Advanced search  

News:

cpg1.5.46 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter recently discovered vulnerabilities. It is important that all users who run version cpg1.5.44 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Hyper-Link - Strange Blue Square Symbol after Upgrade  (Read 2943 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

crl

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 81
Hyper-Link - Strange Blue Square Symbol after Upgrade
« on: October 20, 2013, 10:12:59 pm »

Just completed an upgrade from v1.4.10 to v1.5.24.

On my homepage previously I had a hyperlink on one of the categories, which displayed correctly on version 1.4.  However, on version 1.5 there is a small blue square at the end of the hyperlink (see pic).

Any idea what is causing this? and can it be removed?
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15415
Re: Hyper-Link - Strange Blue Square Symbol after Upgrade
« Reply #1 on: October 30, 2013, 12:18:51 pm »

That icon is added to all external links, i.e. all links with the CSS class "external".
Logged

crl

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 81
Re: Hyper-Link - Strange Blue Square Symbol after Upgrade
« Reply #2 on: October 30, 2013, 12:30:50 pm »

Thanks for the information. This symbol did not appear on my old gallery 1.4. Is there a way to remove the symbol? It's not a major problem, just looks odd.
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15415
Re: Hyper-Link - Strange Blue Square Symbol after Upgrade
« Reply #3 on: October 30, 2013, 01:12:48 pm »

Remove the icon from the external class in your theme's style.css file.
Logged

crl

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 81
Re: Hyper-Link - Strange Blue Square Symbol after Upgrade
« Reply #4 on: October 30, 2013, 01:29:48 pm »

Thanks. I have had a look at the theme (curve) style.css file. But I cannot find any reference to this icon. Please could you inform me where this is located on the style.css file? perhaps the line number?

Thanks
Logged

Phill Luckhurst

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 4482
    • Windsurf.me
Re: Hyper-Link - Strange Blue Square Symbol after Upgrade
« Reply #5 on: October 30, 2013, 01:41:18 pm »

It is very simple to locate any items css using the excellent Firebug extension for Firefox. With this you can simply click on any item and see the exact css that controls it along with the file and line it is in.

This is the code found at line 944

Code: [Select]
.external {
    background: transparent url('../../images/link.gif') 100% 50% no-repeat;
    padding-right: 10px;
}
Logged
It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes.

crl

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 81
Re: Hyper-Link - Strange Blue Square Symbol after Upgrade
« Reply #6 on: October 30, 2013, 01:47:41 pm »

So how do I delete the icon from the style.css file?
Is it just a matter of removing "../../images/link.gif"?
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15415
Re: Hyper-Link - Strange Blue Square Symbol after Upgrade
« Reply #7 on: October 30, 2013, 01:49:07 pm »

Remove the whole block Phill just posted.
Logged

crl

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 81
Re: Hyper-Link - Strange Blue Square Symbol after Upgrade
« Reply #8 on: October 30, 2013, 11:13:27 pm »

Thank you so much for your help.
The problem is now fixed.
 :)
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.016 seconds with 21 queries.