Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: phpBB2.0.11 bridge problem  (Read 12462 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Casper

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5231
phpBB2.0.11 bridge problem
« on: January 04, 2005, 11:20:54 pm »

Updated to latest checkout (about 8.30 pm GMT) today, and re-tried to fix problems encountered with a bridged install, as discussed here.

These issues apear to be fixed, but I have the following problems;

  • When 'use post based groups' set to NO, admin is just a registered user, and unable to admin the gallery.
  • When 'use post based groups' set to NO, and the bridge is disabled, then admin, and everyone else, is treated as registered users.  All the coppermine groups had been changed to 'has_admin_access' set to 0 (no)

These are obviously related, but the only remedy once you have set 'use post based groups' to no, is to edit the database to reset the user permissions for the admin, and to turn off the bridge to allow the bridgemanager to be re-run.

I also have an issue with the login/logout, it seems to require you to do it twice, both ways, but this may be a cookie issue on my machine. 
« Last Edit: January 05, 2005, 01:26:21 am by Casper »
Logged
It has been a long time now since I did my little bit here, and have done no coding or any other such stuff since. I'm back to being a noob here

Nibbler

  • Guest
Re: phpBB2.0.11 bridge problem
« Reply #1 on: January 04, 2005, 11:35:54 pm »

I'll take another look at it tonight, but 'has_admin_access' is irrelevent with a bridge, admin status is determined purely by the bbs. I thought about bridge disabling, that does need code to restore the usergroups table properly. You can actually run the bridgemgr.php at any time, admin or not.
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: phpBB2.0.11 bridge problem
« Reply #2 on: January 04, 2005, 11:47:12 pm »

You can actually run the bridgemgr.php at any time, admin or not.
...but only to disable bridging, using the standalone admin account created during install.

Joachim
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: phpBB2.0.11 bridge problem
« Reply #3 on: January 04, 2005, 11:57:22 pm »

It's never asked me for any login details, maybe I broke it.
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: phpBB2.0.11 bridge problem
« Reply #4 on: January 05, 2005, 12:20:57 am »

Yay, seems like I did break it. - I'll commit the fix.
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: phpBB2.0.11 bridge problem
« Reply #5 on: January 05, 2005, 12:58:10 am »

OK, everything should be ok, I was unable to replicate any login/logout cookie issues.
Logged

Casper

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5231
Re: phpBB2.0.11 bridge problem
« Reply #6 on: January 05, 2005, 01:06:02 am »

Thanks, I'm updating and trying now.

'has_admin_access' is irrelevent with a bridge, admin status is determined purely by the bbs.

The bridging must leave the standard coppermine settings alone (I thought) so that when unbridged the install would revert to the original settings.
Logged
It has been a long time now since I did my little bit here, and have done no coding or any other such stuff since. I'm back to being a noob here

Casper

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5231
Re: phpBB2.0.11 bridge problem
« Reply #7 on: January 05, 2005, 01:25:59 am »

Excellent, all seems to be working spot on now, great job.
Logged
It has been a long time now since I did my little bit here, and have done no coding or any other such stuff since. I'm back to being a noob here

realnet1

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5
    • Adult Photo Post
Re: phpBB2.0.11 bridge problem
« Reply #8 on: August 15, 2007, 12:25:38 am »

After Bridging unable to log in
error
Fatal error: Call to undefined function: session_pagestart() in /home/.sites/80/site20/web/forum/login.php on line 37

site address www.adultphotopost.us/Gallery

Please advise
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: phpBB2.0.11 bridge problem
« Reply #9 on: August 15, 2007, 01:08:48 am »

Please use the support forum for support requests.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.047 seconds with 19 queries.