Advanced search  

News:

CPG Release 1.6.26
Correct PHP8.2 issues with user and language managers.
Additional fixes for PHP 8.2
Correct PHP8 error with SMF 2.0 bridge.
Correct IPTC supplimental category parsing.
Download and info HERE

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: revealing empty user albums  (Read 16440 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bubble

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
revealing empty user albums
« on: December 28, 2005, 08:04:04 am »

i just upgrade from 1.4.2 to 1.4.3 and there is one new cat just created by itself.

http://www.zmodified.com/gallery/index.php

you will see a new cat as:

User galleries
This category contains albums that belong to Coppermine users.

it show 1 album but when you click to it, nothing show up and i can't seem to delete that cat.

http://www.zmodified.com/gallery/index.php?cat=1

Any idea? Thanks
« Last Edit: December 29, 2005, 06:59:55 am by TranzNDance »
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: a bug in 1.4.3 maybe?
« Reply #1 on: December 28, 2005, 08:08:21 am »

not a bug, but expected behaviour. Empty the user galleries and make sure users can't create new one to stop this "special" category from appearing.
Logged

Bubble

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
Re: a bug in 1.4.3 maybe?
« Reply #2 on: December 29, 2005, 03:08:03 am »

hi,

is there a way for me to remove that cat completely? it didn't look nice to have one empty cat display in the main index page.
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: a bug in 1.4.3 maybe?
« Reply #3 on: December 29, 2005, 03:22:03 am »

Delete the album inside it and it will not be displayed.
Logged

Tranz

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 6149
Re: a bug in 1.4.3 maybe?
« Reply #4 on: December 29, 2005, 04:26:26 am »

hmmm... I tried to delete a user album on my local installation and couldn't find a way to do it. The albums list doesn't include the user album. I couldn't find info in the docs on how to delete a user's album.

So I searched the forums and came across this: http://forum.coppermine-gallery.net/index.php?topic=15613.msg91208#msg91208

Where he said, "album list", use Parent Category.
Logged

ecto

  • Supporter
  • Coppermine frequent poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 144
    • My very incomplete gallery
Re: a bug in 1.4.3 maybe?
« Reply #5 on: December 29, 2005, 05:00:17 am »

Sounds like the administration of user albums needs some improvemement. Thanks for the search+link TND. New avatar btw? A bit Leia-ish, nice :)

Edit: heh, when I posted I noticed it's a random script.
Logged

Tranz

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 6149
Re: a bug in 1.4.3 maybe?
« Reply #6 on: December 29, 2005, 05:33:56 am »

Would adding a link in the Album Manager to modifyalb.php, using an existing language string, be considered a new feature? Is there another way to make it easier to access user albums?
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: a bug in 1.4.3 maybe?
« Reply #7 on: December 29, 2005, 05:41:32 am »

We could make empty user albums be displayed instead of hidden.
Logged

Tranz

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 6149
Re: a bug in 1.4.3 maybe?
« Reply #8 on: December 29, 2005, 05:48:56 am »

That would help. It would be much less confusing.
Logged

Bubble

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
Re: a bug in 1.4.3 maybe?
« Reply #9 on: December 29, 2005, 05:54:55 am »

tried but still couldn't delete it. Weird.

in addition, even if i create new album under that cat, it still not show at all. why we have this in 1.4.3 ? As of now, you see i have 2 album in there but nothing show up. On thing i see is that they have *name of cat*  so i don't know if  the * meaning hidden?

(http://www.zmodified.com/bug.jpg)

i didn't create the *my gallery *  they are just there by itself.  ???
« Last Edit: December 29, 2005, 06:02:02 am by Bubble »
Logged

Tranz

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 6149
Re: a bug in 1.4.3 maybe?
« Reply #10 on: December 29, 2005, 06:00:12 am »

I know it's 1.3x, that's why I modified the instructions for 1.4x.
Logged

Bubble

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
Re: a bug in 1.4.3 maybe?
« Reply #11 on: December 29, 2005, 06:08:16 am »

humm...so i wait for the new instruction to be posted? ???
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: a bug in 1.4.3 maybe?
« Reply #12 on: December 29, 2005, 06:17:05 am »

udb_base.inc.php, find

Code: [Select]
        $sql .= " INNER JOIN {$CONFIG['TABLE_PICTURES']} AS pics ON pics.aid = p.aid ";
change to

Code: [Select]
        $sql .= " LEFT JOIN {$CONFIG['TABLE_PICTURES']} AS pics ON pics.aid = p.aid ";
find

Code: [Select]
$sql .= "INNER JOIN {$CONFIG['TABLE_PICTURES']} AS p ON p.aid = a.aid ";
change to

Code: [Select]
$sql .= "LEFT JOIN {$CONFIG['TABLE_PICTURES']} AS p ON p.aid = a.aid ";
That will allow the empty albums to be displayed in the user galleries section.
Logged

Bubble

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
Re: a bug in 1.4.3 maybe?
« Reply #13 on: December 29, 2005, 06:50:17 am »

in which folder udb_base.inc.php locate at? can't seem to find it.
Logged

Tranz

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 6149
Re: a bug in 1.4.3 maybe?
« Reply #14 on: December 29, 2005, 06:51:16 am »

bridge
Logged

Bubble

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
Re: a bug in 1.4.3 maybe?
« Reply #15 on: December 29, 2005, 06:56:50 am »

THANK YOU SO MUCH.  ;D ;D ;D

it works perfect now.
Logged

Bubble

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
Re: revealing empty user albums
« Reply #16 on: March 07, 2006, 07:18:50 am »

i have this same problem with 1.4.4 and i have to manual change it as instructed. Can you guy have it included in the next release so we don't have to change it manualy? Thanks
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: revealing empty user albums
« Reply #17 on: March 07, 2006, 08:55:06 am »

Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.022 seconds with 19 queries.