Advanced search  

News:

cpg1.5.36 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.34 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Need to enter login details twice  (Read 8893 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tonyvic

  • Coppermine newbie
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 8
Need to enter login details twice
« on: June 29, 2011, 10:43:07 AM »

Hi,
I have upgraded my gallery from 1.4 to 1.5.12 and since then when some members (About 25%) enter their login details click 'OK' they are taken back to the login screen again. On entering their details a second time they get logged in ok.
The members with the problem have a range of OS & Browsers so it's not any one in particular.

The Gallery is at http://www.naturist-corner.co.uk/gallery/login.php but it's for registered members only & is not suitable for work computers.

Many thanks for any help.

Tony
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15170
Re: Need to enter login details twice
« Reply #1 on: June 29, 2011, 12:13:46 PM »

Please provide a test user account, so we can test it ourselves.
Logged

Tonyvic

  • Coppermine newbie
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 8
Re: Need to enter login details twice
« Reply #2 on: June 29, 2011, 02:05:42 PM »

Andre,
Sorry I posted in the wrong board & thanks for moving it.

Username = Test
Password = cmgteam

Many thanks,
Tony
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15170
Re: Need to enter login details twice
« Reply #3 on: June 29, 2011, 02:56:31 PM »

some members (About 25%) enter their login details click 'OK' they are taken back to the login screen again. On entering their details a second time they get logged in ok.
Did you speak to that users or do you just conclude that from the logs? I just tested it three times and get logged in successfully each time. Maybe I'm one of the 75%, but I cannot see anything odd at the first glance.
Logged

Tonyvic

  • Coppermine newbie
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 8
Re: Need to enter login details twice
« Reply #4 on: June 29, 2011, 03:26:01 PM »

I have spoken to my co-administrators and three users who have the problem, they all say the screen refreshes when they click 'ok' but then the 'Username' & 'Password' are gone. Then then add their details again & click 'ok' and this time they get in.
I have three accounts (1 Admin & 2 User) in that Gallery and I have never had that problem, since I upgraded it some months ago.

I upgraded my other Gallery yesterday from 1.4.19 to 1.5.12, now my co-admins report they have the same problem with that one but didn't before.

(I have just looked at the 'access log file, out of 27 recent logins 8 had to do it twice).

Tony
Logged

Phill Luckhurst

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 4281
    • Windsurf.me
Re: Need to enter login details twice
« Reply #5 on: July 02, 2011, 07:55:15 PM »

Does the same occur if you use the default curve theme?
Logged
It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes.

Tonyvic

  • Coppermine newbie
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 8
Re: Need to enter login details twice
« Reply #6 on: July 04, 2011, 08:06:14 PM »

I have changed to the default 'Curve' theme. The same problem still but I have just learned that when they first go to the gallery's URL they get
Quote
Warning your browser does not accept script's cookies
.
That goes after the first login attempt, or if the page is refreshed before entering their details.
The browsers of those I'm in contact with are set to 'accept third party cookies'!

Tony
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15170
Re: Need to enter login details twice
« Reply #7 on: July 13, 2011, 03:13:22 PM »

Not sure if that's a fault of Coppermine, Inspekt or the browser. But I noticed the following:
1.) Clear your cookies (at least the cookies for your domain)
2.) Open login.php directly
3.) You'll see the red cookie warning message, because the Coppermine 'data' cookie doesn't exist (at least the script hasn't found it):
Code: [Select]
if (!$superCage->cookie->keyExists($CONFIG['cookie_name'] . '_data')) {
    $cookie_warning = <<<EOT
                  <tr>
                      <td colspan="2" align="center" class="tableh2">
                          <span style="color:red"><strong>{$lang_login_php['cookie_warning']}</strong></span>
                      </td>
                  </tr>

EOT;
}
4.) Open login.php a second time, the message disappears, as the cookie exists
5.) Login should work as expected


If you visit your gallery the 'normal' way (i.e. don't use login.php, but index.php), you'll automatically redirected to login.php, but the cookie has already been created. As a workaround tell your users that they have to update their bookmarks to not use login.php.


