Advanced search  

News:

cpg1.5.46 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter recently discovered vulnerabilities. It is important that all users who run version cpg1.5.44 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: 1.6 won't go back online after upgrade  (Read 1225 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sharpo

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 296
1.6 won't go back online after upgrade
« on: November 03, 2018, 05:07:03 pm »

Used upgrader.php to upgrade from 1.5.46 but when I delete the "x" from "gallery is offline" and click "save new configuration" nothing happens.

Then just tried changing theme to curve and "save new configuration" still does nothing.

http://www.sharpos-world.co.uk/kc/

Just shows the standard offline page.

Any ideas?
Logged
Sharpo (not an expert, just a Coppermine user)
3 live galleries, first started in 2006, all now 1.6.04.
http://www.sharpos-world.co.uk/BB3cpg/ with over 8,000 images.
http://www.sharpos-world.co.uk/cpg/ with over 25,000 images
http://www.sharpos-world.co.uk/kc/ with over 300 images
Also 4 for tests

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 1017
Re: 1.6 won't go back online after upgrade
« Reply #1 on: November 03, 2018, 06:22:01 pm »

Maybe try disabling some plugins?
Logged

sharpo

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 296
Re: 1.6 won't go back online after upgrade
« Reply #2 on: November 03, 2018, 06:36:25 pm »

Not much to disable, think I'll restore the old version and give it another try after removing my old theme. Shouldn't take too long to get back to the old working version.
Logged
Sharpo (not an expert, just a Coppermine user)
3 live galleries, first started in 2006, all now 1.6.04.
http://www.sharpos-world.co.uk/BB3cpg/ with over 8,000 images.
http://www.sharpos-world.co.uk/cpg/ with over 25,000 images
http://www.sharpos-world.co.uk/kc/ with over 300 images
Also 4 for tests

sharpo

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 296
Re: 1.6 won't go back online after upgrade
« Reply #3 on: November 03, 2018, 06:46:44 pm »

1.5.46 re-installed and working. I can knock that offline and put it back on again. I had an old theme with vertical thumbnail strip, will remove that. I did uninstall the 3 plugins earlier and checked for the latest versions before re-installing.

Will try again and pay more attention this time.....
Logged
Sharpo (not an expert, just a Coppermine user)
3 live galleries, first started in 2006, all now 1.6.04.
http://www.sharpos-world.co.uk/BB3cpg/ with over 8,000 images.
http://www.sharpos-world.co.uk/cpg/ with over 25,000 images
http://www.sharpos-world.co.uk/kc/ with over 300 images
Also 4 for tests

sharpo

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 296
Re: 1.6 won't go back online after upgrade
« Reply #4 on: November 03, 2018, 07:04:40 pm »

Same as before, won't go back online.

I used upgrader 2.2 from the upgrade topic.

There was a message about mysql deprecated and recommending MYSQL1 do I accepted that.

Versioncheck showed 24 possible errors.

My vertical theme strip folder had been removed from themes and 3 plugins uninstalled before attempting the upgrade

Logged
Sharpo (not an expert, just a Coppermine user)
3 live galleries, first started in 2006, all now 1.6.04.
http://www.sharpos-world.co.uk/BB3cpg/ with over 8,000 images.
http://www.sharpos-world.co.uk/cpg/ with over 25,000 images
http://www.sharpos-world.co.uk/kc/ with over 300 images
Also 4 for tests

sharpo

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 296
Re: 1.6 won't go back online after upgrade
« Reply #5 on: November 03, 2018, 07:08:02 pm »

Sorry about my typing error meant "so" not "do", as in - so accepted MYSQL1.
Logged
Sharpo (not an expert, just a Coppermine user)
3 live galleries, first started in 2006, all now 1.6.04.
http://www.sharpos-world.co.uk/BB3cpg/ with over 8,000 images.
http://www.sharpos-world.co.uk/cpg/ with over 25,000 images
http://www.sharpos-world.co.uk/kc/ with over 300 images
Also 4 for tests

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 1017
Re: 1.6 won't go back online after upgrade
« Reply #6 on: November 03, 2018, 08:36:14 pm »

Can you PM me an admin login?
Logged

sharpo

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 296
Re: 1.6 won't go back online after upgrade
« Reply #7 on: November 03, 2018, 09:10:36 pm »

Sent login.
Logged
Sharpo (not an expert, just a Coppermine user)
3 live galleries, first started in 2006, all now 1.6.04.
http://www.sharpos-world.co.uk/BB3cpg/ with over 8,000 images.
http://www.sharpos-world.co.uk/cpg/ with over 25,000 images
http://www.sharpos-world.co.uk/kc/ with over 300 images
Also 4 for tests

