Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: I need install help!!!  (Read 3274 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dalart

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 1
I need install help!!!
« on: December 08, 2004, 10:00:06 pm »

Hy!
I have coppermine gallery on windows server:
----------------------------------------------------------------------
Server Software KFWebServer/2.5.0 Windows NT
PHP Version 4.3.4
MySQL Version 4.0.18-nt
----------------------------------------------------------------------

... and I can't add new picture, beacuse I don't have GD library or the ImageMagick.
-  that is error message:
------------------------------------------------------
PHP running on your server does not support the GD image library, check with your webhost if ImageMagick is installed
------------------------------------------------------

Thank's
Goran
Logged

Casper

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5231
Re: I need install help!!!
« Reply #1 on: December 08, 2004, 10:32:50 pm »

I don't know anything about windows servers, but I know php comes bundled with GD.  You will have to load that, or get Imagemagick installed, for coppermine to work.

See the GD website for how to do it.
Logged
It has been a long time now since I did my little bit here, and have done no coding or any other such stuff since. I'm back to being a noob here

Tranz

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 6149
Re: I need install help!!!
« Reply #2 on: December 08, 2004, 10:44:56 pm »

As Casper stated, PHP comes with GD2. You need to read instructions on enabling it in php.ini.
Logged

BT-loader

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 102
Re: I need install help!!!
« Reply #3 on: July 11, 2005, 07:51:22 pm »

I have the same "problem" as dalart, but i have GD2 installed on my server.

I donīt know how to "enable" it in php.ini.  :-[
Logged
:: BT-loader ::
"The one and only..."

Nibbler

  • Guest
Re: I need install help!!!
« Reply #4 on: July 11, 2005, 09:54:53 pm »

I think all you have to do is uncomment the line for the gd2 dll in php.ini and restart the server.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.017 seconds with 19 queries.