Advanced search  

News:

cpg1.5.46 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter recently discovered vulnerabilities. It is important that all users who run version cpg1.5.44 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: 1 2 3 4 [5]   Go Down

Author Topic: HTML5 slideshow plugin  (Read 34297 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 657
Re: HTML5 slideshow plugin
« Reply #80 on: April 23, 2016, 04:40:12 am »

Updated version of HTML5 slideshow plugin:

Version 1.3.6 Release Notes:
----------------------------
Added option to start slideshow(s) from album list view
When allowed, users can configure their own slideshow options when viewing any slideshow
Made compatible with and aware of CPG 1.6 (CPG 1.6 ready)
Spanish language added ( thanks, nambroque )

Download from initial topic post.
Logged

jorys31

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 15
the HTML5 slideshow does not work with Internet Explorer 11
« Reply #81 on: May 21, 2016, 08:26:54 am »

Internet Explorer 11 can not load images in the slideshow:
message:

COULD NOT LOAD IMAGE

Thank you for your help.
cordially
   
 
 
 
 
   
 
Logged

jorys31

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 15
Re: the HTML5 slideshow does not work with Internet Explorer 11
« Reply #82 on: May 21, 2016, 08:42:14 am »

The website address or I error

http://ccv-castelmaurou.org/diapos/

thank you
Logged

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 657
Re: the HTML5 slideshow does not work with Internet Explorer 11
« Reply #83 on: May 21, 2016, 12:53:09 pm »

Internet Explorer 11 can not load images in the slideshow:
message:
Thank you for your feedback.  I will investigate as soon as possible.
Logged

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 657
Re: the HTML5 slideshow does not work with Internet Explorer 11
« Reply #84 on: May 21, 2016, 06:08:55 pm »

Internet Explorer 11 can not load images in the slideshow:

Corrected issue with IE11+ detection.
Install v1.3.7 found in the initial post of this topic.
« Last Edit: May 23, 2016, 03:43:23 pm by ron4mac »
Logged

scouterjohn

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: HTML5 slideshow plugin
« Reply #85 on: June 01, 2016, 10:39:13 pm »

Enhancement request - unless this is already possible and I missed it.

In the category view and the album view the slideshow button starts the slideshow at photo 1 - as it should. But if I am halfway through an album in normal view and I click the slideshow button it still starts with photo 1 and I'd prefer if it started with the current photo. Is this possible?

Thanks,
John
Logged

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 657
Re: HTML5 slideshow plugin
« Reply #86 on: June 01, 2016, 10:49:47 pm »

In the category view and the album view the slideshow button starts the slideshow at photo 1 - as it should. But if I am halfway through an album in normal view and I click the slideshow button it still starts with photo 1 and I'd prefer if it started with the current photo. Is this possible?

No, you didn't miss it .. it doesn't behave that way.  I'll look into the possibility as soon as I can.  Thanks for the suggestion.
Logged

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 657
Re: HTML5 slideshow plugin
« Reply #87 on: June 01, 2016, 11:32:57 pm »

I'd prefer if it started with the current photo.
And if you manually stop/escape out of the slideshow do you need to have the displayed image coincide with the last one displayed in the slideshow?  Makes a difference how complicated the changes would be.
Logged

scouterjohn

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: Re: HTML5 slideshow plugin
« Reply #88 on: June 02, 2016, 05:06:46 pm »

And if you manually stop/escape out of the slideshow do you need to have the displayed image coincide with the last one displayed in the slideshow? 

Good question.

Ideally yes, it should display the last image that was displayed in the slideshow before you escaped.

Alternatively it could display the image that was displayed when the slideshow was invoked, i.e. returning to where it was before the slideshow.

Or you could parameterize the behaviour and give us a choice  :)

John

Logged

railgun

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 8
Re: HTML5 slideshow plugin
« Reply #89 on: July 18, 2016, 08:09:34 pm »

great work ron4mac

i have one question, is it possible to at a simple link at the top? (and whre to add the code)

Raseon: in germany there must be on all site a link to a page that show the owner of the page
Logged

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 657
Re: HTML5 slideshow plugin
« Reply #90 on: July 19, 2016, 05:16:12 am »

i have one question, is it possible to at a simple link at the top? (and whre to add the code)

Make an appropriate change to fullSlide.php.

