Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Problem with encoding for nordic letters ()  (Read 2842 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

djmylongi

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
Problem with encoding for nordic letters ()
« on: March 26, 2006, 06:42:40 pm »

I'm using Coppermine on this page: http://www.skadevicup.djmylongi.net/. It works great but because I speak Swedish I wanna use the Swedish letters () just like a-z. I've read some old topics with the same problem but no one had solved it.

Here are some examples:

As you see: Swedish language, unicode and everything works as wanted, but...
(http://www.viktorljungstrom.se/bilder/blandat/coppermine/1.gif)

when I go to the main page, the categories lrdag, sndag (=sat, sun) shows question marks instead of . Still, the headline of the page and description of images work.
(http://www.viktorljungstrom.se/bilder/blandat/coppermine/2.gif)

But when i go to admin of categories (catmgr.php) it looks like this (still with utf-8):
(http://www.viktorljungstrom.se/bilder/blandat/coppermine/3.gif)
The headline is "ÅÄÖ åäö" but the categories (lrdag, sndag) is what I want them to.

When using encoding from language file, the site appears just like from utf-8.
And when I select Western iso-8859-1 the whole site almost appears on the contrary, where there's in utf-8 there's ? in iso-8859-1 and so on.

I've tried to remove the meta tag for encoding and change in the css file, but nothing works. I also use an older version of Coppermine on a different site and there it works without any problem.

Now utf-8 is selected.

How can I solve this? I'm greatful for any answer!
« Last Edit: March 26, 2006, 06:48:26 pm by djmylongi »
Logged

Joachim Mller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Problem with encoding for nordic letters ()
« Reply #1 on: March 27, 2006, 07:09:50 am »

your textual content in the database is not in unicode (you must have upgraded or used another charset before). Either run charsetmgr.php or fix this manually.
Logged

djmylongi

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
Re: Problem with encoding for nordic letters ()
« Reply #2 on: March 27, 2006, 05:04:27 pm »

Thx, but it doesn't work.

It's not just database content that appears wrong, also text from the language file looks like this: istället för.

This is what I see when I try to run charsetmgr.php:
(http://www.viktorljungstrom.se/bilder/blandat/coppermine/10.gif)
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.02 seconds with 19 queries.