Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: SMF2 bridging issue - abandoned user gallery -> db error  (Read 1256 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

totosfo

  • Coppermine newbie
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 9
SMF2 bridging issue - abandoned user gallery -> db error
« on: June 09, 2019, 02:56:51 pm »

== Unfortunately I cannot start a thread in the parent board, so please move ==

Hello all,

I'm running CPG 1.6.06 which is bridged to my SMF Forum 2.0.15. No basic bridging errors, however when I go to the member galleries, the first gallery (id=1) has no username assigned and shows pictures and albums in the description which belongs to the first "real" user gallery id=10007. I've upload a screenshot which shows it.

I searched the db, all albums are properly assigned to member 10007, no orphans.

When clicking on the unassigned gallery, I get a critical db error immediately. And by the way, this errors occurs on my 1.5.48 gallery as well.

Any idea how I can get rid of this error? I didn't dare to delete the incorrectly shown from the db yet. Or can I just tweak the code so that member galleries just start at id 10000 instead of id 1?

Thanks for your help, much appreciated.

Thomas
Logged

totosfo

  • Coppermine newbie
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 9
Re: SMF2 bridging issue - abandoned user gallery -> db error
« Reply #1 on: June 10, 2019, 01:57:58 pm »

Sorry, typo: the first gallery displayed has ID 10000, not 1. So I'd like to start with ID 10001 (?) if there is no other workaround.

Thanks,

Thomas
Logged

gmc

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 784
    • GMC Design Photo Gallery
Re: SMF2 bridging issue - abandoned user gallery -> db error
« Reply #2 on: June 10, 2019, 07:35:14 pm »

User galleries should start at 10001... (10000 + the user number).
Has anything changed the users (specifically their number) on the SMF side? as you would be using the SMF members table.
If it is trying to display a gallery 10000 - it sounds like it is encountering a member with id '0' - which I would not expect in either CPG or SMF.

Can you provide a link? (or is login to SMF required to view the gallery?)
Logged
Thanks!
Greg
My Coppermine Gallery
Need a web hosting account? See my gallery for an offer for CPG Forum users.
Send me money

totosfo

  • Coppermine newbie
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 9
Re: SMF2 bridging issue - abandoned user gallery -> db error
« Reply #3 on: June 10, 2019, 08:14:00 pm »

Hi Greg,

thanks for replying.

I just had a look at the SMF members table - the lowest ID is 2, a search for id=0 returned zero results.

Here are the links:
Gallery: http://galerie.usa-reise.de
Forum: http://forum.usa-reise.de

Both are open to the public, no login required for browsing. If you go to the "Mitglieder Galerien" (aka Member Galleries, http://galerie.usa-reise.de/index.php?cat=1) you will see the problem.

Before bridging only the CPG admin user existed (and still exists) in the CPG user table, ID is 1.

One again, I appreciate your help.

Regards,

Thomas
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.02 seconds with 23 queries.