Advanced search  

News:

CPG Release 1.6.26
Correct PHP8.2 issues with user and language managers.
Additional fixes for PHP 8.2
Correct PHP8 error with SMF 2.0 bridge.
Correct IPTC supplimental category parsing.
Download and info HERE

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Adding additional sub menu buttons like Custom link?  (Read 5228 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

silverstreak1955

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
Adding additional sub menu buttons like Custom link?
« on: December 29, 2005, 10:53:33 am »

Hi all,

I have just installed 1.4 + the paypal mod to allow my freelancers to sell images away from our main community site as its an old nuke/coppermine install at http://www.globalphotosite.info as I couldnt find a viable way to upgrade the platform.

Great to link back to my original site using the new custom link field in 1.4,

But I would like to add another or possible 2 other buttons @  http://chrisedwards.ws/coppermine/index.php

Could anyone tell me how and where to add adittional buttons.

any help appreciated

Chris
« Last Edit: December 30, 2005, 03:57:05 pm by GauGau »
Logged

ecto

  • Supporter
  • Coppermine frequent poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 144
    • My very incomplete gallery
Re: Adding additional sub menu buttons like Custom link?
« Reply #1 on: December 29, 2005, 11:44:17 pm »

In themes/your theme/theme.php, find the section with the menu buttons:

Code: [Select]
    addbutton($sys_menu_buttons,'{HOME_LNK}','{HOME_TITLE}','{HOME_TGT}','home',$template_sys_menu_spacer);

Just add buttons there as you see fit..

Code: [Select]
    addbutton($sys_menu_buttons,'Disney','Go to disney.com','http://www.disney.com/','disneylink',$template_sys_menu_spacer);
    addbutton($sys_menu_buttons,'{HOME_LNK}','{HOME_TITLE}','{HOME_TGT}','home',$template_sys_menu_spacer);

If that section with the buttons isn't in your theme.php file, copy it there from themes/sample/theme.php.
Logged

silverstreak1955

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
Re: Adding additional sub menu buttons like Custom link?
« Reply #2 on: December 30, 2005, 01:33:41 pm »

Thanks Ecto, really appreciated.
Logged

Rallemann

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 40
Re: Adding additional sub menu buttons like Custom link?
« Reply #3 on: January 02, 2006, 10:48:00 pm »

What do I have to change, if I want the link to open in a new window?

In older versions I put html code in the file but since 1.43 I am confused.

Can you help me :)

edit:
solved...
I get it on my own -
Code: [Select]
    addbutton($sys_menu_buttons,'<a href=http://abi07.biz target=_NEW>abi07.biz','Stufenboard abi07.biz','http://www.abi07.biz','abi07',$template_sys_menu_spacer);
Logged

ecto

  • Supporter
  • Coppermine frequent poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 144
    • My very incomplete gallery
Re: Adding additional sub menu buttons like Custom link?
« Reply #4 on: January 03, 2006, 12:48:27 am »

Rallemann, you should read this thread and do it that way. Don't miss to read the article GauGau posted a link to.
Logged

IamDeirdre

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 11
Re: Adding additional sub menu buttons like Custom link?
« Reply #5 on: January 10, 2006, 05:57:43 pm »

Thanks, this is just what I was looking for! I've never done javascript, but I'm going to give it a try!  :D
Logged
Deirdre
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.018 seconds with 20 queries.