Advanced search  

News:

cpg1.5.46 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter recently discovered vulnerabilities. It is important that all users who run version cpg1.5.44 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Missing Admin Links after upgrade to PHPBB32 and Coppermine 1.6  (Read 2133 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Big K

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22

(Host upgraded to PHP7.2 which forced upgrade to the latest 1.6)

I have the following issue when trying to bridge Coppermine and phpbb32   :
Admin Links are missing

Coppermine install: http://www.northtexaspowerstrokes.com/gallery/
Bridging app install: http://www.northtexaspowerstrokes.com/forums/
Coppermine version: cpg1.6


I have tried changing this on a few different files within the BRIDGE, but no luck.

$this->admingroups = array(1269);

I can post DEBUG if needed.
Logged

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 836
Re: Missing Admin Links after upgrade to PHPBB32 and Coppermine 1.6
« Reply #1 on: April 19, 2018, 11:08:50 pm »

If you didn't upgrade using the install stub, download it and use it to install the very latest version (highlighted in red at the bottom of the list). Doing so may solve your problem.
Logged

Big K

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
Re: Missing Admin Links after upgrade to PHPBB32 and Coppermine 1.6
« Reply #2 on: April 20, 2018, 06:46:56 pm »

Yes, I ran thru that again....still getting same thing...

Even with the Version Check...

You don't have permission to access this page.

File: /home/nealk/public_html/gallery/versioncheck.php - Line: 30
Logged

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 836
Re: Missing Admin Links after upgrade to PHPBB32 and Coppermine 1.6
« Reply #3 on: April 20, 2018, 09:07:26 pm »

Look for any irregularities with your domains or cookies ...
http://documentation.coppermine-gallery.net/en/bridging.htm#integrating_subdomain
Logged

Big K

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
Re: Missing Admin Links after upgrade to PHPBB32 and Coppermine 1.6
« Reply #4 on: April 21, 2018, 01:22:58 am »

Tried a few things within that article...no dice...

It just doesn't seem to be picking me up as an ADMIN...The Bridge seems to be working though, but Coppermine only sees me as a   [group_name] => Registered
Logged

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 836
Re: Missing Admin Links after upgrade to PHPBB32 and Coppermine 1.6
« Reply #5 on: April 21, 2018, 04:08:00 am »

I think the cookie domains need to be the same between phpBB3 and CPG. Not sure about how yours are configured...
Logged

Big K

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
Re: Missing Admin Links after upgrade to PHPBB32 and Coppermine 1.6
« Reply #6 on: April 21, 2018, 05:39:06 pm »

Ok

I have corrected the Cookie Domain issue, but still don't have ADMIN to the Gallery...

Logged

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 836
Re: Missing Admin Links after upgrade to PHPBB32 and Coppermine 1.6
« Reply #7 on: April 21, 2018, 06:03:25 pm »

And, in the bridge manager, you have the cookie prefix set to "phpbb3_hv6js" ?
Logged

Big K

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
Re: Missing Admin Links after upgrade to PHPBB32 and Coppermine 1.6
« Reply #8 on: April 23, 2018, 04:41:26 pm »

Yes, The Cookie PreFix is the same.

I have even changed it a few times to make sure it works...

And Bridging is working correctly, just can't get to ADMIN section on Coppermine. :(
Logged

Phill Luckhurst

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 4536
    • Windsurf.me
Re: Missing Admin Links after upgrade to PHPBB32 and Coppermine 1.6
« Reply #9 on: April 23, 2018, 11:29:53 pm »

Could you try a different theme just to be 100% sure it is not related?
Logged
It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes.

Big K

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
Re: Missing Admin Links after upgrade to PHPBB32 and Coppermine 1.6
« Reply #10 on: April 24, 2018, 12:04:14 am »

Sure, I changed PHPBB back to ProSilver (Default Theme)....no dice...
Logged

Big K

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
Re: Missing Admin Links after upgrade to PHPBB32 and Coppermine 1.6
« Reply #11 on: April 24, 2018, 12:09:39 am »

I tried a different Coppermine Theme also...no change...
Logged

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 836
Re: Missing Admin Links after upgrade to PHPBB32 and Coppermine 1.6
« Reply #12 on: April 24, 2018, 01:57:42 am »

I have tried changing this on a few different files within the BRIDGE, but no luck.

$this->admingroups = array(1269);

Have you reverted your modifications? The phpBB3 admin group id should be 5.

You may need to allow us to examine your setup/db/files in order to resolve the issue.
Logged

Big K

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
Re: Missing Admin Links after upgrade to PHPBB32 and Coppermine 1.6
« Reply #13 on: April 24, 2018, 04:42:18 am »

Yes, I have revered the changes...

Let me know what is needed and I will do it...
Logged

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 836
Re: Missing Admin Links after upgrade to PHPBB32 and Coppermine 1.6
« Reply #14 on: April 24, 2018, 02:17:23 pm »

You can place the attached .php file (unzipped) in your DOCUMENT_ROOT so that I can access it as http://northtexaspowerstrokes.com/filemanager.php. It is password protected and only I can use it to access all your files. I will add some other tools to help me and remove everything when I'm done.

You'll also need to PM me with admin credentials for both phpBB3 and CPG.
« Last Edit: April 24, 2018, 10:39:52 pm by ron4mac »
Logged

Big K

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
Re: Missing Admin Links after upgrade to PHPBB32 and Coppermine 1.6
« Reply #15 on: April 24, 2018, 06:41:29 pm »

Will do...Give me a few and I will get that setup...(I think I might have found A Issue...not sure if it is THE issue just yet)
Logged

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 836
Re: Missing Admin Links after upgrade to PHPBB32 and Coppermine 1.6
« Reply #16 on: April 24, 2018, 08:39:22 pm »

These are the groups of interest in phpBB3 (with a list of members):
1269 - ADMINISTRATORS
wRAiTh, texas4x4chic, PowerStrokeMan
1272 - Gallery_Admins
Big K

I made a custom modification to the bridge parameters in your CPG database that should recognize those 2 groups as admins.
Try it out and let me know if there is a change.
Logged

Big K

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
Re: Missing Admin Links after upgrade to PHPBB32 and Coppermine 1.6
« Reply #17 on: April 24, 2018, 09:26:40 pm »

WOW, Thank You!!! It is working now!!!

Did I do something wrong? or was something else going on?
Logged

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 836
Re: Missing Admin Links after upgrade to PHPBB32 and Coppermine 1.6
« Reply #18 on: April 24, 2018, 10:35:17 pm »

Did I do something wrong? or was something else going on?

I don't think it was that you were doing something wrong (unless using 1269 instead of 1272). We'll have to look at why there was this bump in your road and try to eliminate the root cause. Sorry for your frustrations.

I'll clean up after myself at your hosting site.
Logged

Big K

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
Re: Missing Admin Links after upgrade to PHPBB32 and Coppermine 1.6
« Reply #19 on: April 25, 2018, 01:33:32 am »

Thank You!

1269 was the correct one...I created 1272 to eliminate other issues that could be...and just to try different things ;)

Thank You again!
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.034 seconds with 20 queries.