Advanced search  

News:

cpg1.5.46 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter recently discovered vulnerabilities. It is important that all users who run version cpg1.5.44 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Putting in a menu and trying to center the text  (Read 1364 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Dankriss

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 85
    • SciFiKriss' Ramblings
Putting in a menu and trying to center the text
« on: May 06, 2018, 07:23:08 pm »

Hi guys


I have been writing my own theme based on water drop and for the life of me I can't center the text in the menu I have created.


I have tried just about everything!  including taking out the float adding margins and still no joy... I have looked on several websites and still no joy... I am going nuts... :)


Please can someone just tell me what I need to change...


CSS


Code: [Select]
.mainnav {
    overflow: hidden;
    background-color: #8c0005;
height: 45px;
width: 100%;
border-bottom: 1px solid transparent;
    position: relative;
    z-index: 270;
    -webkit-transition: .2s opacity;
    transition: .2s opacity;
border-bottom-color: #958d66;
}


/* Navbar links */
.mainnav a {
float: left;
    display: block;
    color: #f2f2f2;
    text-align: center;
    padding: 14px 16px;
    text-decoration: none;
}


/* Links - change color on hover */
.mainnav a:hover {
    background-color: #ddd;
    color: black;
}[code]


HTML


[code]<div class="mainnav">
  <a href="#">Main Website</a>
   <a href="#">Test</a>
   <>[code]


This is the link to the site... [font=Verdana][size=78%][url=http://krissharmsworth.rocks/testmedia/index.php]http://krissharmsworth.rocks/testmedia/index.php[/url][/font][/size]


I need it to look like the main menu on this site... [font=Verdana][size=78%][url=http://www.krissharmsworth.rocks/test/]http://www.krissharmsworth.rocks/test/[/url][/font][/size]


I know it is something simple but boy I can't get it to work!


Thanks in advance.


Kriss :)
Logged
Good with HTML and CSS but no good with script... so please bear with me.. :)

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 939
Re: Putting in a menu and trying to center the text
« Reply #1 on: May 07, 2018, 04:55:33 am »

"Main Website" and "Test" are centered in the background (when hovered). Did you resolve this?  Did you clear your cache?
Logged

Dankriss

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 85
    • SciFiKriss' Ramblings
Re: Putting in a menu and trying to center the text
« Reply #2 on: May 07, 2018, 09:06:58 am »

I cleared the cache about 5 times... LOL


I haven't solved it no... :(


Even tried to change the main HTML page still no luck...


Tried the 'absolute' and everything I could think of... I use the W3C schools website which is usually damn good!  go there and see the stupid mistake I have probably made but nope nothing :(


Kriss :)
Logged
Good with HTML and CSS but no good with script... so please bear with me.. :)

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 939
Re: Putting in a menu and trying to center the text
« Reply #3 on: May 07, 2018, 01:21:47 pm »

I think you'll need another block of separation (div within div) to achieve that.
Something similar to:

Code: [Select]
<div class="mainnav">
  <div style=" margin: 0 auto; float: none;">
    <a href="#">Main Website</a>
    <a href="#">Test</a>
  </div>
</div>
Logged

Dankriss

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 85
    • SciFiKriss' Ramblings
Re: Putting in a menu and trying to center the text
« Reply #4 on: May 07, 2018, 04:42:17 pm »




Ok I will have a go... as I already have a class called centered for something else... :)


Wish me luck as I go and try it  :)


Kriss :)
Logged
Good with HTML and CSS but no good with script... so please bear with me.. :)

Dankriss

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 85
    • SciFiKriss' Ramblings
Re: Putting in a menu and trying to center the text
« Reply #5 on: May 07, 2018, 05:15:00 pm »

ok I think I have got it... well it looks a lot better... :)


I added another div and added a class in CSS...


Code: [Select]
.menucenter {
margin: auto;
float: none;
display: block;
width: 50%;
text-align: center;
}[code]


Thanks
Logged
Good with HTML and CSS but no good with script... so please bear with me.. :)

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 939
Re: Putting in a menu and trying to center the text
« Reply #6 on: May 07, 2018, 08:51:00 pm »

Change your width from a percentage to "fit-content".
Logged

Dankriss

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 85
    • SciFiKriss' Ramblings
Re: Putting in a menu and trying to center the text
« Reply #7 on: May 07, 2018, 08:51:50 pm »

Ok will do :)


Kriss :)
Logged
Good with HTML and CSS but no good with script... so please bear with me.. :)
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.142 seconds with 22 queries.