Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1] 2   Go Down

Author Topic: Restore factory settings  (Read 17510 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

bree

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 24
Restore factory settings
« on: September 27, 2005, 03:44:34 pm »

Okay I managed to accidently hit the restore factory settings button instead of the save new configuration one in the config section. I copied all of the info from the config page by clicking the back button but once I tried to re-enter it nothing happens. I am assuming I probably need to do something other than that. I didn't install coppermine myself a friend did it for me so can someone please help me figure out how to get the gallery back to the way it was. The users list is viewable and all of the albums are still online (I checked in my FTP) but none of the albums or pictures can be viewed. It just says there is an error processing a database query. I have no idea how to fix the problem so any help would be very appreciated. Please and thanks!
Logged

Azrayen

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 87
    • azrayen.net
Re: Restore factory settings
« Reply #1 on: September 27, 2005, 03:52:07 pm »

Please post a link to your gallery.

First clue : What are the tables prefixes in your database ? if they've been changed by your friend during installation, that can be the source of the problem.

Azy
Logged

bree

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 24
Re: Restore factory settings
« Reply #2 on: September 27, 2005, 04:01:26 pm »

The link to the gallery is:

http://www.michelletrachtenberg.net/gallery

As you can see it has just reverted to the default coppermine layout. I have tried to key in the older settings and then click save new configuration it says it has been configured but then when I click continue it says there was an error processing a database query I'd appreciate any help whatsoever. What do you mean by table prefixes? I am fairly new to coppermine so I really only use the batch add files and album managing function. Thanks for such a quick reply :)
Logged

Azrayen

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 87
    • azrayen.net
Re: Restore factory settings
« Reply #3 on: September 27, 2005, 04:18:42 pm »

OK, a problem in the database should be corrected with phpMyAdmin.

Let's try to find first where is the error. Could you, as an admin, go in the config page and select YES (everyone) for the two last options (Enable debug mode and Display notices in debug mode)

Tx
Azy


What do you mean by table prefixes?
A table is part of a database. Coppermine's database use 13 tables, which names all begin by the same prefix (in my gallery it's cpg133_ )
Logged

bree

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 24
Re: Restore factory settings
« Reply #4 on: September 27, 2005, 04:39:45 pm »

Okay I've changed the settings in the config page. The table prefix I had in before I reset it was cgp132. Thanks again for the help!
Logged

Azrayen

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 87
    • azrayen.net
Re: Restore factory settings
« Reply #5 on: September 27, 2005, 04:43:46 pm »

Sorry but I cannot see any change (debug mode).

Could you contact me by msn ? I send you my address by MP.

Azy
Logged

bree

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 24
Re: Restore factory settings
« Reply #6 on: September 27, 2005, 04:57:38 pm »

I've gone back into configuration and the options I had selected for debug mode switched back to the opposite. The config page won't seem to save anything I put in there. Right now I have to be getting to bed. It is 1am! I will add you to my MSN tomorrow morning and hopefully it can be fixed. If anyone else can help with the matter please post, it'd be much appreciated!
Logged

Azrayen

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 87
    • azrayen.net
Re: Restore factory settings
« Reply #7 on: September 27, 2005, 05:12:32 pm »

Well,
Download and open your config.inc.php file. (in "include" folder)
Check the value shown in red is correct for your database (to see what table prefix is used in your database, use phpMyAdmin - example in screenshot below)

Quote
// MySQL TABLE NAMES PREFIX
$CONFIG['TABLE_PREFIX'] =                'cpg133_';

If it's not, correct it, save the file and upload it back on you server.

For me it's 5:10 PM, so I'm not sure to be available tomorrow "morning" (for you).
Good luck anyway,
Azy

PS : Screenshot of phpMyAdmin (database management software, see your webhost if you don't know how to access/use it)
Logged

bree

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 24
Re: Restore factory settings
« Reply #8 on: September 28, 2005, 03:20:14 am »

I did what you said downloaded the file, opened it in notepad and changed it to 133 but it made the problem worse. It said:

Notice: Undefined index: debug_mode in /usr/home/michelle/public_html/gallery/include/functions.inc.php on line 96
Fatal error :
There was an error while processing a database query

I made a backup of the file so I uploaded that it is is back to the basic defaullt layout like it was before. I have no idea how to fix the problem at all! Do I need to edit the config file from the gallery directory to have all the variables I want and then upload that? Would that work? The gallery still has the albums and user functions but nothing else works. Help please!?
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47844
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Restore factory settings
« Reply #9 on: September 28, 2005, 09:32:33 am »

Fatal error :
There was an error while processing a database query
Enable debug mode in coppermine's config table (set it from 0 to 1) to see the actual query that failed.
Logged

artistsinhawaii

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 856
    • evj art and photography
Re: Restore factory settings
« Reply #10 on: September 28, 2005, 10:25:09 am »

I see this error.  When I click on the links of her site.


Notice: Undefined index: cookie_name in /usr/home/michelle/public_html/gallery/include/functions.inc.php on line 29


Could it be a cookie setting error?

Dennis
Logged
Learn and live ... In January of 2011, after a botched stent attempt, the doctors told me I needed a multiple bypass surgery or I could die.  I told them I needed new doctors.

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47844
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Restore factory settings
« Reply #11 on: September 28, 2005, 10:48:28 am »

forget about the notices, the notices display should be turned off - this is in fact a developer option only. Not related to cookie stuff. We need the "hard" error.
« Last Edit: September 28, 2005, 11:11:03 am by GauGau »
Logged

bree

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 24
Re: Restore factory settings
« Reply #12 on: September 28, 2005, 11:08:05 am »

Fatal error :
There was an error while processing a database query
Enable debug mode in coppermine's config table (set it from 0 to 1) to see the actual query that failed.

