Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: HELP - stylesheet all screwed up or I'm total moron  (Read 4356 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zebraplayer

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 44
HELP - stylesheet all screwed up or I'm total moron
« on: January 26, 2005, 06:28:50 am »

Hey everyone,

I am trying to make the Subsiver template match my phpbb modified subSilver template. Everything is going great except for the link on tableh2. Take a look here.

The a:link is showing up white when never clicked. when you hover it it shows as blue and once you have visited it shows as orange. The problem is I have a:link set to appear as orange. I am going nuts trying to figure out what I'm missing here.

I have searched the whole stylesheet for FFFFFF, but nothing shows up that could possibly be causing (I think) those links to be appearing white.

HELP PLEASE!!!!

-Louis

PS: .alblink is set as follows:

Code: [Select]
.alblink {
    font-weight : bold;
    font-size : 12px;
    color : #EC8212;
}
.alblink a {
    text-decoration : none;
    color : #EC8212;
}
.alblink a:link {
    text-decoration : none;
    color : #EC8212;
}
.alblink a:hover {
    text-decoration : underline;
    color : #7289CD;
}

and  .tableh2

Code: [Select]
.tableh2_compact {
    background : #D7E1FA;
    color : #EC8212;
    padding-top : 2px;
    padding-right : 5px;
    padding-bottom : 2px;
    padding-left : 5px;
}


Thanks
« Last Edit: January 26, 2005, 06:40:56 am by zebraplayer »
Logged

donnoman

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1615
  • From donovanbray.com
    • Donovan Bray
Re: HELP - stylesheet all screwed up or I'm total moron
« Reply #1 on: January 26, 2005, 08:11:32 am »

you have multiple body statements in your css

Code: [Select]
body {
scrollbar-face-color: #dee3e7; scrollbar-highlight-color: #ffffff; scrollbar-shadow-color: #dee3e7; scrollbar-3dlight-color: #d1d7dc; scrollbar-arrow-color: #ec8212; scrollbar-track-color: #efefef; scrollbar-darkshadow-color: #98aab1; background-color: #ec8212
}
body {
padding-top: 5px; background-color: #ec8212
}

Put padding-top:5px; in the first css block dump the second.


you also have mutliple a:link's
Code: [Select]
a:link {
color: #ec8212
}

a:link {
color: #ffffff; text-decoration: none
}


delete the second one, it's later down in the file.

The formatting of your css will differ because I wasn't reading the file directly.

Then re-evaluate where you are.

Logged

donnoman

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1615
  • From donovanbray.com
    • Donovan Bray
Re: HELP - stylesheet all screwed up or I'm total moron
« Reply #2 on: January 26, 2005, 08:12:29 am »

you also don't have a .alblink a:visited specified; you might want to do that.
Logged

zebraplayer

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 44
Re: HELP - stylesheet all screwed up or I'm total moron
« Reply #3 on: January 26, 2005, 02:48:07 pm »

Donoman,

I made the corrections as you suggested, except for the second a:link you mention. Are you refering to the one .statlink

Code: [Select]
.statlink a:visited , a:link {
    color : #FFFFFF;
    text-decoration : none;
}

That is the only place I can find an a:link folowed by "color : #FFFFFF

Anyway, this thing is still not working.
Logged

donnoman

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1615
  • From donovanbray.com
    • Donovan Bray
Re: HELP - stylesheet all screwed up or I'm total moron
« Reply #4 on: January 27, 2005, 06:05:28 am »

zip up your modified template directory and attach it to a post, I'll take a look at it.
Logged

zebraplayer

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 44
Re: HELP - stylesheet all screwed up or I'm total moron
« Reply #5 on: January 28, 2005, 12:22:19 am »

Oh, man. I really appreciate that.

