Advanced search  

News:

cpg1.5.46 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter recently discovered vulnerabilities. It is important that all users who run version cpg1.5.44 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: 1 ... 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 ... 19   Go Down

Author Topic: Coppermine Forum Plugin (cpgforum)  (Read 383211 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dork313

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 21
    • NINart
Re: Coppermine Forum Plugin (cpgforum)
« Reply #120 on: June 02, 2008, 01:00:35 am »

with regards to this, in the forum settings there is one for "Break up words with more letters than (0 to disable)"   by default its set to 30.
so if you put in a url or img bbcode link it adds a space every 30 letters.
just set it to 0 to turn off the feature and img and url bbcode works fine.

How I missed that setting I don't know but thank you for pointing it out. URL's work fine now.
Logged

MadMaxx

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 23
Re: Coppermine Forum Plugin (cpgforum)
« Reply #121 on: June 02, 2008, 06:50:58 am »

hi
this looks like what i was looking for, just can't get it to work  :(

i copied the files to the coppermine root directory, i have version 1.4.18
installed the plugin,
got this message :
Code: [Select]
Performing database updates
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `cpg14x_fr_boards` ( `board_id` smallint(5) unsigned NOT NULL auto_increment, `cat_id` tinyint(4) unsigned NOT NULL default '0', `child_level` tinyint(4) unsigned NOT NULL default '0', `parent_id` smallint(5) unsigned NOT NULL default '0', `board_order` smallint(5) unsigned NOT NULL default '0', `last_msg_id` int(10) unsigned NOT NULL default '0', `updated_msg_id` int(10) unsigned NOT NULL default '0', `name` tinytext NOT NULL, `description` text NOT NULL, `topics` mediumint(8) unsigned NOT NULL default '0', `posts` mediumint(8) unsigned NOT NULL default '0', PRIMARY KEY (`board_id`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 COMMENT='forum boards' Already Done
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `cpg14x_fr_categories` ( `cat_id` tinyint(4) unsigned NOT NULL auto_increment, `cat_order` tinyint(4) unsigned NOT NULL default '0', `name` tinytext NOT NULL, PRIMARY KEY (`cat_id`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 COMMENT='forum categories' Already Done
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `cpg14x_fr_message_icons` ( `icon_id` smallint(5) unsigned NOT NULL auto_increment, `title` varchar(80) NOT NULL default '', `filename` varchar(80) NOT NULL default '', `icon_order` smallint(5) unsigned NOT NULL default '0', PRIMARY KEY (`icon_id`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 COMMENT='forum message icons' AUTO_INCREMENT=14 Already Done
INSERT INTO `cpg14x_fr_message_icons` (`icon_id`, `title`, `filename`, `icon_order`) VALUES (1, 'Post', 'icon1', 0), (2, 'Smile', 'icon2', 1), (3, 'Big smile', 'icon3', 2), (4, 'Angry', 'icon4', 3), (5, 'Cool', 'icon5', 4), (6, 'Sad', 'icon6', 5), (7, 'Wink', 'icon7', 6), (8, 'Comment', 'icon8', 7), (9, 'Magnify', 'icon9', 8), (10, 'Icon', 'icon10', 9), (11, 'Lamp', 'icon11', 10), (12, 'Bug', 'icon12', 11), (13, 'Wheel', 'icon13', 12) Already Done
CREATE TABLE `cpg14x_fr_messages` ( `msg_id` int(10) unsigned NOT NULL auto_increment, `topic_id` mediumint(8) unsigned NOT NULL default '0', `board_id` smallint(5) unsigned NOT NULL default '0', `poster_time` int(10) unsigned NOT NULL default '0', `poster_id` mediumint(8) unsigned NOT NULL default '0', `modified_id` int(10) unsigned NOT NULL default '0', `subject` tinytext NOT NULL, `poster_name` tinytext NOT NULL, `poster_email` tinytext NOT NULL, `poster_ip` tinytext NOT NULL, `smileys_enabled` tinyint(4) NOT NULL default '1', `modified_time` int(10) unsigned NOT NULL default '0', `modified_name` tinytext NOT NULL, `body` text NOT NULL, `icon` varchar(16) NOT NULL default 'xx', PRIMARY KEY (`msg_id`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 COMMENT='forum messages' Already Done
CREATE TABLE `cpg14x_fr_topics` ( `topic_id` mediumint(8) unsigned NOT NULL auto_increment, `is_sticky` tinyint(4) unsigned NOT NULL default '0', `board_id` smallint(5) unsigned NOT NULL default '0', `first_msg_id` int(10) unsigned NOT NULL default '0', `last_msg_id` int(10) unsigned NOT NULL default '0', `started_member_id` mediumint(8) unsigned NOT NULL default '0', `updated_member_id` mediumint(8) unsigned NOT NULL default '0', `poll_id` mediumint(8) unsigned NOT NULL default '0', `replies` int(10) unsigned NOT NULL default '0', `views` int(10) unsigned NOT NULL default '0', `locked` tinyint(4) NOT NULL default '0', PRIMARY KEY (`topic_id`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 COMMENT='forum topics' Already Done
INSERT INTO `cpg14x_config` (name, value) VALUES ('fr_installed', 1) OK
INSERT INTO `cpg14x_config` (name, value) VALUES ('fr_guest_browse', 1) OK
INSERT INTO `cpg14x_config` (name, value) VALUES ('fr_guest_post', 1) OK
INSERT INTO `cpg14x_config` (name, value) VALUES ('fr_display_ctime', 1) OK
INSERT INTO `cpg14x_config` (name, value) VALUES ('fr_hot_topic_msg', 20) OK
INSERT INTO `cpg14x_config` (name, value) VALUES ('fr_topic_per_page', 20) OK
INSERT INTO `cpg14x_config` (name, value) VALUES ('fr_max_msg_size', 20000) OK
INSERT INTO `cpg14x_config` (name, value) VALUES ('fr_msg_per_page', 15) OK
selected OK
but when i select Forum or Forum Manager i get this error:
Code: [Select]
There was an error while processing a database query.