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 1017
Re: 1.6 won't go back online after upgrade
« Reply #8 on: November 03, 2018, 10:03:06 pm »

Sent login.
Back online ... I have to run ... will explain later.
Logged

sharpo

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 296
Re: Re: 1.6 won't go back online after upgrade
« Reply #9 on: November 03, 2018, 10:16:09 pm »

Back online ... I have to run ... will explain later.
Thanks, be interesting to know what the problem was.
Logged
Sharpo (not an expert, just a Coppermine user)
3 live galleries, first started in 2006, all now 1.6.04.
http://www.sharpos-world.co.uk/BB3cpg/ with over 8,000 images.
http://www.sharpos-world.co.uk/cpg/ with over 25,000 images
http://www.sharpos-world.co.uk/kc/ with over 300 images
Also 4 for tests

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 1017
Re: 1.6 won't go back online after upgrade
« Reply #10 on: November 04, 2018, 02:32:47 pm »

The issue was a web browser form validation issue. The web browser itself (not any code that we've written) tries to validate the fields of the form. Any that it doesn't like, it highlights the field and gives you a message. Your max upload size value was something that it didn't like. But, because that field wasn't visible, it couldn't tell you about it. It could only leave an error message in the web browser console. I gave the field a valid value and hit 'save'.

I was in a rush yesterday and couldn't take time to fully analyze what was wrong with the field value. Do you have a backup of the database prior to upgrade where you could look at what the value was? It would be in the config table -> max_upl_size.
Logged

sharpo

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 296
Re: 1.6 won't go back online after upgrade
« Reply #11 on: November 04, 2018, 03:10:35 pm »

I do have a backup, but not sure how to view the contents of it, it's a .sql.gz file. Is there any way to open it? I've only ever viewed such files when actually in use with host.

A search suggests winzip, but on my pc it says winzip expired, any other suggestions?
Logged
Sharpo (not an expert, just a Coppermine user)
3 live galleries, first started in 2006, all now 1.6.04.
http://www.sharpos-world.co.uk/BB3cpg/ with over 8,000 images.
http://www.sharpos-world.co.uk/cpg/ with over 25,000 images
http://www.sharpos-world.co.uk/kc/ with over 300 images
Also 4 for tests

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 1017
Re: 1.6 won't go back online after upgrade
« Reply #12 on: November 04, 2018, 03:48:00 pm »

PM'ed you. You can send it to me, if you're comfortable with that.
Logged

sharpo

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 296
Re: 1.6 won't go back online after upgrade
« Reply #13 on: November 05, 2018, 03:41:04 pm »

Would you believe another test 1.5.46 gallery has hung the same way as that one you corrected for me recently. File size on this was probably 300K or so as well.

Are may people upgrading using upgrader?

Sharpo
Logged
Sharpo (not an expert, just a Coppermine user)
3 live galleries, first started in 2006, all now 1.6.04.
http://www.sharpos-world.co.uk/BB3cpg/ with over 8,000 images.
http://www.sharpos-world.co.uk/cpg/ with over 25,000 images
http://www.sharpos-world.co.uk/kc/ with over 300 images
Also 4 for tests

sharpo

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 296
Re: 1.6 won't go back online after upgrade
« Reply #14 on: November 05, 2018, 03:53:36 pm »

Just had a look at the database on this gallery as it is now after upgrading to 1.6.04 and the entry you referred to before as below...
Logged
Sharpo (not an expert, just a Coppermine user)
3 live galleries, first started in 2006, all now 1.6.04.
http://www.sharpos-world.co.uk/BB3cpg/ with over 8,000 images.
http://www.sharpos-world.co.uk/cpg/ with over 25,000 images
http://www.sharpos-world.co.uk/kc/ with over 300 images
Also 4 for tests

sharpo

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 296
Re: 1.6 won't go back online after upgrade
« Reply #15 on: November 05, 2018, 04:05:06 pm »

I'm learning!!!!

After what you said about file size, I checked config and the figure was highlighted in red. Seems it has to be 296 or 304, so changed it to 304 and managed to update and get it back online.

PANIC OVER!!!!!
Logged
Sharpo (not an expert, just a Coppermine user)
3 live galleries, first started in 2006, all now 1.6.04.
http://www.sharpos-world.co.uk/BB3cpg/ with over 8,000 images.
http://www.sharpos-world.co.uk/cpg/ with over 25,000 images
http://www.sharpos-world.co.uk/kc/ with over 300 images
Also 4 for tests

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 1017
Re: 1.6 won't go back online after upgrade
« Reply #16 on: November 05, 2018, 05:16:02 pm »

Sorry for your difficulties. It's not the upgrader causing the problem, though.

We will work at solving/fixing this sort of issue with the configuration form as soon as possible.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.037 seconds with 20 queries.