Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Header  (Read 3843 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dukhunter99

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 53
    • Fun Factor Photo Booth
Header
« on: March 25, 2005, 10:48:31 pm »

I want to put a picture(header) at top of the page which shows up on every page above the menu. When I construct it, what size (width) do I make it so it doesn't mess up the rest of the page?

kegobeer

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 4637
  • Beer - it does a body good!
    • The Kazebeer Family Website
Re: Header
« Reply #1 on: March 26, 2005, 02:33:15 am »

That depends on what theme you are using.  Look at the theme's template.html and theme.php files, look at what size image is in there right now, then make one and try it.  If it breaks your theme, reduce the size.
Logged
Do not send me a private message unless I ask for one.  Make your post public so everyone can benefit.

There are no stupid questions
But there are a LOT of inquisitive idiots

allan23

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 9
Re: Header
« Reply #2 on: March 29, 2005, 09:49:09 pm »

Hi,
I downloaded a theme with the top header of only ca 30 X 50 pixels but i would like to put a bigger picture there. Is it possible without changing to another theme and if it is possible then how?
Regards
Logged

Casper

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5231
Re: Header
« Reply #3 on: March 30, 2005, 12:37:07 am »

It depends on the theme.
Usually this is not a problem, and is done inthe theme/template.html
Logged
It has been a long time now since I did my little bit here, and have done no coding or any other such stuff since. I'm back to being a noob here

dukhunter99

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 53
    • Fun Factor Photo Booth
Re: Header
« Reply #4 on: March 30, 2005, 06:50:07 pm »

So I won't be able to do a header that goes all the way across the page? Like a picure abd Title? Thats what I'd like to do.

Casper

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5231
Re: Header
« Reply #5 on: March 30, 2005, 11:54:33 pm »

Yes, you can do a full width header, just edit the theme/template.html
Logged
It has been a long time now since I did my little bit here, and have done no coding or any other such stuff since. I'm back to being a noob here

dukhunter99

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 53
    • Fun Factor Photo Booth
Re: Header
« Reply #6 on: March 31, 2005, 12:28:38 am »

O.K., one more question. If I put a header on the top of the page, how do I make sure it is the right width? I guess I mean pixels. What is the maximum pixel size I should use for the header. Thanks

allan23

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 9
Re: Header
« Reply #7 on: March 31, 2005, 06:12:11 pm »

Where should i change the following template.html file so it would make the area for the header bit bigger?

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html dir="{LANG_DIR}">

<head>

<title>{TITLE}</title>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset={CHARSET}" />

<link rel="start" href="index.php" />

<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" />

<link rel="search" href="search.php" />

{META}

<link href="themes/reynolds/style.css" type="text/css" rel="stylesheet" />
<script type="text/javascript" src="scripts.js"></script>
</head>

<body>

<h1 id="header">{GAL_NAME}</h1>
<p id ="tagline">{GAL_DESCRIPTION}</p>

<div id="menu">{MAIN_MENU}</div>

<div id="admin_menu" >{ADMIN_MENU}</div>

<div id="content"><div class="innerdiv">{GALLERY}</div>

</div>

</body>

</html>


Is it possible to change it ? I sure didnt find the place for it. Ok appreciate the help...
Logged

allan23

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 9
Re: Header
« Reply #8 on: April 02, 2005, 02:20:47 pm »

anyone?
Logged

donnoman

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1615
  • From donovanbray.com
    • Donovan Bray
Re: Header
« Reply #9 on: April 02, 2005, 06:35:33 pm »

You would have too look at the style.css at each of those div's

I would start looking around #header
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.019 seconds with 21 queries.