Advanced search  

News:

cpg1.5.46 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter recently discovered vulnerabilities. It is important that all users who run version cpg1.5.44 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Error after HTML5 multi upload  (Read 1007 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Fity

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 36
Error after HTML5 multi upload
« on: June 21, 2018, 07:13:41 am »

I am not sure if this is bridging related, however the problem has only occurred since bridging has been enabled. 

When using the HTML5 multi uploader after the images upload I receive this error.

Quote
Error
You don't have permission to access this page.

File: /public_html/photo_gallery/editpics.php - Line: 78

The images are uploaded into the album.

I disabled "Automatically go to edit after error-free upload completes" and there is no error message after the last image uploads.  If I click on edit images the error message appears again.  If I click elsewhere everything is good.

This is the debug info

Quote
/include/init.inc.php
Notice line 198: Undefined index: log_retention
/bridge/vbulletin30.inc.php
Notice line 144: Undefined variable: session_id

Am I missing a setting somewhere for editing or user group permissions?  This occurs for normal users and admin users.
Logged

Fity

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 36
Re: Error after HTML5 multi upload
« Reply #1 on: June 21, 2018, 08:26:02 am »

Some more testing.

When the error occurs it logs the user out (or the error occurs due to the user being logged out).  Any subsequent pages work, however only as a non logged in user.

When hitting "Back" on a browser, the image upload page loads and the user is logged in and images can be uploaded or other pages navigated to as a logged in user.

Logged

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 938
Logged

Fity

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 36
Re: Error after HTML5 multi upload
« Reply #3 on: June 21, 2018, 02:25:41 pm »

Thanks. I will look into the cookies settings.

I thought that the cookie settings would have ok seeing that bridging was functioning fine other then this issue.
Logged

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 938
Re: Error after HTML5 multi upload
« Reply #4 on: June 21, 2018, 02:37:39 pm »

Actually the cookie setting may be okay but there is a http: https: mismatch in the gallery URL as defined in the CPG configuration. If you start the upload as a secure link but the gallery configuration URL is http:..., you'll lose the cookie on the redirect.
Logged

Fity

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 36
Re: Error after HTML5 multi upload
« Reply #5 on: June 21, 2018, 03:00:09 pm »

Solved.

You were close with the http / https mismatch but that wasn't the problem.

After reading the document that you referenced above and mentioning http/https mismatch i had a look in the cpg configuration.  Some how the www was missing from the url. So i added the www and it is working as expected now.

Thanks again for your quick and helpful assistance.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.023 seconds with 23 queries.