Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1] 2   Go Down

Author Topic: No new file was found [I read the others topic and I coulnd't solve this]  (Read 9037 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ladykiita

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 54
    • Crepúsculo Chile

Fisrt of all, sorry for my english, I'm a spanish-native speaker and I'm just learning english.
Anyway.

This is my gallery: http://www.crepusculochile.com/galeria/

I put this problem in the Spanish part of the forum, but Fabricio Ferrero couldn't help me (http://forum.coppermine-gallery.net/index.php/topic,62759.0.html). So i put it here.
I dont understand much about Coppermine, so to have to re-install the gallery is a total problem to me.

When I try to upload files by Batch, the message "No new file was found" appeared.

And then, this message appeared:

Quote
USER:
------------------
Array
(
    [ID] => 99d37d6a37097ee1c449f567e1a8cc7a
    [am] => 1
    [lang] => spanish
)

==========================
USER DATA:
------------------
Array
(
    [user_id] => 1
    [user_name] => Lady Kya
    [groups] => Array
        (
           

    * => 1

        )

    [disk_max] => 0
    [disk_min] => 0
    [can_rate_pictures] => 1
    [can_send_ecards] => 1
    [ufc_max] => 0
    [ufc_min] => 0
    [custom_user_upload] => 0
    [num_file_upload] => 1
    [num_URI_upload] => 0
    [can_post_comments] => 1
    [can_upload_pictures] => 1
    [can_create_albums] => 1
    [has_admin_access] => 1
    [pub_upl_need_approval] => 0
    [priv_upl_need_approval] => 0
    [group_name] => Administrators
    [upload_form_config] => 0
    [group_quota] => 0
    [can_see_all_albums] => 1
    [group_id] => 1
)

==========================
Queries:
------------------
Array
(
   

    * => SELECT extension, mime, content, player FROM cpg148_filetypes; (0.001s)
      [1] => select * from cpg148_plugins order by priority asc; (0s)
          [2] => delete from `crepgaleria`.cpg148_sessions where time<1260060479 and remember=0; (0.001s)
          [3] => delete from `crepgaleria`.cpg148_sessions where time<1258854479; (0s)
          [4] => select user_id from `crepgaleria`.cpg148_sessions where session_id = '525dc6e1f1887b01ea5f13f34dc3674b' (0s)
          [5] => select user_id as id, user_password as password from `crepgaleria`.cpg148_users where user_id=1 (0s)
          [6] => SELECT u.user_id AS id, u.user_name AS username, u.user_password AS password, u.user_group+100 AS group_id FROM `crepgaleria`.cpg148_users AS u INNER JOIN `crepgaleria`.cpg148_usergroups AS g ON u.user_group=g.group_id WHERE u.user_id='1' (0s)
          [7] => SELECT user_group_list FROM `crepgaleria`.cpg148_users AS u WHERE user_id='1' and user_group_list <> ''; (0s)
          [8] => SELECT MAX(group_quota) as disk_max, MIN(group_quota) as disk_min, MAX(can_rate_pictures) as can_rate_pictures, MAX(can_send_ecards) as can_send_ecards, MAX(upload_form_config) as ufc_max, MIN(upload_form_config) as ufc_min, MAX(custom_user_upload) as custom_user_upload, MAX(num_file_upload) as num_file_upload, MAX(num_URI_upload) as num_URI_upload, MAX(can_post_comments) as can_post_comments, MAX(can_upload_pictures) as can_upload_pictures, MAX(can_create_albums) as can_create_albums, MAX(has_admin_access) as has_admin_access, MIN(pub_upl_need_approval) as pub_upl_need_approval, MIN( priv_upl_need_approval) as  priv_upl_need_approval FROM cpg148_usergroups WHERE group_id in (1) (0s)
          [9] => SELECT group_name FROM  cpg148_usergroups WHERE group_id= 1 (0s)
          [10] => update `crepgaleria`.cpg148_sessions set time='1260064079' where session_id = '525dc6e1f1887b01ea5f13f34dc3674b' (0.001s)
          [11] => SELECT user_favpics FROM cpg148_favpics WHERE user_id = 1 (0s)
          [12] => DELETE FROM cpg148_banned WHERE expiry < '2009-12-06 22:47:59' (0s)
          [13] => SELECT * FROM cpg148_banned WHERE (ip_addr='200.104.126.122' OR ip_addr='200.104.126.122' OR user_id=1) AND brute_force=0 (0s)
          [14] => SELECT aid, title FROM cpg148_albums WHERE 1 (0s)
          [15] => SELECT COUNT(*) FROM cpg148_pictures WHERE approved = 'NO' (0s)
          [16] => SELECT filepath, filename FROM cpg148_pictures WHERE filepath LIKE 'uploads/3. peliculas/1.crepusculo/1.stills%' (0s)
      )

