Advanced search  

News:

cpg1.5.46 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter recently discovered vulnerabilities. It is important that all users who run version cpg1.5.44 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: HTML5 Slideshow (html5slideshow): v1.4  (Read 1159 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sjj1805

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 19
HTML5 Slideshow (html5slideshow): v1.4
« on: October 04, 2018, 04:56:46 pm »

I have PHP 7.1.7 on a 64 bit version of Windows 10 Pro version 1803.
My Coppermine version is 1.6.04
Every time I want to add a new album to my installation I have to remove the HTML5 Slideshow (html5slideshow): v1.4 plug in before the system will let me add a new album, If I do not I simply see a never ending circular wheel (Hour glass). After creating a new album I can re-install the HTML5 Slideshow (html5slideshow): v1.4 plug in and everything works.
Anyone else having this trouble?

Link to my albums: http://stevejjones.co.uk/photo/index.php

Thank you
Logged

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 1015
Re: HTML5 Slideshow (html5slideshow): v1.4
« Reply #1 on: October 04, 2018, 09:06:00 pm »

It's likely an issue with strict changes to mySQL 5.7+.

In the plugin's codebase.php file, try changing:
at around line 124 ...
Code: [Select]
cpg_db_query("ALTER TABLE {$CONFIG['TABLE_ALBUMS']} ADD `H5ss_cfg` VARCHAR(255) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci NOT NULL");
cpg_db_query("ALTER TABLE {$CONFIG['TABLE_USERS']} ADD `H5ss_cfg` VARCHAR(255) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci NOT NULL");
to:
Code: [Select]
cpg_db_query("ALTER TABLE {$CONFIG['TABLE_ALBUMS']} ADD `H5ss_cfg` VARCHAR(255) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci DEFAULT NULL");
cpg_db_query("ALTER TABLE {$CONFIG['TABLE_USERS']} ADD `H5ss_cfg` VARCHAR(255) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci DEFAULT NULL");

Re-install the plugin.

That could solve it (or change the issue in some way). Let me know either way.

[ updated plugin: http://forum.coppermine-gallery.net/index.php/topic,79126.0.html ]
« Last Edit: October 05, 2018, 05:15:58 am by ron4mac »
Logged

sjj1805

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 19
Re: HTML5 Slideshow (html5slideshow): v1.4
« Reply #2 on: October 05, 2018, 05:22:01 pm »

Ron4Mac,
Thank you for your prompt reply. I have replaced the plug in with your new on version 1.4.4 and it now works perfectly.
Thank you
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.049 seconds with 20 queries.