Theme folder attached (sans theme's image folder).
Logged

donnoman

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1615
  • From donovanbray.com
    • Donovan Bray
Re: HELP - stylesheet all screwed up or I'm total moron
« Reply #6 on: January 28, 2005, 05:03:26 am »

whatever editor you used trashed the template.html
Code: [Select]
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML dir={LANG_DIR}><HEAD><TITLE>{TITLE}</TITLE>
<META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=windows-1252">
<META http-equiv=Pragma content=no-cache>
<META content="MSHTML 6.00.2800.1106" name=GENERATOR></HEAD>
<BODY>{META} <LINK href="themes/subsilver/style.css" rel=stylesheet>
<SCRIPT src="scripts.js" type=text/javascript></SCRIPT>
<!--
$Id: template.html,v 1.1 2005/01/11 05:55:46 Administrator Exp $
-->
<TABLE height="100%" cellSpacing=0 cellPadding=10 width="100%" bgColor=#cccccc
border=0>

Notice that {META} was moved outside of the head block as well as the stylesheet link and script.js.
Coppermine's Charset token was also stripped out as well.

this is the original:

Code: [Select]
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html dir="{LANG_DIR}">
<head>
<title>{TITLE}</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset={CHARSET}" />
<meta http-equiv="Pragma" content="no-cache" />
{META}
<link rel="stylesheet" href="themes/subsilver/style.css" />
<script type="text/javascript" src="scripts.js"></script>
<!--
$Id: template.html,v 1.1 2005/01/11 05:55:46 Administrator Exp $
-->
</head>
<body>
<table width="100%" height="100%" border="0" cellpadding="10" cellspacing="0" bgcolor="#CCCCCC">

css validation problems
Quote

# Line: 19

Parse error - Unrecognized : }
# Line: 52 Context : h2

Property font-color doesn't exist : 0
# Line: 306 Context : .navmenu a:hover

Invalid number : color0 is not a color value : 0

ie:
Code: [Select]
font-color : 000000;
should be:
Code: [Select]
color : #000000;
adding .alblink b to the css turned out to be the magic.

fix your template.html and style.css

then replace all of the alblink section with this section:
Code: [Select]
.alblink {
    font-weight : bold;
    font-size : 12px;
    color : #EC8212;
}
.alblink a, .alblink b, .alblink a:visited, .alblink a:link  {
    text-decoration : none;
    color : #EC8212;
}
.alblink a:hover {
    text-decoration : underline;
    color : #7289CD;
}
Logged

zebraplayer

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 44
Re: HELP - stylesheet all screwed up or I'm total moron
« Reply #7 on: January 28, 2005, 06:47:09 pm »

That did it. Thanks, man. I would have never figured that out on my own.

I used Sothink to edit the template. I thought that, unlike FrontPage, it would not change things on its own. I would use just WordPad, but sometimes I need something that shows line numbers. I guess I gotta keep searching for an editor with line numbers which doesn't do its own thing.

One more thing, now that my alblink is fixed, I have only one remainig issue with my template. The header on the thumbnails view shows the name of the album in white. Because I wanted that row to be a different color than the one above it, I went into theme.php and renamed it to tableh3. I then added that style into the css file with the font color set to orange (EC8212). However, it wasn't doing the trick. I then opened the page in IE and looked at the source code to see what style was getting its color from. If I'm not mistaken, I think it's using H2. However, H2 is set to #000000. Any ideas on why it's still showing up white?

Thanks again.

-Louis

Logged

zebraplayer

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 44
Re: HELP - stylesheet all screwed up or I'm total moron
« Reply #8 on: January 28, 2005, 07:15:01 pm »

Please disregard last question. I guess the template uses statlink before it uses H2. I changed that to #000000 and it worked like a charm. Hopefully this won't affect anything else. If so, I'll dill with it in due time.

Thanks again, Donnoman, for all your help.
Logged

donnoman

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1615
  • From donovanbray.com
    • Donovan Bray
Re: HELP - stylesheet all screwed up or I'm total moron
« Reply #9 on: January 29, 2005, 01:38:47 am »

This is the editor I use, it's open source and very powerful.

You can do most everything in the default configuration.

It includes php and html highlighting, command completion, and block indenting and de-indent, line numbers, and regex search / replace, as well as directory text searching.

http://tswebeditor.tigris.org/

tswebeditor + winmerge handle most of what I do with Coppermine.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.018 seconds with 20 queries.