Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: HTTPS Issue  (Read 315 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Made68

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
HTTPS Issue
« on: April 07, 2024, 11:28:36 am »

Hello,

I have created a free ZerroSSL SSL certificate and install it on my domain hosting provider.
The site works perfect in http, but it give give me an error in https, but when i edit the certificate it mention that the certificate is trusted and valid.

Error HTTPS: Blank page with mention
Forbidden
You don't have permission to access this resource.

Edit Certificate:
This page is secure (valid HTTPS).  See attachement

I have search to enable HTTPS option in admin panel but found nothing.

What do i need to do to get this to work?

Thanks for your help.


Version: Coppermine Photo Gallery 1.4.14 (will upgrade ASAP)
Logged

lurkalot

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 949
  • +Tinyportal Support team.
Re: HTTPS Issue
« Reply #1 on: April 07, 2024, 02:18:05 pm »

Did you change the URL of your Coppermine gallery folder to https in config?
Logged
Running SMF 2.1.4  / Tinyportal 3.0.0, bridged with Coppermine 1.6.25, plus cpmfetch 2.0.0

Made68

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: HTTPS Issue
« Reply #2 on: April 07, 2024, 03:29:39 pm »

No, the only place where i have change it is on the admin page (General Parameters), URL to your Gallery and url to your Homepage, but that did not resolved the problem so i set back to http.

Do i need to change it into the config.php file only?

Thanks for your help.
Logged

Made68

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: HTTPS Issue
« Reply #3 on: April 07, 2024, 03:43:54 pm »

If you mean config on the administration page, yes i change bot http:// url's to https.  (did not solve the problem.)
Logged

lurkalot

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 949
  • +Tinyportal Support team.
Re: HTTPS Issue
« Reply #4 on: April 07, 2024, 04:09:36 pm »

Well the folder in the coppermine admin panel (Config) must should be https

Are you using a custom theme, because that might have urls hard coded in it.
Logged
Running SMF 2.1.4  / Tinyportal 3.0.0, bridged with Coppermine 1.6.25, plus cpmfetch 2.0.0

Made68

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: HTTPS Issue
« Reply #5 on: April 07, 2024, 05:16:30 pm »

Set both url's back to https://
Yes, i ma using rainy day template,  Edit the .php files into template folder but nothing that describes http or https.
Logged

Made68

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: HTTPS Issue
« Reply #6 on: April 07, 2024, 05:20:45 pm »

Bot links to site into admin pannel modified to https://


Result:
It shows still the valid https certification icon with valid certification description but blank page with .....

Forbidden
You don't have permission to access this resource.

Crazy..

Logged

Made68

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: HTTPS Issue
« Reply #7 on: April 07, 2024, 09:55:06 pm »

Problem Solved,

Just got a mail from my hosting provider explained that my site was pointing to a wrong folder (Private/Public folder)

A made the requested modification into site admin panel, changed site links in gallery config to https and all now is working in https://   :) :) :)

Thanks all for your help.

Kr,
Marc
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.02 seconds with 20 queries.