Advanced search  

News:

cpg1.5.46 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter recently discovered vulnerabilities. It is important that all users who run version cpg1.5.44 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7   Go Down

Author Topic: Coppermine forum plugin (cpgforum) for cpg1.5.x  (Read 61338 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

jmcreis

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 36
Re: Coppermine forum plugin (cpgforum) for cpg1.5.x
« Reply #60 on: January 31, 2011, 04:39:52 pm »

Here is the portuguese language for the foulu's forum plugin.

http://euroweblink.com/software/portuguese.zip

Unzip and upload for the languages folder under the plugin location (not the lang folder of the gallery)
Nothing need to do in Forum administration.
As you change the language of the gallery, the Forum changes automatically.

Feedback is apreciated
Grettings
Logged

TheOneAndOnly

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 14
Re: Coppermine forum plugin (cpgforum) for cpg1.5.x
« Reply #61 on: February 04, 2011, 06:08:51 pm »

Any change concerning the problem of newline characters?  :-[

Is it ok/good idea to comment out the escape-function in /libraries/Database.php, as someone mentioned?

Code: [Select]
    function escape_str($str) {   
        if (get_magic_quotes_gpc()) {
            return $str;
        }
        if (function_exists('mysql_real_escape_string')) {
            return mysql_real_escape_string($str, $this->conn_id);
        } elseif (function_exists('mysql_escape_string')) {
            return mysql_escape_string($str);
        } else {
            return addslashes($str);
        }
    }

The forum works otherwise very good, (apart from this single problem).
I have also created a Swedish translation.
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15369
Re: Coppermine forum plugin (cpgforum) for cpg1.5.x
« Reply #62 on: February 05, 2011, 10:15:21 am »

It's definitely no good idea to comment out the whole escape function. It would be better to add some checks to that function, so it works properly. As the error doesn't occur on my testbeds, it's hard to fix it. Ideally I'd need ftp access to someones gallery where I can create the fix. If someone is ready to do this, please let me know. I'll give you my contact details. Please don't post that data publicly!

I have also created a Swedish translation.
Please attach it as zip file to your next reply.
Logged

TheOneAndOnly

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 14
Re: Coppermine forum plugin (cpgforum) for cpg1.5.x
« Reply #63 on: February 05, 2011, 02:53:10 pm »

I really need help with this, because I've already deleted my previous forum.
Are not sure how and what to change in the function, to get it to appear better.

Instead of:
Quote
Quote
Hi
how
are you
.. i´m getting:
Quote
Hi\r\nhow are you

(see attached picture)

P.s. I have very little left on the Swedish translation, before I can share it.
Logged

sharpo

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 170
Re: Coppermine forum plugin (cpgforum) for cpg1.5.x
« Reply #64 on: February 05, 2011, 04:37:16 pm »

I really need help with this, because I've already deleted my previous forum.
Are not sure how and what to change in the function, to get it to appear better.
I've not had the problem with new lines.

My forum is version 2, which is the latest, and has not been modified in any way.

Just set it so guests can post - if you want to try it (will reset that option in a day or two)

http://www.sharpo.co.uk/cpg15test/forum.php?c=topic&id=13
Logged
Sharpo (not an expert, just a Coppermine user)

TheOneAndOnly

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 14
Re: Coppermine forum plugin (cpgforum) for cpg1.5.x
« Reply #65 on: February 05, 2011, 09:13:59 pm »

It's weird.
I'm also using the latest version.
Logged

TheOneAndOnly

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 14
Re: Coppermine forum plugin (cpgforum) for cpg1.5.x
« Reply #66 on: February 05, 2011, 09:45:09 pm »

One more thing ...
How can I make the forum a bit wider?  :-[
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15369
Re: Coppermine forum plugin (cpgforum) for cpg1.5.x
« Reply #67 on: February 07, 2011, 11:52:45 am »

I really need help with this
As the error doesn't occur on my testbeds, it's hard to fix it. Ideally I'd need ftp access to someones gallery where I can create the fix.


How can I make the forum a bit wider?
Adjust Config - Image view - Width of the table for file display to your needs.
Logged

klauswr

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Re: Coppermine forum plugin (cpgforum) for cpg1.5.x
« Reply #68 on: February 14, 2011, 04:07:52 am »

As the error doesn't occur on my testbeds, it's hard to fix it. Ideally I'd need ftp access to someones gallery where I can create the fix.

Hi André,

I have the save problem with \\r\\n\\r\\n in my forum.

