Advanced search  

News:

cpg1.5.46 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter recently discovered vulnerabilities. It is important that all users who run version cpg1.5.44 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Can this be fixed?  (Read 5154 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

TFTN

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 7
Can this be fixed?
« on: October 09, 2012, 04:36:08 am »

First off I'm not a webmaster. Coppermine was installed about five years ago and has worked great until a few months ago. Godaddy upgraded something and my gallery has died. GD support told me to upgrade to 1.5 which I did (I think) but no good. Called back they told I acutally needed 1.4. Which I tried as well still no good. I'm to the point of giving up on this and closing the site all together and moving as far away from GD as posible. Before I do that I'd like to ask the community here if this can be repaired and how should I go about it.
Here is a link to the gallery in question. I have no idea what version it is or how to find out at this point.


http://www.trophyfishingtn.com/coppermine/index.php?cat=0

Thanks for any help you can provide.
Logged

Jeff Bailey

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1323
  • Fishing relaxes me.
    • Bailey Family Co.
Re: Can this be fixed?
« Reply #1 on: October 09, 2012, 05:02:25 am »

<!--Coppermine Photo Gallery 1.3.3-->
We don't support galleries this old.

Please upgrade.
http://forum.coppermine-gallery.net/index.php/topic,74682.0.html

What exactly is the problem, the php notices?
Logged
Thinking is the hardest work there is, which is probably the reason why so few engage in it. - Henry Ford

TFTN

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 7
Re: Can this be fixed?
« Reply #2 on: October 10, 2012, 02:41:38 am »

Thanks for the reply Jeff and yes that it the issue. I'll give the upgrade another shot this week. Last time I didn't take. How did you determine the version?
Logged

Jeff Bailey

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1323
  • Fishing relaxes me.
    • Bailey Family Co.
Re: Can this be fixed?
« Reply #3 on: October 10, 2012, 03:53:34 am »

I did a view source to find it but you can also go to http://www.trophyfishingtn.com/coppermine/docs for a rough idea.
I'm not familiar with 1.3.x at all so I'm not sure if there is an admin tool to check. 1.5.x has http://documentation.coppermine-gallery.net/en/upgrading.htm#versioncheck

To get rid of those notices you'll have to edit the php.ini file.
http://php.net/manual/en/function.error-reporting.php

or check init.inc.php for error_reporting(0); I doubt it will be there. AFAIK it's a newer feature.
Logged
Thinking is the hardest work there is, which is probably the reason why so few engage in it. - Henry Ford

TFTN

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 7
Re: Can this be fixed?
« Reply #4 on: October 10, 2012, 04:09:14 am »

Finally got the upgrade 1.4 to work. It looks much better but,, there are SQL errors now. I'm digging around trying to figure out what's the problem now. Here is the error.


"While executing query "SELECT pid, filepath, filename, url_prefix, filesize, pwidth, pheight, ctime, aid, keywords, title, caption,hits,owner_id,owner_name from cpg_130pictures WHERE ((aid='89'  ) )   ORDER BY pid DESC " on 0

mySQL error: Unknown column 'owner_name' in 'field list'"

Thanks again for the help. I know just enough about these things to be dangerous.
Logged

Jeff Bailey

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1323
  • Fishing relaxes me.
    • Bailey Family Co.
Re: Can this be fixed?
« Reply #5 on: October 10, 2012, 04:18:27 am »

Have you followed all the steps in the upgrade docs, like this one:
Run the file "update.php" in the coppermine directory once in your browser (e.g. http://yourdomain.tld/coppermine/update.php). This will update your coppermine install by making all necessary changes in the database.
Logged
Thinking is the hardest work there is, which is probably the reason why so few engage in it. - Henry Ford

TFTN

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 7
Re: Can this be fixed?
« Reply #6 on: October 10, 2012, 04:24:00 am »

Thanks I've done that already.
Logged

TFTN

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 7
Re: Can this be fixed?
« Reply #7 on: October 10, 2012, 04:29:28 am »

Perhaps I should continue on to 1.5??
Logged

Jeff Bailey

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1323
  • Fishing relaxes me.
    • Bailey Family Co.
Re: Can this be fixed?
« Reply #8 on: October 10, 2012, 04:33:05 am »

As long as you have backups you might as well.
Logged
Thinking is the hardest work there is, which is probably the reason why so few engage in it. - Henry Ford

TFTN

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 7
Re: Can this be fixed?
« Reply #9 on: October 10, 2012, 04:59:52 am »

Well that fixed it. Had to change themes and I'm sure there are more issues hiding but for now the gallery is functional. Thanks for the help Jeff.
Logged

Jeff Bailey

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1323
  • Fishing relaxes me.
    • Bailey Family Co.
Re: Can this be fixed?
« Reply #10 on: October 10, 2012, 05:00:59 am »

Logged
Thinking is the hardest work there is, which is probably the reason why so few engage in it. - Henry Ford

TFTN

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 7
Re: Can this be fixed?
« Reply #11 on: October 10, 2012, 02:02:18 pm »

Issue was resolved by upgrading to 1.4 then to 1.5. I think the initial issue was the way I was using ftp to get the upgrade copied over. Issue solved.
Logged

Jeff Bailey

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1323
  • Fishing relaxes me.
    • Bailey Family Co.
Re: Can this be fixed?
« Reply #12 on: October 10, 2012, 09:11:33 pm »

Thank you but what I meant was:
Finally, you can tag your answer as "solved" by clicking on the "Topic Solved" button on the bar at the left hand side at the bottom of your thread.
Logged
Thinking is the hardest work there is, which is probably the reason why so few engage in it. - Henry Ford
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.024 seconds with 20 queries.