Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Video Problems, in all formats...  (Read 8882 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

awelham

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 12
Video Problems, in all formats...
« on: September 24, 2004, 09:09:03 pm »

OK, now i know that this must have cropped up before but i have been trawling the boards for an age and havent found a solution. I can upload videos in any format, however when i go into the album they reside in i can see the tumbnail and open the next page, however where the video should be is nothing. Every now and again i get an error saying that the format is incompatible. This happens with all multimedia file formats and i definatly have support for them.

If anyone can help me out... let me know! Thanks
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Video Problems, in all formats...
« Reply #1 on: September 24, 2004, 09:16:35 pm »

link?
Logged

awelham

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 12
Re: Video Problems, in all formats...
« Reply #2 on: September 24, 2004, 11:23:05 pm »

http://www.flatsphere.com/gallery/displayimage.php?album=1&pos=25

Thats the link to the test file i put up. It always tries to play the file through real player opposed to media player or any other format.
Logged

Tranz

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 6149
Re: Video Problems, in all formats...
« Reply #3 on: September 24, 2004, 11:36:38 pm »

It worked fine in IE 6 SP2 with Media Player. Maybe RealPlayer made itself your default player.

In Firefox, it required a plug-in but when I tried to download it, I got an error message that said no suitable plug-in was found. How about trying the mod that provides a download link for video files? So, if the browser can't play the file, people can download it and play in the suitable player.
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Video Problems, in all formats...
« Reply #4 on: September 24, 2004, 11:40:39 pm »

works as expected, check your client's configuration.

Joachim
Logged

awelham

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 12
Re: Video Problems, in all formats...
« Reply #5 on: September 24, 2004, 11:46:58 pm »

Hmm, thats annoying! Thanks a load for testing it out for me though! It is nice to know it is me rather than the software!

Just on the off chance, and i know i shouldnt ask here... but do either of you know how i can change the default client that plays multimedia for the browser my veiwers use, or put in a streaming window, to garentee my veiwers can see the files?

Any ideas would be apperciated, and thanks again for your help!

Andrew

p.s. If possable could you link me to the thread to put the download link in? If you have it handy... I am looking for it now!
« Last Edit: September 24, 2004, 11:54:38 pm by awelham »
Logged

Tranz

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 6149
Logged

awelham

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 12
Re: Video Problems, in all formats...
« Reply #7 on: September 25, 2004, 12:49:15 am »

Ok, i guess this is sort of relevent. how would i get coppermine to display movies like this

http://www.telekorn.de/demo/photokorn/index.php?action=showpic&cat=34&pic=72

opposed to what i get

http://www.flatsphere.com/gallery/displayimage.php?album=1&pos=25

(if it works for you, what i get is the media player window with a blank screen and nothing happens when i press the play button)

Please help me... i dont know how it get it to work..
Can i make it stream? I just want it to work!!
Thanks again!
Logged

Casper

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5231
Re: Video Problems, in all formats...
« Reply #8 on: September 25, 2004, 04:24:08 pm »

I am having a similar problem, being unable to display avi files, both in IE or firefox.  All other formats work as expected.

I have the same result with these as TranzNDance had. No suitable plugin.

Don't think this is coppermine related though.
Logged
It has been a long time now since I did my little bit here, and have done no coding or any other such stuff since. I'm back to being a noob here

awelham

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 12
Re: Video Problems, in all formats...
« Reply #9 on: September 25, 2004, 06:05:27 pm »

Fair enough... Thanks for the help though! I will have a look round else where and see if i can find a solution.  :-\\

Thanks again!
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.115 seconds with 19 queries.