Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Pictures not showing in "thumbnail and normall" View  (Read 8632 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Abdow

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
Pictures not showing in "thumbnail and normall" View
« on: December 12, 2005, 11:25:21 pm »

Thanks for this great gallery.

I just installed Coppermine cpg1.42 . I uploaded pictures but I can not see pictures,  only the names of the pictures. When I click to view fulsize picture you see the picture. I think in some how thumbnail and normal are not created. 

I am using GD version 2.x. ImageMagik is not installed to the Server.

The site is here to see the problem :
http://www.somalitribune.com/gober/index.php?cat=9


Debug Info:

/include/functions.inc.php
Notice line 88: Undefined variable: cpg_show_private_album
/include/themes.inc.php
Notice line 2238: Undefined variable: report_tgt
/displayimage.php
Notice line 310: Undefined variable: meta_keywords

Abdow
« Last Edit: December 12, 2005, 11:37:31 pm by Abdow »
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Logged

Abdow

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
Re: Pictures not showing in "thumbnail and normall" View
« Reply #2 on: December 14, 2005, 01:04:00 am »

 Thanks GauGau , I followed the instruction of upload troubleshoot  but still I cannot view the pictures.  I used ftp  program to open the folder  /root/gober/albums/userpics/1001  And I see the original picture, the thumnail anad intermedite picures there. And when I click each one I see the pictures. So the thumbnail and intermediate picture are created . I uploaded a picture jigjiga.jpg after uploadin when I opened the folder you see:

jigjiga.jpg
normal_jigjiga.jpg
thumb_jigjiga2.jpg

So Iam not sure the problem is uploading , but Image display ...

I made search on the forum and found similar quesion but their solution does not apply me since I use php 4.3.10 and not 4.4.1 .

thanks ...

Abdow
Logged

Abbas Ali

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: in
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 2165
  • Spread the PHP Web
    • Ranium Systems
Re: Pictures not showing in "thumbnail and normall" View
« Reply #3 on: December 14, 2005, 06:53:13 am »

It seems to be a permissions issue since when you directly access thumb from browser, it gives "Forbidden" error.

Check the permissions of the thumb and normal pictures beign created and report back.
Logged
Chief Geek at Ranium Systems

Abdow

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
Re: Pictures not showing in "thumbnail and normall" View
« Reply #4 on: December 14, 2005, 12:37:36 pm »

Thanks Abbas,
I checked the permissions of the thumb and normal pictures being craeted and are 644 (-rw-r--r--) while the original picure is (664).  I can access the original picutre from the prowser even if I change the permission to 644 , but not thums and normal pictures you get the following message: Forbidden You don't have permission to access /gober/albums/userpics/10001/thumb_ciida-jigjiga.jpg on this server.

Thanks
Logged

Tranz

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 6149
Re: Pictures not showing in "thumbnail and normall" View
« Reply #5 on: December 14, 2005, 04:25:01 pm »

hmm... try 755.
Logged

Abdow

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
Re: Pictures not showing in "thumbnail and normall" View
« Reply #6 on: December 14, 2005, 08:56:33 pm »

Thanks TranzNDance

I changed to 755 and even 777 but still same problem .....
Abdi
Logged

Abbas Ali

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: in
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 2165
  • Spread the PHP Web
    • Ranium Systems
Re: Pictures not showing in "thumbnail and normall" View
« Reply #7 on: December 15, 2005, 06:30:52 am »

If even 777 doesn't works then i am afraid it might be a server issue. Please check the owner and group of the thumb.

Report to your web host that the files created by webserver are giving forbidden error.
Logged
Chief Geek at Ranium Systems

hankkarl

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Re: Pictures not showing in "thumbnail and normall" View
« Reply #8 on: December 16, 2005, 04:32:29 am »

I have a similar problem.  When I convert images from RAW to JPG using RawShooter premium 2006, I can't see thumbnails or images.  I can click on the image and show it.  Wehn I convert the same image using Digital Photo Pro, there is no problem.

I had a similar problem with an older version of Coppermine using RawShooter essentials 2005.  This was corrected by moving to the latest release of version 1.3. 
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.024 seconds with 19 queries.