I'll have a closer look at this soon.
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15170
Re: Need to enter login details twice
« Reply #8 on: July 13, 2011, 03:35:12 PM »

Okay this seems to be the usual behavior:
Once the cookies have been set, they can be accessed on the next page load
Logged

Tonyvic

  • Coppermine newbie
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 8
Re: Need to enter login details twice
« Reply #9 on: July 15, 2011, 08:21:15 PM »

Many thanks Andre,
Changing the link so members start at index.php & not login.php has corrected the problem for those that have so far tested.
What is still a mystery is that the link to my Gallery has not changed since before the upgrade to 1.5, but this didn't occur before. :-\

Tony
Ps. I consider the problem solved, but cannot find the Icon to tick. Sorry.

Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15170
Re: Need to enter login details twice
« Reply #10 on: July 15, 2011, 09:14:00 PM »

Ps. I consider the problem solved, but cannot find the Icon to tick. Sorry.

Seems that we have to apply some more changes after the upgrade to SMF2 ;) No worry, that icon is currently not available.
Logged

lurkalot

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Online Online
  • Gender: Male
  • Posts: 795
  • +Tinyportal Support team. +SMFArcade support team.
Re: Re: Need to enter login details twice
« Reply #11 on: July 15, 2011, 10:58:31 PM »

Seems that we have to apply some more changes after the upgrade to SMF2 ;) No worry, that icon is currently not available.

Sorry to hijack this thread, but it's kind of relevant.    Tonyvic, can you now see the "Topic Solved" button on the bar at the bottom of the page?  I believe it wasn't available to regular users, but it should be now.

If yes, could you click it please.
Logged
Running SMF 2.0.11  / Tinyportal 1.2, bridged with Coppermine 1.5.34, plus cpmfetch 2.0.0

Tonyvic

  • Coppermine newbie
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 8
Re: Need to enter login details twice
« Reply #12 on: July 15, 2011, 11:22:43 PM »

I'm afraid not!

Tony
Logged

Joe Carver

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1491
  • aka 'i-imagine'
    • Home Page
Re: Need to enter login details twice
« Reply #13 on: July 15, 2011, 11:36:35 PM »

What is still a mystery is that the link to my Gallery has not changed since before the upgrade to 1.5, but this didn't occur before....
It has been "normal" behavior since 1.5.8 anyway.


To return your user's bookmarks to login.php - edit login.php.
Find as shown above:
Code: [Select]
<span style="color:red"><strong>{$lang_login_php['cookie_warning']}</strong></span>
Add below it:
Code: [Select]
<br />
<span style="color:red"><strong><a href="login.php">SET YOUR COOKIE - CLICK HERE</a></strong></span>

Or something similar as you wish.
Logged
"My life has become an array of LEDs"

i-imagine.net - Artists Gallery <> My  Photo Gallery

lurkalot

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Online Online
  • Gender: Male
  • Posts: 795
  • +Tinyportal Support team. +SMFArcade support team.
Re: Need to enter login details twice
« Reply #14 on: July 15, 2011, 11:50:04 PM »

I'm afraid not!

Tony

It should be on the left hand side at the bottom.  I just logged in on a test account, and it was there, I got this screengrab from it.
Logged
Running SMF 2.0.11  / Tinyportal 1.2, bridged with Coppermine 1.5.34, plus cpmfetch 2.0.0

Tonyvic

  • Coppermine newbie
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 8
Re: Need to enter login details twice
« Reply #15 on: July 15, 2011, 11:59:32 PM »

Many thanks Joe.
As I have changed the link in my forum for members to use, I will incorporate your suggestion when next upgrading.

It should be on the left hand side at the bottom.  I just logged in on a test account, and it was there, I got this screengrab from it.
Quite right Andre, maybe my eyesite is failing. ;D

Tony
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15170
Re: Need to enter login details twice
« Reply #16 on: July 16, 2011, 09:46:43 AM »

Quite right Andre, maybe my eyesite is failing. ;D
Seems so, as the post you answered to was from lurkalot ;D
Logged

Tonyvic

  • Coppermine newbie
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 8
Re: Need to enter login details twice
« Reply #17 on: July 16, 2011, 12:41:03 PM »

Thanks for correcting me Andre. :-[
Sorry lurkalot, must go to Specsavers. 8)

Tony
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15170
Re: Need to enter login details twice
« Reply #18 on: August 01, 2011, 11:23:55 AM »

Added workaround for initial issue in svn revision 8228.
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15170
Re: Need to enter login details twice
« Reply #19 on: October 13, 2011, 02:58:27 PM »

Fixed possible infinite loop in svn revision 8268.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.096 seconds with 20 queries.