      ==========================
      GET :
      ------------------
      Array
      (
         

[startdir] => uploads/3. peliculas/1.crepusculo/1.stills
)

==========================
POST :
------------------
Array
(
)

==========================
VERSION INFO :
------------------
PHP version: 5.2.1 - OK
------------------
mySQL version: 5.0.83-log
------------------
Coppermine version: 1.4.19(stable)
==========================
Module: GD
------------------
GD Version: bundled (2.0.28 compatible)
FreeType Support: 1
FreeType Linkage: with freetype
T1Lib Support:
GIF Read Support: 1
GIF Create Support: 1
JPG Support: 1
PNG Support: 1
WBMP Support: 1
XPM Support:
XBM Support: 1
JIS-mapped Japanese Font Support:

==========================
Module: mysql
------------------
MySQL Supportenabled
Active Persistent Links 0
Active Links 1
Client API version 4.1.11
MYSQL_MODULE_TYPE external
MYSQL_SOCKET /var/run/mysqld/mysqld.sock
MYSQL_INCLUDE -I/usr/include/mysql
MYSQL_LIBS -L/usr/lib -lmysqlclient
==========================
Module: zlib
------------------
ZLib Support enabled
Stream Wrapper support compress.zlib://
Stream Filter support zlib.inflate, zlib.deflate
Compiled Version 1.2.2
Linked Version 1.2.3
==========================
Server restrictions (safe mode)?
------------------
Directive | Local Value | Master Value
safe_mode | Off | Off
safe_mode_exec_dir | no value | no value
safe_mode_gid | Off | Off
safe_mode_include_dir | no value | no value
safe_mode_exec_dir | no value | no value
sql.safe_mode | Off | Off
disable_functions | no value | no value
file_uploads | On | On
include_path | .:/usr/local/lib/php-5.2.1/lib/php | .:/usr/local/lib/php-5.2.1/lib/php
open_basedir | no value | no value
==========================
email
------------------
Directive | Local Value | Master Value
sendmail_from | no value | no value
sendmail_path | /usr/sbin/sendmail -t -i  | /usr/sbin/sendmail -t -i
SMTP | localhost | localhost
smtp_port | 25 | 25
==========================
Size and Time
------------------
Directive | Local Value | Master Value
max_execution_time | 300 | 300
max_input_time | 60 | 60
upload_max_filesize | 2M | 2M
post_max_size | 8M | 8M
==========================
Page generated in 0.098 seconds - 17 queries in 0.003 seconds - Album set : ; Meta set: ;

---------------

I created a tester user:

Test user: Coppermine
Password: forum

Album tester: http://www.crepusculochile.com/galeria/thumbnails.php?album=16

---

Please, can you help me? I would be very grateful. I'm with this problem since past November.
Logged

Joe Carver

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1510
  • aka 'i-imagine'
    • Home Page

First you must upgrade your Coppermine. It is old and also vulnerable to hackers.
<!--Coppermine Photo Gallery 1.4.19 (stable)-->

It is also required to upgrade before you can get help. The experts will not want to offer advice on an old version that might have your problem fixed in the new version.
See this link:cpg1.4.26 Security release - upgrade mandatory!

Also, please do not post the debug output. That makes your request very difficult to read.

Return after you have upgraded your Coppermine and followed all of the steps in your Coppermine documents about "Upload Troubleshooting".

ladykiita

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 54
    • Crepúsculo Chile

Thank you Joe.
But I have a problem.
I don't know how to upgrade. I only know the basic things of Coppermine (how to upload pics, albums, etc etc etc).
So I dont have anyone who can help me (Just for the record: I'm from Chile and last Saturday we had an awful earthqueake. So I dont have people to help me).
Logged

ladykiita

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 54
    • Crepúsculo Chile

Ahh and remember I dont speak English very well! It's very difficult to me read tutorials in English (I can, but almost always I just ruined everything) I dont want to do that, I dont want to loose my gallery :(
Logged

Phill Luckhurst

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 4826
    • Windsurf.me

Upgrade instructions are in the docs.

http://coppermine-gallery.net/demo/cpg14x/docs/index.htm#14

It is quite simple and shouldn't take long. Be sure to backup first.
Logged
It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes.

ladykiita

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 54
    • Crepúsculo Chile

Phill, please read the post that I post before than you. thank You.
Logged

Joe Carver

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1510
  • aka 'i-imagine'
    • Home Page

@ ladykiita,

Download and unzip the Coppermine v1.4.26 and you will find your instructions in Spanish

     docs/index_es.htm

You will also find it in the older versions.