While executing query "SELECT * FROM `cpg14x_fr_categories` ORDER BY cat_order ASC;" on 0
mySQL error: Table 'db245776181.cpg14x_fr_categories' doesn't exist

File: /homepages/5/d163707256/htdocs/Coppermine/include/functions.inc.php - Line: 249

http://www.rebel-station.org/Coppermine/index.php

thanks
Logged

Tjnashster

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 27
Re: Coppermine Forum Plugin (cpgforum)
« Reply #122 on: June 02, 2008, 04:54:14 pm »

I get the same thing
Logged

foulu

  • Contributor
  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 236
  • uhm
Re: Coppermine Forum Plugin (cpgforum)
« Reply #123 on: June 02, 2008, 06:24:30 pm »

@Tjnashster, MadMaxx:

Download "install.txt", rename it to "install.sql", replace the old file in "plugins/adaptor/sql/" and try to install the forum again.

MadMaxx

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 23
Re: Coppermine Forum Plugin (cpgforum)
« Reply #124 on: June 03, 2008, 12:22:33 am »

done, but i still get the same error message.

one thing, in the plugin manager it says :

Name Coppermine Simple Forum Adaptor v1.0.0    
Author | kak | kak@amfcvn.net | kak.amfcvn.net |
Description Add various minor feature to current coppermine version.

isn't it supposed to be 1.1.3 ?
Logged

foulu

  • Contributor
  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 236
  • uhm
Re: Coppermine Forum Plugin (cpgforum)
« Reply #125 on: June 03, 2008, 03:54:09 am »

@MadMaxx: It's really version 1.1.3 and "v1.0.0" in plugin manager is a mistake of mine. Anyway, try the new install.txt.

MadMaxx

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 23
Re: Coppermine Forum Plugin (cpgforum)
« Reply #126 on: June 03, 2008, 04:40:12 am »

thank you, now we're getting somewhere  :)

the forum manager now works fine, but when i use the Forum menu i get another message :

Code: [Select]
There was an error while processing a database query.
While executing query "SELECT count(*) FROM `cpg14x_fr_topics`;" on 0
mySQL error: Table 'db245776181.cpg14x_fr_topics' doesn't exist

when it creates the tables, all are marked OK except 'cpg14x_fr_topics' that is marked Already Done

« Last Edit: June 03, 2008, 10:08:44 pm by MadMaxx »
Logged

dawid8

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 57
Re: Coppermine Forum Plugin (cpgforum)
« Reply #127 on: June 03, 2008, 10:55:20 pm »

i can't change the language of the forum
Logged

Rockas

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 54
  • **Spaceman**
    • Windows and Souls
Re: Coppermine Forum Plugin (cpgforum)
« Reply #128 on: June 03, 2008, 11:04:33 pm »

@MadMaxx: It's really version 1.1.3 and "v1.0.0" in plugin manager is a mistake of mine. Anyway, try the new install.txt.
Hummm... i don't think so... version 1.1.3 is corretly displayed on my installation.

