Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Big Bug with albumview in "index.php"  (Read 7126 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Metapro

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Big Bug with albumview in "index.php"
« on: October 27, 2003, 08:03:27 pm »

Can please anyone give me a little fast help with the following big problem/bug please?

The index.php doesnt display some albums, the album pictures are empty,
no link, no picture counts, etc.

Please look here if you cant understand my bad english ;)

http://www.fahrgeschaefte.com/index.php?cat=5&page=2

Not all albums have this problem, like you can see here:

http://www.fahrgeschaefte.com/index.php?cat=2&page=3

...or here:

http://www.fahrgeschaefte.com/index.php?cat=6

for example.

This problem is template independent. No errors with the previous Version 1.1 on this albums. Everything was displayed ok.

Please help me  :cry:
Logged

jasendorf

  • VIP
  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 350
    • http://www.338tharmyband.com
Big Bug with albumview in "index.php"
« Reply #1 on: October 27, 2003, 08:17:32 pm »

can you post a screen shot of your config settings for albums?
Logged
Read the Online DOCs,FAQ, and SEARCH the board BEFORE posting questions for help.

hardlocke

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 35
Big Bug with albumview in "index.php"
« Reply #2 on: October 27, 2003, 08:36:22 pm »

i had the same problem with coppermine 1.2..

just publish a picture to this album..... and the problem is gone  :lol:
Logged

Metapro

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Big Bug with albumview in "index.php"
« Reply #3 on: October 27, 2003, 09:00:33 pm »

I have 560 Albums in my Gallery, i dont really want to post 560 Fotos to correct this ;)

Here is a Screenshots of my Album View Settings:

(http://www.h-o-m-e-p-a-g-e.info/forumposts/albumview.jpg)

I cant really look what Albums this are because there is no link to a special id or so.
Logged

jasendorf

  • VIP
  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 350
    • http://www.338tharmyband.com
Big Bug with albumview in "index.php"
« Reply #4 on: October 27, 2003, 10:15:02 pm »

What's the use of empty albums?
Logged
Read the Online DOCs,FAQ, and SEARCH the board BEFORE posting questions for help.

Metapro

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Big Bug with albumview in "index.php"
« Reply #5 on: October 27, 2003, 10:26:40 pm »

Because Users can't submit new Album Names in the normal Gallery view i have to create a lot of albums.

My Gallery is used as an Database, so i have no use for "User Albums" in a special Folder, because noone will find the pictures in the correct Cathegorie Hierarchy.

But i think it should not matter if an album is empty or not. The function was correct in the version before. I just like to have it like it worked before. Please give me an idea how to fix this.
Logged

Metapro

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Big Bug with albumview in "index.php"
« Reply #6 on: October 29, 2003, 03:50:39 pm »

I still have this problem and cant find an solution. Please can anybody help me?
Logged

Tarique Sani

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 2712
    • http://tariquesani.net
Big Bug with albumview in "index.php"
« Reply #7 on: October 29, 2003, 04:25:38 pm »

I dont really understand the problem - you want links to your empty albums and their names showing up...
Right?
Logged
SANIsoft PHP applications for E Biz

DJMaze

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 831
    • Dragonfly CMS
Big Bug with albumview in "index.php"
« Reply #8 on: October 29, 2003, 07:04:12 pm »

You problem is caused in the list_albums() function which is located in index.php.
I noticed this bug while integrating features of 1.2 into CPG-Nuke.

The SQL query $alb_stats_q = db_query($sql); returns 0 cos there are no images.

So change
Code: [Select]
       if ($count > 0) {
            $visibility = $alb_thumb['visibility'];

into
Code: [Select]
       $visibility = $alb_thumb['visibility'];
        if ($count > 0) {


Then you see the album settings
Logged
There are 2 kinds of users in this world: satisfied and complainers.
Why do we never hear something from the satisfied users?
http://coppermine-gallery.net/forum/index.php?topic=24315.0

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Big Bug with albumview in "index.php"
« Reply #9 on: October 30, 2003, 08:00:14 am »

@DJMaze: please start a tracker on this - this has to be checked in detail...

GauGau
Logged

Metapro

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
THANK YOU!
« Reply #10 on: October 30, 2003, 02:52:55 pm »

Many Thanks to DJMaze. That solved the problem. If you click on the links above you can now see the albums correctly, even if they are empty...

Thanks again!

BTW: Could you implement this to further versions please, so i dont have to change this lines with every update?
Logged

jasendorf

  • VIP
  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 350
    • http://www.338tharmyband.com
Big Bug with albumview in "index.php"
« Reply #11 on: October 30, 2003, 02:59:55 pm »

We will if/when we determine that it doesn't make a mess out of something else...  ;)
Logged
Read the Online DOCs,FAQ, and SEARCH the board BEFORE posting questions for help.
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.02 seconds with 19 queries.