It is not browser specific. Well - I could give you ftp access to my forum. What are you going to do then ;-)

First of all try out http://album.klauswr.de/forum.php?c=board&id=2  (I would not like to present the username and password here - so please let me know how to get to you more privately).

Klaus
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15369
Re: Coppermine forum plugin (cpgforum) for cpg1.5.x
« Reply #69 on: February 14, 2011, 10:51:35 am »

Hello Klaus,

I already got access to a gallery where the problem occurs, but unfortunately hadn't found time yet to work on the issue. Maybe I can do that today. I'll let you know as soon as I have a solution.
Logged

klauswr

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Re: Coppermine forum plugin (cpgforum) for cpg1.5.x
« Reply #70 on: February 14, 2011, 12:44:50 pm »

Hello Klaus,

I already got access to a gallery where the problem occurs, but unfortunately hadn't found time yet to work on the issue. Maybe I can do that today. I'll let you know as soon as I have a solution.

What about:

Code: [Select]
// based on some wordpress code

$str = str_replace(array("\r\n", "\r"), "\n", $str); // cross-platform newlines

$str = preg_replace("/\n+/", "\n", $str); // take care of duplicates



// and then explode it

$arr = explode("\n", $str);
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15369
Re: Coppermine forum plugin (cpgforum) for cpg1.5.x
« Reply #71 on: February 14, 2011, 03:34:35 pm »

Problem happens when magic_quotes_gpc is disabled. In that case the input will be escaped twice thanks to the use of getEscaped and escape_str.

All having this issue please apply the changes of svn revision 8174 and report if it works for you.
Logged

TheOneAndOnly

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 14
Re: Coppermine forum plugin (cpgforum) for cpg1.5.x
« Reply #72 on: February 14, 2011, 04:32:45 pm »

Problem happens when magic_quotes_gpc is disabled. In that case the input will be escaped twice thanks to the use of getEscaped and escape_str.

All having this issue please apply the changes of svn revision 8174 and report if it works for you.
That did the trick for me.  ;D
It works great. Thanks!
Logged

TheOneAndOnly

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 14
Re: Coppermine forum plugin (cpgforum) for cpg1.5.x
« Reply #73 on: February 14, 2011, 05:16:34 pm »

I just noticed a very strange thing.
When i edit/change a rather big/large post, over half the text gets deleted when i git the change-button.

I thought that it was a wrong type (varchar) for the "body" in the database, but it was correct "text".
How can it be that half of the text gets deleted when i change a post with much text/rows?
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15369
Re: Coppermine forum plugin (cpgforum) for cpg1.5.x
« Reply #74 on: February 14, 2011, 05:59:38 pm »

It just happens when editing the post, not when you initially write the post, right? Can you please do some more testing, e.g. as from how much characters the issue occurs? Thanks.
Logged

TheOneAndOnly

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 14
Re: Coppermine forum plugin (cpgforum) for cpg1.5.x
« Reply #75 on: February 14, 2011, 06:36:29 pm »

It just happens when editing the post, not when you initially write the post, right?
Correct!
Logged

klauswr

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Re: Coppermine forum plugin (cpgforum) for cpg1.5.x
« Reply #76 on: February 14, 2011, 08:59:54 pm »

Problem happens when magic_quotes_gpc is disabled. In that case the input will be escaped twice thanks to the use of getEscaped and escape_str.

All having this issue please apply the changes of svn revision 8174 and report if it works for you.

Seems to work ... switch of global magic quotes setting works as well.

Thanks!
Logged

klauswr

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Re: Coppermine forum plugin (cpgforum) for cpg1.5.x
« Reply #77 on: February 14, 2011, 09:37:55 pm »

BTW: I cannot find how to make a topic sticky ???
Logged

klauswr

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Re: Coppermine forum plugin (cpgforum) for cpg1.5.x
« Reply #78 on: February 14, 2011, 09:39:12 pm »

Ooops, found it at the bottom aof the thread! Sorrry!
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15369
Re: Coppermine forum plugin (cpgforum) for cpg1.5.x
« Reply #79 on: February 15, 2011, 08:54:39 am »

When i edit/change a rather big/large post, over half the text gets deleted when i git the change-button.

Please have a look at the forum setting
Quote from: forum.php?c=admin&m=setting
Maximum character allowed in message (0 to disable)
Logged
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7   Go Up
 

Page created in 0.034 seconds with 21 queries.