Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Make a new install of cpmg use a existing database  (Read 4471 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

caribe

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 17
Make a new install of cpmg use a existing database
« on: October 21, 2004, 11:40:02 pm »

I went to my new config.inc.php and did the changes but when I go to gallery none of the existing albums and users appears.

How can I do that?
Thanks.
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47844
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Make a new install of cpmg use a existing database
« Reply #1 on: October 22, 2004, 08:22:08 am »

do what? More details, please. Links might help as well.

Joachim
Logged

caribe

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 17
Re: Make a new install of cpmg use a existing database
« Reply #2 on: October 24, 2004, 11:57:35 pm »

I had to install again a cpmg, overitting all files exept albums folder, I have the database (votes, user, albums, comments, etc.) form the previous install on MySQL Server.

How can I make the new install of cpmg to use all the information on the existing database  (votes, user, albums, comments, etc.) in not to batch add again all the pic and recreate all the albums, votes and even visit count?

Thanks.
Logged

Tranz

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 6149
Re: Make a new install of cpmg use a existing database
« Reply #3 on: October 25, 2004, 12:02:22 am »

You just need to make sure that you are connecting to the database correctly. As GauGau said, a link would help.
Logged

caribe

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 17
Re: Make a new install of cpmg use a existing database
« Reply #4 on: October 25, 2004, 12:30:29 am »

What are the correct steps or setting in orde to connect the database.
unfortunly my link dosn't work because MySQL said: Access denied for user: 'pixserf_copp1@localhost' (Using password: YES)

Because I couldn't found the problem I install a in another directory a new cpmg and still using the database.

Anyway this is the link: http:eventos.pixser.net/ep
Thanks
Logged

Tranz

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 6149
Re: Make a new install of cpmg use a existing database
« Reply #5 on: October 25, 2004, 12:38:19 am »

You would need to have the correct info on the database name, user, and password. If you don't have it, you would need to ask your host for help.
Logged

caribe

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 17
Re: Make a new install of cpmg use a existing database
« Reply #6 on: October 25, 2004, 12:51:04 am »

Once I have  database name, user, and password, wich I do where do I setup this info beside the I the setup install of the cpmg that gides you for the first time you run the gallery wich I did.

Thanks
Logged

Tranz

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 6149
Re: Make a new install of cpmg use a existing database
« Reply #7 on: October 25, 2004, 01:04:20 am »

You would need to edit config.inc.php
$CONFIG['dbserver'] =                         "localhost";        // Your database server
$CONFIG['dbuser'] =                         "pixserf_copp1";        // Your mysql username
$CONFIG['dbpass'] =                         "whateverpassword";                // Your mysql password
$CONFIG['dbname'] =                         "pixserf_whatevername";        // Your mysql database name

$CONFIG['TABLE_PREFIX'] =                "cpg11d_"; //edit accordingly

The things after // are comments and are ignored by the php parser. No need to edit them.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.017 seconds with 20 queries.