Advanced search  

News:

cpg1.5.46 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter recently discovered vulnerabilities. It is important that all users who run version cpg1.5.44 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: version checker  (Read 1238 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

diedhert

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 35
version checker
« on: September 02, 2015, 01:48:05 PM »

Hi

I updated my gallery.
I uploaded all files from the latest version, and copied anycontent.ini and config.ini files.

When I run a version checker, hundreds of files show the sign that they might be corrupted (or have been changed deliberately).

Is that normal ?
I downloaded some of them and compared them with the original one, and they seem exactely the same, except for the date (uploaded file has data of today, original file date of 13/08/2015).

Kind regards
Diederik
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15277
Re: version checker
« Reply #1 on: September 02, 2015, 02:13:47 PM »

This has already asked and answered several times. Short: this seems to happen while uploading with some ftp clients with certain settings. Usually everything's fine.
Logged

diedhert

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 35
Re: version checker
« Reply #2 on: September 02, 2015, 03:46:44 PM »

Thanks for your answer.

How can I upload in a different way, not to have this error ?

(sorry if this is a dumb question, but I am doing my very best as I only have a limited webdesign knowledge).

Diederik
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15277
Re: version checker
« Reply #3 on: September 02, 2015, 03:51:50 PM »

Honestly, I don't know. I always got that while uploading the Coppermine files with FileZilla and default settings. I never attempted to fix it.

Which FTP client do you use?
Logged

diedhert

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 35
Re: version checker
« Reply #4 on: September 02, 2015, 04:43:22 PM »

Filezilla.

But I see now that when I choose the option Transfer - Transfer type - Binary ... then everything is fine.


Diederik
Logged

Phill Luckhurst

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 4353
    • Windsurf.me
Re: version checker
« Reply #5 on: September 02, 2015, 08:17:56 PM »

I am assuming you are transferring your files from a windows based pc to a Linux server. If that is the case what happens when you use ascii mode any CR (carriage return) characters at the end of lines will be stripped out. As a result the file sizes will end up slightly different and as a result the version checker sees the files as different as the files sizes will be different. This does not happen in binary mode.
Logged
It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes.
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.067 seconds with 21 queries.