Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Default boolean search behaviour  (Read 3717 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

CountB

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 8
Default boolean search behaviour
« on: June 24, 2005, 04:13:17 pm »

Hi, hope this is the correct place to put this, I apologise if not.

I'm creating an image archive for my office marketing dept and I need a little help. The default search behaviour with boolean logic seems to be AND, so "woman ripe banana" is the same as "woman AND ripe AND banana". I would like it to default to OR as this generally returns more results. Is this possible?

Thanks!

James
« Last Edit: July 01, 2005, 04:50:56 pm by Nibbler »
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: Default boolean search behaviour
« Reply #1 on: June 24, 2005, 04:21:33 pm »

The default already is or, and you can use and, or, and not in your search.
Logged

CountB

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 8
Re: Default boolean search behaviour
« Reply #2 on: June 24, 2005, 04:29:50 pm »

The default already is or, and you can use and, or, and not in your search.

When I use no booleans I get the same results as and but or gives 'better' results, or seems to.

My users find this confusing so I'm trying to make things easier for them.
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: Default boolean search behaviour
« Reply #3 on: June 24, 2005, 04:34:01 pm »

Can you post a link and some terms to search for ?
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: Default boolean search behaviour
« Reply #4 on: June 24, 2005, 04:37:06 pm »

You can try changing incldue/search.inc.php lines 100 and 173

Code: [Select]
$current_match_type = 'and';
to

Code: [Select]
$current_match_type = 'or';
Logged

CountB

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 8
Re: Default boolean search behaviour
« Reply #5 on: June 24, 2005, 04:54:09 pm »

Can you post a link and some terms to search for ?

Alas not as its intranet based.

I will try your mini-MOD, thanks.
Logged

CountB

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 8
Re: Default boolean search behaviour
« Reply #6 on: July 01, 2005, 04:31:58 pm »

This now works fine, thanks!
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.04 seconds with 22 queries.