@MadMaxx: are you sure you got the correct ZIP file?
Logged
My opinions may change but not the fact that I am right!

bossbill

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 14
Re: Coppermine Forum Plugin (cpgforum)
« Reply #129 on: June 04, 2008, 02:16:13 am »

I did a fresh install of 1.1.3 and it displays v 1.0.0 on mine.
its all working ok though. I wouldnt worry about it.
Logged

foulu

  • Contributor
  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 236
  • uhm
Re: Coppermine Forum Plugin (cpgforum)
« Reply #130 on: June 04, 2008, 05:48:48 am »

thank you, now we're getting somewhere  :)

the forum manager now works fine, but when i use the Forum menu i get another message :

Code: [Select]
There was an error while processing a database query.
While executing query "SELECT count(*) FROM `cpg14x_fr_topics`;" on 0
mySQL error: Table 'db245776181.cpg14x_fr_topics' doesn't exist

when it creates the tables, all are marked OK except 'cpg14x_fr_topics' that is marked Already Done


This file will solve your problem. The bug happend due to the different version of mysql. I will also update it in the plugin.

foulu

  • Contributor
  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 236
  • uhm
Re: Coppermine Forum Plugin (cpgforum)
« Reply #131 on: June 04, 2008, 05:53:21 am »

i can't change the language of the forum

Currently, the forum plugin supports english, german and spain only. But if you want to change the language of the forum, first you must sure that you enable the "choose language" feature in config page.

MadMaxx

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 23
Re: Coppermine Forum Plugin (cpgforum)
« Reply #132 on: June 04, 2008, 06:09:15 am »

foulu, i installed the new file and tested it a bit, now it seems to work perfectly  ;D

thank you for your patience.
Logged

dawid8

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 57
Re: Coppermine Forum Plugin (cpgforum)
« Reply #133 on: June 04, 2008, 12:53:01 pm »

Currently, the forum plugin supports english, german and spain only. But if you want to change the language of the forum, first you must sure that you enable the "choose language" feature in config page.

its enabled but only english work
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15429
Re: Coppermine Forum Plugin (cpgforum)
« Reply #134 on: June 04, 2008, 02:11:24 pm »

its enabled but only english work
link? my cpgforum is in german, so the language feature works

ps foulu: dutch is supported.. not spain ;)
Logged

foulu

  • Contributor
  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 236
  • uhm
Re: Coppermine Forum Plugin (cpgforum)
« Reply #135 on: June 04, 2008, 02:16:45 pm »

Quote
ps foulu: dutch is supported.. not spain Wink

You are right  ;)

Quote
its enabled but only english work

well, post your link ! we can help anything with words only.

Rockas

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 54
  • **Spaceman**
    • Windows and Souls
Re: Coppermine Forum Plugin (cpgforum)
« Reply #136 on: June 04, 2008, 03:35:48 pm »

I have attached the Portuguese language... users interfaces... administration isn't done yet.
I have a problem with portuguese special characters (á à é í ú ã õ etc)... I had to exclude them from the translation... is there a workaround for that so i can fix all on my next and complete translation?

thank you

edit: typos and wrong file :-)
« Last Edit: June 04, 2008, 03:40:54 pm by Rockas »
Logged
My opinions may change but not the fact that I am right!

nielsp

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
Re: Coppermine Forum Plugin (cpgforum)
« Reply #137 on: June 04, 2008, 06:36:55 pm »

Great job with this forum plugin! Exactly what I needed: straightforward but with all the things I needed. Thanxs!!  :-*  ;)

When I restrict the forum to registered users, guests still can see the forums and topics. Only when they try to post an message or open a topic they'll get an errorscreen.

Would it be possible to let this check happen a little earlier, so guest are not able to see anything of the forum at all? Perhaps removing the 'forum' entry' from the menu for guests?

Thanxs!!
Logged

Fabricio Ferrero

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1997
  • From San Juan, Argentina, to the World!
    • http://fabricioferrero.com/
Re: Coppermine Forum Plugin (cpgforum)
« Reply #138 on: June 04, 2008, 07:18:18 pm »

Quote
Would it be possible to let this check happen a little earlier, so guest are not able to see anything of the forum at all?

This is already answered in this same topic!  :D  Page 5 I guess..

I'll download the plugin right now and start translating to spanish, I'll upload when finished...
Logged
Read Docs and Search the Forum before posting. - Soporte en español
--*--
Fabricio Ferrero's Website

Catching up! :)

Fabricio Ferrero

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1997
  • From San Juan, Argentina, to the World!
    • http://fabricioferrero.com/
Re: Coppermine Forum Plugin (cpgforum)
« Reply #139 on: June 04, 2008, 07:23:34 pm »

Sorry, I forget to quote the solution..  :-[

Quote
yes there is.
just go to forum manager/settings
there is an option... Allow guests to browse the forum  just set it to no

Logged
Read Docs and Search the Forum before posting. - Soporte en español
--*--
Fabricio Ferrero's Website

Catching up! :)
Pages: 1 ... 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 ... 19   Go Up
 

Page created in 0.023 seconds with 21 queries.