Where do I do that? I tried in coppermine within the config page to change it like Azy suggested earlier but none of the changes I make actually save. If I download the config.php can I find the coding in there?
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47844
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Restore factory settings
« Reply #13 on: September 28, 2005, 11:13:45 am »

no, the configuration is not being stored in the file, but in your mySQL database. Downloading the file won't help. If you can't save the changes in coppermine's config, you'll have to directy access your database using a tool like phpMyAdmin or similar (e.g. cpanel). Using this app, you need to browse coppermine's config table (usually named "cpg135_config" or similar", find the entry "debug_mode" and change the value from "0" to "1". There's another switch for the notices display as well.
Logged

bree

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 24
Re: Restore factory settings
« Reply #14 on: September 28, 2005, 11:40:39 am »

Okay I have cPanel and have a MySQL database but I can't see a phpMyAdmin or anything. The only options I can seem to find in the mySQL database is check, delete and repair. As I said I am new to this so any help is appreciated! Thanks for the help so far.
Logged

Tranz

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 6149
Re: Restore factory settings
« Reply #15 on: September 28, 2005, 02:49:51 pm »

At the bottom of the mysql page, do you not see a link to phpmyadmin? If you can't find it, you will need to ask your host.
Logged

bree

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 24
Re: Restore factory settings
« Reply #16 on: September 28, 2005, 03:05:52 pm »

Found it! I can't believe I didn't see it there before. I have clicked into the cpg132_config table but can't seem to find the debug_mode entry.
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: Restore factory settings
« Reply #17 on: September 28, 2005, 03:11:55 pm »

Click browse. It may not be on first page of results, so keep looking.
Logged

bree

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 24
Re: Restore factory settings
« Reply #18 on: September 28, 2005, 03:21:30 pm »

I've searched for debug_mode and it doesn't seem to be there. Maybe I am looking in the wrong place? I've made some screencaps of where I am looking, that might explain it a little better:

http://www.michelletrachtenberg.net/copperminecap.jpg
http://www.michelletrachtenberg.net/copperminecap2.jpg

Sorry for the trouble everyone, I have no idea myself how to fix the problem. Thanks for everyones help so far.
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: Restore factory settings
« Reply #19 on: September 28, 2005, 03:43:01 pm »

Click on SQL, paste in the following statements, and submit the form. That should allow config settings to be saved by the config screen.

Code: [Select]
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('albums_per_page', '12');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('album_list_cols', '2');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('display_pic_info', '0');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('alb_list_thumb_size', '50');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('allowed_mov_types', 'ALL');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('allowed_doc_types', 'ALL');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('allowed_snd_types', 'ALL');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('allowed_img_types', 'ALL');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('allow_private_albums', '1');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('allow_user_registration', '0');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('allow_duplicate_emails_addr', '0');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('caption_in_thumbview', '1');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('views_in_thumbview', '1');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('charset', 'language file');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('cookie_name', 'cpg133');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('cookie_path', '/');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('debug_mode', '0');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('debug_notice', '0');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('default_dir_mode', '0755');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('default_file_mode', '0644');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('default_sort_order', 'na');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('ecards_more_pic_target', 'http://coppermine.sourceforge.net/');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('enable_smilies', '1');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('filter_bad_words', '0');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('forbiden_fname_char', '$/\\\\:*?"\'<>|`');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('fullpath', 'albums/');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('gallery_admin_email', 'you@somewhere.com');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('gallery_description', 'Your online photo album');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('gallery_name', 'Coppermine Photo Gallery');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('im_options', '-antialias');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('impath', '');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('jpeg_qual', '80');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('keep_votes_time', '30');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('lang', 'english');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('main_page_layout', 'breadcrumb/catlist/alblist/random,2/lastup,2');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('main_table_width', '100%');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('make_intermediate', '1');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('max_com_lines', '10');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('max_com_size', '512');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('max_com_wlength', '38');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('max_img_desc_length', '512');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('max_tabs', '12');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('max_upl_size', '1024');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('max_upl_width_height', '2048');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('min_votes_for_rating', '1');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('normal_pfx', 'normal_');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('offline', '0');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('picture_table_width', '600');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('picture_width', '400');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('randpos_interval', '1063623637');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('read_exif_data', '0');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('reg_requires_valid_email', '1');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('subcat_level', '2');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('theme', 'classic');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('thumbcols', '4');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('thumbrows', '3');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('thumb_method', 'im');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('thumb_pfx', 'thumb_');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('thumb_width', '100');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('userpics', 'userpics/');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('user_field1_name', '');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('user_field2_name', '');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('user_field3_name', '');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('user_field4_name', '');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('display_comment_count', '0');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('show_private', '0');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('first_level', '1');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('display_film_strip', '1');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('max_film_strip_items', '5');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('thumb_use', 'any');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('comment_email_notification', '0');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('read_iptc_data', '0');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('reg_notify_admin_email', '0');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('disable_comment_flood_protect', '0');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('upl_notify_admin_email', '0');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('display_uploader', '0');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('language_list', '0');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('language_flags', '0');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('theme_list', '0');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('language_reset', '1');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('theme_reset', '1');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('allow_memberlist', '0');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('display_faq', '0');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('show_bbcode_help', '1');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('log_ecards', '0');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('email_comment_notification', '0');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('enable_zipdownload', '1');
INSERT INTO cpg132_config VALUES ('slideshow_interval', '5000');
Logged
Pages: [1] 2   Go Up
 

Page created in 0.028 seconds with 19 queries.