Around line 109:
Code: [Select]
<div id="controls">
<div class="albnam"><p><span id="albNam"><?=$album_name?>&nbsp;&nbsp;::&nbsp;&nbsp;</span><?=sprintf($lang_plugin_html5slideshow['of_format'],'<span id="slidnum"></span>',count($filelist))?></p></div>
<?php if ($H5ss_cfg['uA'] && USER_ID>0): ?>
Add one line to create a simple link .. something like this:
Code: [Select]
<div id="controls">
<div class="albnam"><p><span id="albNam"><?=$album_name?>&nbsp;&nbsp;::&nbsp;&nbsp;</span><?=sprintf($lang_plugin_html5slideshow['of_format'],'<span id="slidnum"></span>',count($filelist))?></p></div>
<a href="owner.html" style="float:right">?</a>
<?php if ($H5ss_cfg['uA'] && USER_ID>0): ?>
« Last Edit: July 19, 2016, 05:21:32 am by ron4mac »
Logged

railgun

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 8
Re: HTML5 slideshow plugin
« Reply #91 on: July 19, 2016, 09:48:49 pm »

thank you for the code snipet :) it work perfectly
Logged

wilk

  • Translator
  • Coppermine novice
  • **
  • Country: pl
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 46
  • Wilk Wilkowy
    • #QuizPL @ IRCnet
Re: HTML5 slideshow plugin
« Reply #92 on: August 02, 2016, 06:35:51 pm »

PL translation update for 1.3.7.

There seems to be something broken in 1.3.7. The config page shows whole content as a separate page without CPG template and is unusable. OK, reverting to 1.3.5 until fixed.

CPG: 1.5.40

BTW. Some of your php files are missing ?> tags (as well as in html5upload plugin), but that does not solve problem.

Edit:
Meh, did not gave up. And I'm just speechless...

Changing every (line 15, 36, 44, 106, 330 in config.php) occurrence of
Code: [Select]
if (defined('PLUGINMGR_PHP')) {
to
Code: [Select]
if (!defined('PLUGINMGR_PHP')) {

(and vice versa) fixed the problem...
« Last Edit: August 02, 2016, 08:04:57 pm by wilk »
Logged
PM me for Polish translations (new/update)

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 657
Re: HTML5 slideshow plugin
« Reply #93 on: August 03, 2016, 03:57:20 pm »

There seems to be something broken in 1.3.7. The config page shows whole content as a separate page without CPG template and is unusable. OK, reverting to 1.3.5 until fixed.
I am unable to experience the same condition. Works for me as expected in 1.5.40, 1.5.42 and 1.6.01.
[edit:] Investigating further .. I looked for what might be messing with the state of PLUGINMGR_PHP and discovered that the onlinestats plugin is causing the problem by (perhaps unnecessarily) changing the state of PLUGINMGR_PHP.
Thanks for discovering and pointing out the issue.

Quote
BTW. Some of your php files are missing ?> tags (as well as in html5upload plugin), but that does not solve problem.
Best-practice is to NOT include closing PHP tags unless absolutely necessary.


Thank you for the updated translation.
« Last Edit: August 03, 2016, 04:17:18 pm by ron4mac »
Logged

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 657
Re: HTML5 slideshow plugin
« Reply #94 on: August 04, 2016, 01:40:10 pm »

Investigating further .. I looked for what might be messing with the state of PLUGINMGR_PHP and discovered that the onlinestats plugin is causing the problem by (perhaps unnecessarily) changing the state of PLUGINMGR_PHP.

Made modifications in v1.3.8 (initial post) to get around the conflict.
Logged
Pages: 1 2 3 4 [5]   Go Up
 

Page created in 0.021 seconds with 21 queries.