFF solves this and the images import.

I'm getting errors when trying to add the watermark:

Updating thumbnails and/or resized images, please wait...
albums/rainier/normal_MtRainierTour114c.jpg updated succesfully!
ERROR creating:$image
albums/rainier/normal_MtRainierTour087c.jpg updated succesfully!
ERROR creating:$image
albums/rainier/normal_MtRainierTour083c.jpg updated succesfully!
ERROR creating:$image
albums/rainier/normal_MtRainierTour081c.jpg updated succesfully!
ERROR creating:$image
albums/rainier/normal_MtRainierTour063c.jpg updated succesfully!
ERROR creating:$image

Finished updating thumbs/ images!

My folder is CHMOD 777 and the files within it are 666

When I go to view the album, no thumbnails appear - just the filename/title and description.  The filename/title is not a link.

Thank you for the help and assistance!
Mike
Logged

Heroe

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 124
    • abroadbg.com

Hello i been reading for the watermark about 50 pages (batch upload and replace files) and 10 for file permission,im getting  ??? do i read ore not solution for my watermark problem ... I upload and install the stramm's bridge 1.4.19 last night and all night i being searching for solution about my problem
my gallery version is 1.4.19
and this are my watermark options in config /

Watermark Image      Yes     No      
Watermark custom thumbs (movie, audio, document)    Yes    No    
Where to place the watermark    Bottom right
Which files to watermark            Both
Which file to use for watermark    images/watermark.png
Transparency 0-100 for entire image    50   
Downsize watermark if width of an picture is smaller than entered value. That is the 100% reference point. Resizing of the watermark is linear (0 to disable)            0

all functions seems work correct

but my watermark appear very small on original pictures

link to the gallery http://abroadbg.com/index.php

test account

user: test
password: 123654

if you want to check what i mean
for example:
http://abroadbg.com/displayimage.php?album=4&pos=-121
( the watermark appear grate the perfect size)

http://abroadbg.com/albums/userpics/10001/4/dsc00586.jpg
(the watermark appear too small :(  you cannot see at on the dark photos )


is it possible somebody to help ?

Sorry if the question is stupid but i'm not sure which options i need to change in my config
99% im sure i need to change 
Files and thumbnails settings >>Max width or height of an intermediate picture/video **  400 to ++
but i want to ask first here  :)
Logged

Stramm

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt

The watermark function is working as expected.
Eg. here's a watermarked fullsized picture from your gallery http://abroadbg.com/albums/userpics/10001/17/DSCN0785.JPG

see, the watermark has exactly the dimension you ask for. However your additional mod sizes down the fullsized pic and therefore the watermark seems to be smaller also (even if it isn't).

Solution: reduce the size of your fullsized images to the display size (you actually show within graybox [is that it?])

Heroe

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 124
    • abroadbg.com

Thank you for the fast reply Stramm i have installed on my gallery the      
LightBox JS for Fullsize Popup Slideshow
could you tell where in the config options is the reduce size for fullsized images because i cant find at anywhere,if you have time ofcourse  :)

 

Logged

Stramm

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt

http://coppermine-gallery.net/demo/cpg14x/docs/index.htm#admin_picture_thumbnail

Max width or height for uploaded pictures (pixels)
and enable
Auto resize images that are larger than max width or height
to
Yes: Everyone - Enabled for all users, including the Admin during batch-add process

Heroe

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 124
    • abroadbg.com

thank you i think i did what i want but i cant see big different in the watermark size
i change the options in:
 Files and thumbnails settings

and set the Max size for uploaded files (KB)                    1024 pixels
&
Max width or height for uploaded pictures/videos (pixels)   1024 pixels

and update from the admin tools now everything work  ;D

this is the result after the changes http://abroadbg.com/albums/userpics/10001/17/DSCN0785.JPG
(do you see the changes ?) Thank you very much again :)
I resised too many times the pictures,do you know if the mod change the quality of the pictures,because i think i read somewhere in the forum someore older version of the mod cut the quality and is fixed in the latest version of the watermark mod  ???

Logged

Stramm

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt

Lightbox dynamically resizes the image (as already said). If the watermark looks good in a 1024px width picture (displays in the desired size) and you size down this picture to 700px width, then of course the now permanent watermark looks smaller, too.

Find the size (width) of your images where the watermark should have it's 100% and that this as the reference.

Means viewing the images using your mod with a 800px width browser I get ~650px width images. If I use a 1024px width browser, images display at ~850+ px

The watermark is fix to a certain size.

locations

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 16

I'm doing a site for a friend and did a fresh install of cpg1.4.20.
Overwrote the picmgmt.inc.php with the one from stramm_mod1.4.19.bridge.
Did the update.php.

Nothing shows in my Gallery Configuration.

Is this a 1.4.20 thing?

Logged

Cath22

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 77
    • Fotofantastic

Do we have to wait for a x.20 version or is the x.19 version also valid to use?

Thanks
Cath
Logged
qui custodiet ipsos custodes

locations

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 16

Disregard please.
I miss a ), in the code
It works perfectly


I'm doing a site for a friend and did a fresh install of cpg1.4.20.
Overwrote the picmgmt.inc.php with the one from stramm_mod1.4.19.bridge.
Did the update.php.

Nothing shows in my Gallery Configuration.

Is this a 1.4.20 thing?


Logged

Stramm

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt

Do we have to wait for a x.20 version or is the x.19 version also valid to use?

Thanks
Cath

Similar questions have been answered many times within this thread. picmgmnt.inc.php doesn't change often. But you always can use the version from within the actual modpack.

jolly

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 34

I have all done well, but I can see any options in admin tool about watermark.
Where shoud be a path to set the location of watermark.png file ?

I from Poland , so I have edit a polish.php file instead english.php. But it does not matter, i guess.

Do I need to do all this changes again ?
What do you think, ?
Logged

Stramm

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt

The options related to watermarking you can find in the 'config'.

jolly

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 34

what does it mean  " config" ??

you ment www.mycoppermine.com/admin.php settings ?
Logged

Stramm

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt

Yes, please switch to english US so we use the same naming.

jolly

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 34

Strange, because I cannot change my default lanuguage. I choose english, click save settings, and I still got polish as a default. So I changed the name of file polish.php for a moment, and i got english menu now.

Ok, I see config, right, but there is absolutly nothing related to watermark. Why ?

I swap picmgtm.inc.php files, I made changes in all files, I have updated update.sql as well :/

?
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de

what does it mean  " config" ??
RTFM!

you ment www.mycoppermine.com/admin.php settings ?
Post real links and not dummy placeholders!

Strange, because I cannot change my default lanuguage. I choose english, click save settings, and I still got polish as a default.
Nonsense. Go to http://www.mycoppermine.com/admin.php?lang=english then...
Logged

jolly

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 34

Ok, there is another little problem, for which i could not find solutions.

After uploads files by admin tools ( FTP) , the watermark is showed only in normal zise photos. When I click on the photography , the Large size is without watermark.

Updating files in admin tools does not help.

What i need to do to solve it ?
Logged

Stramm

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt

I know this thread is long. But I answered this at least 10 times now  :-\

You'll need to chmod files (644 or 666) and folders (755 or 777). Seems your folder permissions are OK... So chmod your files. Best is to do that right after uploading (FTP).
Pages: 1 ... 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26   Go Up
 

Page created in 0.028 seconds with 21 queries.