forum.coppermine-gallery.net

Support => cpg1.6.x Support => cpg1.6 install => Topic started by: AAFMSys on October 09, 2020, 06:15:31 pm

Title: Certificate Error on Coppermine-gallery.net
Post by: AAFMSys on October 09, 2020, 06:15:31 pm
I'm getting a certificate error on the Coppermine-Gallery.net website. Same issue for both Safari and Chrome browsers.

Your connection is not private
Attackers might be trying to steal your information from coppermine-gallery.net (for example, passwords, messages, or credit cards). Learn more
NET::ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID
Title: Re: Certificate Error on Coppermine-gallery.net
Post by: Phill Luckhurst on October 10, 2020, 11:37:22 am
I seem to be getting no certificate errors my end on Safari on my iPad and Edge on my laptop. I will test again later and regenerate the certificate if needed.
Title: Re: Certificate Error on Coppermine-gallery.net
Post by: lurkalot on October 10, 2020, 12:19:51 pm
I seem to be getting no certificate errors my end on Safari on my iPad and Edge on my laptop. I will test again later and regenerate the certificate if needed.

I'm seeing them Phill.  Top menu is also broken for me, and is displaying down the page, so certain stuff is being blocked because of it. 

Try this link, https://coppermine-gallery.net/team/
Title: Re: Certificate Error on Coppermine-gallery.net
Post by: Phill Luckhurst on October 10, 2020, 01:21:59 pm
I have deleted the existing certificates and generated some new ones. Hopefully that is all good now. Thanks for the report.
Title: Re: Certificate Error on Coppermine-gallery.net
Post by: DesB on December 19, 2020, 03:17:25 pm
This problem appears to be back. Firefox reports:-

"Firefox does not trust this site because it uses a certificate that is not valid for coppermine-gallery.net. The certificate is only valid for www.coppermine-gallery.net."

Using www.coppermine-gallery.net is no solution as it redirects to coppermine-gallery.net anyway, giving the same error.

Des
Title: Re: Certificate Error on Coppermine-gallery.net
Post by: Phill Luckhurst on December 19, 2020, 08:32:20 pm
Hopefully that is working for you now
Title: Re: Certificate Error on Coppermine-gallery.net
Post by: ron4mac on December 20, 2020, 01:54:22 pm
Still getting certificate errors. Have to force browsers to connect to site. Says the certificates have not been verified by third parties.

Title: Re: Certificate Error on Coppermine-gallery.net
Post by: Phill Luckhurst on December 20, 2020, 02:02:57 pm
Which is odd, as they are working for me. I will have another check
Title: Re: Certificate Error on Coppermine-gallery.net
Post by: DesB on December 20, 2020, 02:45:01 pm
The coppermine-gallery.net site appears to be OK now, but this site, forum.coppermine-gallery.net, is now reporting errors (which it was not yesterday). Firefox reports "forum.coppermine-gallery.net uses an invalid security certificate. The certificate is not trusted because it is self-signed."

Des
Title: Re: Certificate Error on Coppermine-gallery.net
Post by: Phill Luckhurst on December 20, 2020, 02:52:01 pm
I'm aware and working on it
Title: Re: Certificate Error on Coppermine-gallery.net
Post by: Phill Luckhurst on December 20, 2020, 03:04:55 pm
That was painful. It appears we were using an old version of lets-encrypt for generating the certificates. I have had to upgrade both our debian version and many other things to get lets-encrypt v02 api to work. Hopefully everything should now be working as it should. If not I will need to migrate from the current install to a debian install running sympl.host as the old setup is no longer being maintained. That is a lot of work and I will not have time for a couple of days.

Thanks for the heads up.
Title: Re: Certificate Error on Coppermine-gallery.net
Post by: DesB on December 20, 2020, 04:03:38 pm
All appears to be working OK now.

Thanks for your efforts.