Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Cant upload as a user  (Read 2467 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

grb

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 8
Cant upload as a user
« on: March 14, 2006, 03:17:16 am »

CPG is a very nice program. I have managed to keep the file structure used with DALBUM and made it work with CPG, and get all its benefits: search, rating etc.
I have a problem with "upload" as a user though.

I run it on Windows, PHP 4.3, MySql 5.0, Apache 2.0. I have setup 2 accounts in admin group, and 1 in "registered". I have been successful in uploading a file and add it to the album, using one admin account. With the others -- I seem to get up to "upload successful", but then "can't add it to album". I have checked the settings -- and not able to find anything so far.

Although I have run apache, php for a while now for pictures, I am a total novice at php programming. From the board, I did adopt a couple of lines
http://forum.coppermine-gallery.net/index.php?topic=20422.0 to keep the thumbnails and lower resolution pictures in different directories. Any help would be appreciated.

I have setup a test account - As the doc says, I have enabled debug.

Thanks
« Last Edit: March 14, 2006, 04:24:56 pm by GauGau »
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Cant upload as a user
« Reply #1 on: March 14, 2006, 06:42:09 am »

undo your code changes then, trying to find out if upload works as expected on a vanilla copy of coppermine.
Logged

grb

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 8
Re: Cant upload as a user
« Reply #2 on: March 14, 2006, 02:15:58 pm »

I did. It was still failing, but helped identify the problem. For whatever reason, the script was not able to establish _res and _thm subdirectories. Once I set them up manually, it worked. Thanks
« Last Edit: March 14, 2006, 02:58:24 pm by grb »
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Cant upload as a user
« Reply #3 on: March 14, 2006, 04:24:43 pm »

so the issues were related to your modifications, as coppermine by default doesn't create those sub-folders. Marking as "solved"
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.026 seconds with 19 queries.