Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1] 2   Go Down

Author Topic: Changing thumbnail of a flash movie?  (Read 7370 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

bart5986

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 42
Changing thumbnail of a flash movie?
« on: January 20, 2005, 01:12:59 pm »

I have a flash video but it comes up as flash as a thumbnail. Is it possible to replace the image for that file with a picture of my choice?
Logged

Hein Traag

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: nl
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 2166
  • A, B, Cpg
    • Personal website - Spintires.nl
Re: Changing thumbnail of a flash movie?
« Reply #1 on: January 20, 2005, 01:24:13 pm »

Replace thumb_swf.jpg with a picture the same size and to your liking.
Can be found in the images folder in the root of coppermine.
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Logged

bart5986

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 42
Re: Changing thumbnail of a flash movie?
« Reply #3 on: January 20, 2005, 04:42:39 pm »

I don't understand how do change it.... I have the thumbnail and video already uploaded and in an album. What next?

btw I only want to change the thumbnail for that 1 video
Logged

Hein Traag

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: nl
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 2166
  • A, B, Cpg
    • Personal website - Spintires.nl
Re: Changing thumbnail of a flash movie?
« Reply #4 on: January 21, 2005, 11:30:13 am »

For changing the thumbnail of just 1 video the info in the manuall should work.

Upload a movie and batch-add it. Then upload a thumbnail with exactly the same name and also batch-add it.

So for example. homevideo.avi is the movie file. Upload it first and batch-add it and then upload homevideo.jpg (the thumbnail) and also batch-add that one.
If the manuall is correct then the video should use the same thumbnail as the likewise named thumbnail you uploaded.
Which is method number 2 in the manuall.
Logged

Casper

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5231
Re: Changing thumbnail of a flash movie?
« Reply #5 on: January 21, 2005, 11:49:06 am »

Not quiet, Hein, you do not batch add the thumb.  And you can ftp upload it at the same time as the flash file.
But just be sure to use the correct filename, which must be 'thumb_filename.jpg'

The thumb will then be used for the flash file, even during the batch add process.

Note, the docs are unclear on this, I will look into modifying them.
Logged
It has been a long time now since I did my little bit here, and have done no coding or any other such stuff since. I'm back to being a noob here

Hein Traag

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: nl
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 2166
  • A, B, Cpg
    • Personal website - Spintires.nl
Re: Changing thumbnail of a flash movie?
« Reply #6 on: January 21, 2005, 03:02:03 pm »

Got the picture now. Seems like a good idea to look over the thumbnail section again. My english is not that good but people with even less understanding of the language are having not much fun i guess  ;D

Need help in changing that part into something a bit more understandable ?
Logged

bart5986

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 42
Re: Changing thumbnail of a flash movie?
« Reply #7 on: January 22, 2005, 03:53:10 pm »

I did what you said and once I had batched added them it said

Warning: getimagesize(albums/populous%20pictures/Promotional%20Art/copyrighted/thumb_popball.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /z/www/bart5986/cgi-bin/cpg132/include/functions.inc.php on line 1065

I uploaded popball.swf and thumb_popball.jpg
Logged

bart5986

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 42
Re: Changing thumbnail of a flash movie?
« Reply #8 on: January 25, 2005, 09:47:19 am »

anyone?
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Changing thumbnail of a flash movie?
« Reply #9 on: January 25, 2005, 10:00:05 am »

you mustn't use batch-add, you're just meant to ftp-upload the thumbnail file and that's it.

Joachim
Logged

bart5986

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 42
Re: Changing thumbnail of a flash movie?
« Reply #10 on: January 25, 2005, 04:04:03 pm »

I uploaded the file popball.swf and put it in a album, then I ftp uploaded thumb_popball.jpg and it didn't work, I also tried thumb_popball.swf.jpg and it didn't work. What am I doing wrong?
Logged

Casper

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5231
Re: Changing thumbnail of a flash movie?
« Reply #11 on: January 25, 2005, 07:08:37 pm »

Make sure the swf file extension is not in uppercase, and also make sure you have entered the file dimensions, which can be done on upload or using edit pics.
Logged
It has been a long time now since I did my little bit here, and have done no coding or any other such stuff since. I'm back to being a noob here

bart5986

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 42
Re: Changing thumbnail of a flash movie?
« Reply #12 on: January 26, 2005, 03:07:14 am »

its in lower case and the dimensions where entered.

do I need to ftp upload the swf file?
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Changing thumbnail of a flash movie?
« Reply #13 on: January 26, 2005, 09:10:37 am »

sure
Logged

bart5986

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 42
Re: Changing thumbnail of a flash movie?
« Reply #14 on: January 26, 2005, 11:53:50 am »

nope doesnt' work still..


It says Warning: getimagesize(albums/populous%20pictures/thumb_popball.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /z/www/bart5986/cgi-bin/cpg132/include/functions.inc.php on line 1065
Logged

Casper

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5231
Re: Changing thumbnail of a flash movie?
« Reply #15 on: January 26, 2005, 05:42:24 pm »

Ah, I see something that may be causing this, you have spaces in your folder names.

Try uploading these into a folder that does not have a space or unusual character in the folder names.
Logged
It has been a long time now since I did my little bit here, and have done no coding or any other such stuff since. I'm back to being a noob here

bart5986

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 42
Re: Changing thumbnail of a flash movie?
« Reply #16 on: January 27, 2005, 08:40:46 am »

hey, thanks it works!!!! :)

Maybe in the next version you could make this alot easier?


Thanks :)
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Changing thumbnail of a flash movie?
« Reply #17 on: January 27, 2005, 08:47:35 am »

sure, your advice please what exactly is supposed to make it easier, preferably together with some code improvements ::)

Joachim
Logged

bart5986

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 42
Re: Changing thumbnail of a flash movie?
« Reply #18 on: January 27, 2005, 02:07:01 pm »

what I was thinking is in the edit file menu you can select a custom picture from there.
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Changing thumbnail of a flash movie?
« Reply #19 on: January 27, 2005, 07:05:11 pm »

but this picture would have to reside in coppermine's database already to show up in edit files, don't you agree? I must confess that I wasn't exactly expecting an answer to my previous question, it was meant to be a bit ironical. Sure you can come up with an idea how a page should look like and how software is suppossed to work, but you can't actually code it, so it's of little use.
You have given us a hard time on the support board, imo it's time you look into the thread We need your help and start giving something back  ;) (*hint*).

 :) Joachim
Logged
Pages: [1] 2   Go Up
 

Page created in 0.026 seconds with 19 queries.