Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: phpbb2.0.x bridge problem  (Read 4111 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

canelli

  • Translator
  • Coppermine novice
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 36
  • Fetched by CpmFetch
    • Centro Vela Dervio Sailing club
phpbb2.0.x bridge problem
« on: August 08, 2005, 08:09:51 pm »

I'm testing the phpbb2 2.0.x bridge from cpg 1.4.1 beta.

I'm running the test web on my laptop with this configuration

M$ Win XP2 SP2
IIS 5.0
PHP 4.3.10

the gallery works fine in standalone mode. I had some troubles in login and logout phase with the gallery bridged with phpbb2

the webs paths are

cpg - http://localhost/centroveladervio/cpg141
phpbb2 -  http://localhost/centroveladervio/phpbb2


bridge setting:
Forum URL:  http://localost/centroveladervio/phpbb2 
Relative path to your BBS's config file:  ../phpbb2/ 
Use post-based groups?:  0 
Cookie prefix:  phpbb2mysql

When I try the login from cpg the url made is

http://localhost/centroveladervio/phpbb2/login.php?redirect=..../centroveladervio/cpg141/

I can login in phpbb2 but the redirect url is wrong  (missing a / in the redirect part).

If I mannualy use the url
http://localhost/centroveladervio/phpbb2/login.php?redirect=../../centroveladervio/cpg141/
the login take on and I'm redirected to the cpg site

 
« Last Edit: October 22, 2005, 12:04:07 am by GauGau »
Logged

canelli

  • Translator
  • Coppermine novice
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 36
  • Fetched by CpmFetch
    • Centro Vela Dervio Sailing club
Re: phpbb2.0.x bridge problem
« Reply #1 on: August 12, 2005, 09:43:00 am »

same result on a linux box
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: phpbb2.0.x bridge problem
« Reply #2 on: August 12, 2005, 04:10:30 pm »

Can you try changing this line in the bridge file

Code: [Select]
$redirect = str_repeat('..', $levels) . rtrim($cpg['path'], '/') . '/';
to

Code: [Select]
$redirect = str_repeat('../', $levels) . trim($cpg['path'], '/') . '/';
Logged

canelli

  • Translator
  • Coppermine novice
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 36
  • Fetched by CpmFetch
    • Centro Vela Dervio Sailing club
Re: phpbb2.0.x bridge problem
« Reply #3 on: August 16, 2005, 09:46:00 am »

I made the fix in file phpbb.inc.php , function login_page() and logout_page()

The mod works on my test environments (WIN XP + IIS50 + PHP 4.3.10,  linux + apache 1.3.27 + PHP 4.3.2, WIN2000 + IIS50 + PHP 4.3.10)
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.014 seconds with 19 queries.