Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: 1 ... 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 ... 26   Go Down

Author Topic: Permanant watermark with undo possibility (GD2+IM working!) + better admin tools  (Read 386792 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Stramm

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt

size of the pic you're trying to resize and/ or watermark (width, height)

uglycars

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 45

the sizes vary..I have no definite sizes.....you can take a peek at the site...

http://www.ugly-cars.com/photo/gallery/

I can make a test account for you if you'd like.
Logged

uglycars

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 45

watermark is 257px X 54px @ 1.84kb in size.

pics vary in size, as I mentioned.

Album Folders/subs are 777 and the pics inside the albums are 666.

still giving me 500 internal errors while running the process.
Logged

Stramm

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt

try uploading a small and a huge! (huge in width x height) pic. The small shouldn't be a problem. The huge most probably will spit out the error... means you've a pic in your gallery that's to large to watermark. And that means you need to increase memory limit.

uglycars

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 45

Ok, I'll set up a new album with 1 small image and 1 large image then run the admin tools to watermark the images. 
In the mean time, how do I change the memory limit?
Logged

Stramm

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt

You do not need to setup a new gallery... just upload (http is enough) the 2 images to your existing gallery. The admin tools use the same functions to resize / watermark as the standard upload.

To learn more about memory limit read the sticky thread(s) in the upload troubleshooting board

uglycars

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 45

it's not working even on small photos under 100kb..I'm giving up I guess.  I don't have time to go through the entire coding process to redo everything to see the same output.
Logged

uglycars

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 45

these are my default values in the php.ini file...

The php.ini file contains the following default values:
upload_max_filesize:20 M
max_execution_time:300
memory_limit:40 M
post_max_size:8 M
Logged

uglycars

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 45

scratch it..got it working..had an error with the image file.

thanks!
Logged

bibendum

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 72

Hi

Work perfectly on 1.4, thanks for this work.

Logged

uglycars

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 45

grrr...nvm, it's throwing off the error again...I posted the php info for my server.
Logged

uglycars

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 45

these are my default values in the php.ini file...

The php.ini file contains the following default values:
upload_max_filesize:20 M
max_execution_time:300
memory_limit:40 M
post_max_size:8 M
Logged

Stramm

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt

Have you read what I've written above??
Then post results!

uglycars

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 45

I have tried all you suggested.

I have uploaded a small image and a larger image.

The watermarking works on my album with 2 photos, but won't work on my smallest album that isn't a test album with approx 80-90 photos.  it times out half way through.

I have also posted the default php.ini settings for my web hosting server....

seems like the php.ini is all more than enough for what is recommended...

what's next?
Logged

vglick

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 35
    • http://www.diving-club.com

upgrade to 1.4.19, then post a link to your site and all your watermarking settings
I upgraded the gallery to 1.4.19, but the resizing isn't working.
Please see here http://www.diving-club.com/gallery, but my site is in Russian.
This is my watermarking settings:
Quote
Which file to use for watermark - images/watermark.png         
Transparency 0-100 for entire image - 100       
Downsize watermark if width of an picture is smaller than entered value. That is the 100% reference point. Resizing of the watermark is linear (0 to disable) - 50       
Set color transparent x (GD2 only) - 0       
Set color transparent y (GD2 only) - 0
Logged

uglycars

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 45

Stramm..is there anything else I can do to help you troubleshoot this issue?

I really am wanting to use this watermark mod!

Thanks...
Logged

Stramm

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt

I upgraded the gallery to 1.4.19, but the resizing isn't working.
Please see here http://www.diving-club.com/gallery, but my site is in Russian.
This is my watermarking settings:

set 'Downsize ... ' to something realistic like 800 - 1280 (that's the width the watermark should have it's full size; if an image is smaller, the watermark gets reduced in size)

Stramm

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt

Stramm..is there anything else I can do to help you troubleshoot this issue?

I really am wanting to use this watermark mod!

Thanks...

Post more info... you can see where the error approx happens and maybe find out the file that makes the trouble. It may be to big (40mb are enough for ~2400px * 2000px) or corrupted. Then it won't work of course. If you use a huge watermark size reduces, too.

On some systems I've seen that they need twice the mem as they hold the pic two times in mem (original, a copy that's getting resized and watermarked). In such a case you have to increase memory limit or upload smaller images (in size)

uglycars

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 45

The watermark is 3.51KB 100X74px.

The error is random, so it's hard to pinpoint when it's going to happen.  Sometimes it happens quick, sometimes it happens after a bit.

I'll try increasing the memory limit to 80mb and post back...
Logged

uglycars

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 45

I had a friend look at the gallery who writes php and said the error is happening somewhere in the upload.php....

Here's my upload.php...as far as I know, it's the default file...

http://pictures.ugly-cars.com/MISC/misc/upload.php
Logged
Pages: 1 ... 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 ... 26   Go Up
 

Page created in 0.019 seconds with 20 queries.