Take your time, read carefully - you will be OK!

ladykiita

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 54
    • Crepúsculo Chile

Dear Joe:

I already upgrade the gallery and I still have the error. I dont know what to do anymore.
Logged

Joe Carver

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1510
  • aka 'i-imagine'
    • Home Page

It now looks like your gallery is missing the file   upload.php.

So I must say again - take your time - use your docs (in Spanish) and for a guide:

.....
When you uzip  cpg1.4.26 package on your computer you can then see the "structure" and organization of the files and folders within that package. The files on your server should be organized and structured the exact same way.

Phill Luckhurst

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 4826
    • Windsurf.me

Did you have images there before or is this a new gallery? Currently I cannot see any images in your site.
Logged
It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes.

ladykiita

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 54
    • Crepúsculo Chile

No, I dont have because I cant upload yet (hahaha owned)

Hey, I just upgrade to CPG 1.4.26 just like I have been told, and I still cant upload pics by Batch. I dont know what to do anymore. It's not a problem for the new version.

Could anyone help me now?
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de

Looks like you haven't performed an upgrade, but a fresh install, wiping your previous gallery clean. That's not what you're supposed to do. Once more: please read the instructions closely and follow them to a T. Restore the backup, then try again upgrading exactly as suggested in the docs. We can't help you if you don't. If you're fine with your gallery being empty and you starting from scratch, then go ahead and do exactly as suggested in the upload troubleshooting section of the docs: when http-uploading I get
Quote
Your file was uploaded successfully.

It will be visible after admin approval.
, which is sort of frustrating. I'm not ready to spoon-feed users.
Logged

ladykiita

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 54
    • Crepúsculo Chile

Hey hey, wait there!

I actually do the upgrade! I followed word by word.
I did it everything!
I download the updating 1.4.26, replace the whole gallery less 'anycontent.php', config.inc.php' and the album folder.
And then I go to "update.php"

Quote
Upgrade completed

It's recommended to check your file versions if you just upgraded from an older version of coppermine.
If you didn't (or you don't want to check), you can go to your gallery's start page
ç

So I did it, everything!

I can upload pics from the http`-uploading but I NEED THE BATCH. I have A LOT OF PICTURES, as 300 or 500. I cant upload one by one on the gallery web. I need the batch! And that is the thing that is not working on.

I did everything that you told me to do.

Logged

Joe Carver

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1510
  • aka 'i-imagine'
    • Home Page

From the documents:
4.11.5 Asking for support on upload issues
Quote
If you want fast results, you should disable admin approval for the group the test user is in


From your website when I and Joachim try to help you:
Quote
Your file was uploaded successfully.

It will be visible after admin approval.

Perhaps if you read the documents again and do as the instructions are written then someone might be able to help.

ladykiita

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 54
    • Crepúsculo Chile

I said it: The http-uploading is fine, but the BATCH is the thing that I need and that is the thing that is not working.
I red the whole document and i did it literally, the batch is not working and that is I need to fix, I cant upload one-by-one pictures by the http-uploading.
Logged

ladykiita

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 54
    • Crepúsculo Chile

And also I fix the "approval" thing, but I still cant upload pics by batch.
Logged

Phill Luckhurst

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 4826
    • Windsurf.me

Please tell us step by step how you are attempting the batch upload process.
Logged
It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes.

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de

...and post a deep link to one of the files that you're trying to batch-add and that you have issues with.
Logged

ladykiita

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 54
    • Crepúsculo Chile

Ok...

I entered to my gallery: http://www.crepusculochile.com/galeria/
Then I entered in the "Add files (Batch)" section http://www.crepusculochile.com/galeria/searchnew.php
Then I pick up "upload" folder
Then I search the folder that I want to upload to, I pick "reuniones", then "RM", and then "2008", "10marzo" and the folder show me the pics:

http://i50.tinypic.com/fjpb2f.jpg

And I clicked on the "OK"

And then the message "No new file was found" appeared.

This is one of the million pics that I want to upload: http://www.crepusculochile.com/galeria/albums/uploads/1.%20reuniones/1.%20RM/2008/10marzo/Img46.jpg
Logged

onthepike

  • Guest

I pick "reuniones", then "RM", and then "2008", "10marzo" and the folder show me the pics:

http://www.crepusculochile.com/galeria/albums/uploads/1.%20reuniones/1.%20RM/2008/10marzo/Img46.jpg


I'm not sure if this has anything to do with the problem, but many times you will run into problems when files and/or directories contain "invalid characters".

http://www.crepusculochile.com/galeria/albums/uploads/ is fine. However, once you reach the next two folders,  1.%20reuniones/ and 1.%20RM/ you may run into problems due to the characters highlighted in boldface.

I suggest renaming those folders without spaces, dots or any other characters other than letters and numbers and see if that helps any.
Logged
Pages: [1] 2   Go Up
 

Page created in 0.027 seconds with 20 queries.