Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: revealing empty user albums  (Read 14322 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bubble

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
revealing empty user albums
« on: December 28, 2005, 08:04:04 am »

i just upgrade from 1.4.2 to 1.4.3 and there is one new cat just created by itself.

http://www.zmodified.com/gallery/index.php

you will see a new cat as:

User galleries
This category contains albums that belong to Coppermine users.

it show 1 album but when you click to it, nothing show up and i can't seem to delete that cat.

http://www.zmodified.com/gallery/index.php?cat=1

Any idea? Thanks
« Last Edit: December 29, 2005, 06:59:55 am by TranzNDance »
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: a bug in 1.4.3 maybe?
« Reply #1 on: December 28, 2005, 08:08:21 am »

not a bug, but expected behaviour. Empty the user galleries and make sure users can't create new one to stop this "special" category from appearing.
Logged

Bubble

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
Re: a bug in 1.4.3 maybe?
« Reply #2 on: December 29, 2005, 03:08:03 am »

hi,

is there a way for me to remove that cat completely? it didn't look nice to have one empty cat display in the main index page.
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: a bug in 1.4.3 maybe?
« Reply #3 on: December 29, 2005, 03:22:03 am »

Delete the album inside it and it will not be displayed.
Logged

Tranz

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 6149
Re: a bug in 1.4.3 maybe?
« Reply #4 on: December 29, 2005, 04:26:26 am »

hmmm... I tried to delete a user album on my local installation and couldn't find a way to do it. The albums list doesn't include the user album. I couldn't find info in the docs on how to delete a user's album.

So I searched the forums and came across this: http://forum.coppermine-gallery.net/index.php?topic=15613.msg91208#msg91208

Where he said, "album list", use Parent Category.
Logged

ecto

  • Supporter
  • Coppermine frequent poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 144
    • My very incomplete gallery
Re: a bug in 1.4.3 maybe?
« Reply #5 on: December 29, 2005, 05:00:17 am »

Sounds like the administration of user albums needs some improvemement. Thanks for the search+link TND. New avatar btw? A bit Leia-ish, nice :)

Edit: heh, when I posted I noticed it's a random script.
Logged

Tranz

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 6149
Re: a bug in 1.4.3 maybe?
« Reply #6 on: December 29, 2005, 05:33:56 am »

Would adding a link in the Album Manager to modifyalb.php, using an existing language string, be considered a new feature? Is there another way to make it easier to access user albums?
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: a bug in 1.4.3 maybe?
« Reply #7 on: December 29, 2005, 05:41:32 am »

We could make empty user albums be displayed instead of hidden.
Logged

Tranz

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 6149
Re: a bug in 1.4.3 maybe?
« Reply #8 on: December 29, 2005, 05:48:56 am »

That would help. It would be much less confusing.
Logged

Bubble

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
Re: a bug in 1.4.3 maybe?
« Reply #9 on: December 29, 2005, 05:54:55 am »

tried but still couldn't delete it. Weird.

in addition, even if i create new album under that cat, it still not show at all. why we have this in 1.4.3 ? As of now, you see i have 2 album in there but nothing show up. On thing i see is that they have *name of cat*  so i don't know if  the * meaning hidden?

(http://www.zmodified.com/bug.jpg)

i didn't create the *my gallery *  they are just there by itself.  ???
« Last Edit: December 29, 2005, 06:02:02 am by Bubble »
Logged

Tranz

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 6149
Re: a bug in 1.4.3 maybe?
« Reply #10 on: December 29, 2005, 06:00:12 am »

I know it's 1.3x, that's why I modified the instructions for 1.4x.
Logged

Bubble

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
Re: a bug in 1.4.3 maybe?
« Reply #11 on: December 29, 2005, 06:08:16 am »

humm...so i wait for the new instruction to be posted? ???
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: a bug in 1.4.3 maybe?
« Reply #12 on: December 29, 2005, 06:17:05 am »

udb_base.inc.php, find

Code: [Select]
        $sql .= " INNER JOIN {$CONFIG['TABLE_PICTURES']} AS pics ON pics.aid = p.aid ";
change to

Code: [Select]
        $sql .= " LEFT JOIN {$CONFIG['TABLE_PICTURES']} AS pics ON pics.aid = p.aid ";
find

Code: [Select]
$sql .= "INNER JOIN {$CONFIG['TABLE_PICTURES']} AS p ON p.aid = a.aid ";
change to

Code: [Select]
$sql .= "LEFT JOIN {$CONFIG['TABLE_PICTURES']} AS p ON p.aid = a.aid ";
That will allow the empty albums to be displayed in the user galleries section.
Logged

Bubble

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
Re: a bug in 1.4.3 maybe?
« Reply #13 on: December 29, 2005, 06:50:17 am »

in which folder udb_base.inc.php locate at? can't seem to find it.
Logged

Tranz

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 6149
Re: a bug in 1.4.3 maybe?
« Reply #14 on: December 29, 2005, 06:51:16 am »

bridge
Logged

Bubble

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
Re: a bug in 1.4.3 maybe?
« Reply #15 on: December 29, 2005, 06:56:50 am »

THANK YOU SO MUCH.  ;D ;D ;D

it works perfect now.
Logged

Bubble

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
Re: revealing empty user albums
« Reply #16 on: March 07, 2006, 07:18:50 am »

i have this same problem with 1.4.4 and i have to manual change it as instructed. Can you guy have it included in the next release so we don't have to change it manualy? Thanks
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: revealing empty user albums
« Reply #17 on: March 07, 2006, 08:55:06 am »

Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.022 seconds with 21 queries.